1634

Μάκης Μηνδρινός

Δύο οι σκέψεις

Χαιρετώ! Θα είχε πλάκα να κάτσω κάποια στιγμή να δω σε πόσα από τα ματς που έχω παίξει μέχρι τώρα έχω προηγηθεί και δεν έχω κερδίσει! Πρέπει να είναι πάνω από τα μισά. Στο 83’ προηγήθηκε η Γουένσντεϊ, στο 88’ 1-1, στο 90’ 2-1 και αμέσως μετά είχε δοκάρι για το 2-2. Το άλλο, την Ντάγκεναμ, την χάσαμε δίκαια. Μπορεί να είχαμε δοκάρι να ισοφαρίσουμε αλλά η Σόλιχαλ ήταν καλύτερη, άξιζε το τρίποντο.

Όλα αυτά την ώρα που η Χάντερσφιλντ έπαιρνε διπλό στο Μπρέντφορντ και η Πορτ Βέιλ στην Κρου! Περισσότερο γι’ αυτό έσκασα, που δεν έπαιξα Χάντερσφιλντ ή Πορτ Βέιλ, παρά για το ότι δεν κέρδισαν Γουένσντεϊ και Ντάγκεναμ. Anyway, πάμε παρακάτω.

Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ μεσοβδόμαδα, συν κάποια σκόρπια στην Αγγλία. Λίγα πράγματα.

Το ερχόμενο Σ/Κ στο Νησί έχει Κύπελλο και μπαίνουν οι ομάδες της Λιγκ 1 και της Λιγκ 2. Παραδοσιακά πριν από τον 2ο γύρο του Κυπέλλου δεν βάζουν εμβόλιμες αγωνιστικές.

Για τα λίγα εγγλέζικα που έχει το πρόγραμμα δεν κρατάω κάτι. Στη Λιγκ 1 είναι τα Σριούσμπερι – Πίτερμπορο, Πόρτσμουθ – Σάουθεντ και Ρότσντεϊλ – Ιπσουιτς και στη Νάσιοναλ τα Χάρτλπουλ – Σόλιχαλ, Χάμπτον – Ντάρτφορντ (Νότος), Γκέιτσχεντ – Κάρζον, Μπρέικλι – Σπένιμουθ και Κιντερμίνστερ – Κινγκς Λιν (Βορράς).

Απ’ όλα αυτά μόνο το Μπρέικλι – Σπένιμουθ είδα λίγο πιο σοβαρά.

Είναι δύο ομάδες ισόβαθμες, με κοινό στόχο τα πλέι οφ (πέρσι έπαιξαν στον ημιτελικό και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι) και με την Σπένιμουρ στην καλύτερη κατάσταση από την έναρξη της σεζόν. Είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία. Είναι υπερβολικό το 4άρι του διπλού, έστω κι αν η Σπένιμουρ εκτός έδρας δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο στο γήπεδό της.

Τσάμπιονς Λιγκ

Μπαρτσελόνα – Σλάβια Πράγας, Λίβερπουλ – Γκενκ είναι σαν να μην υπάρχουν. Στο Ζενίτ – Λειψία δεν περίμενα φαβορί το διπλό και αν έπαιζα κάτι δεν θα ήταν διπλό. Το Τσέλσι – Αγιαξ το θεωρώ πολύ ύπουλο. Όπως κέρδισε η Τσέλσι στο Αμεστερνταμ, μπορεί τώρα να γίνει το ανάποδο.

Είναι τέτοιο το στυλ παιχνιδιού του Αγιαξ που τον βολεύει περισσότερο να παίζει εκτός έδρας και με τη στάμπα του αουτσάιντερ. Θυμάστε πέρσι τι διπλά έβγαλε και από ποιες έδρες πέρασε. Η Τσέλσι από την άλλη είναι καλά, έχει στρώσει. Υπάρχει όμως πάντα αυτή η αφέλεια στο παιχνίδι της που προκύπτει από τον μικρό μέσο όρο ηλικίας. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν ο Αγιαξ πάρει αποτέλεσμα στο Λονδίνο.

Στην ίδια κατηγορία με το Τσέλσι – Αγιαξ βάζω και το Ντόρτμουντ – Ιντερ. Οι Ιταλοί δεν είναι χαζοί, θα κλείσουν διαδρόμους, θα περιμένουν και θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους. Ευκαιρίες θα βρουν, η άμυνα της Ντόρτμουντ είναι εντελώς αφερέγγυα. Κοντά στο 4,00 είναι το διπλό, σηκώνει προφανώς και κάλυψη.

Το Νάπολι – Σάλτσμπουργκ είναι πολύ περίεργο. Από τη μία βλέπεις έναν άσο κοντά στο 2,00 και λες «γιατί τόσο ψηλά η Νάπολι;». Από την άλλη, και οι Ιταλοί δεν είναι στα καλύτερά τους και η Σάλτσμπουργκ είναι άκρως επικίνδυνη. Πάρα πολύ καλά διαβασμένο το σετ. Ξέρω ότι πολλοί θα ψαρώσουν με τον –θεωρητικά- υψηλό άσο, προσωπικά δεν ασχολούμαι.

Στο Λυών – Μπενφίκα αν έπρεπε να διαλέξω κάτι θα ήταν ο άσος, λίγο πάνω από το 2,00. Και το Βαλένθια – Λιλ για μένα είναι καθαρό No Bet.

Στα της Τετάρτης: όπως ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και σε εκείνη του Ολυμπιακού. Δεν θες να αντιμετωπίζεις ομάδα που μόλις έδιωξε τον προπονητή της.

Δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό ότι ο Κόβατς αποχώρησε και μάλιστα μετά από μια πολύ βαριά ήττα. Η Μπάγερν θα ψάξει αντίδραση. Δεν λέω ότι αν έμεινε ο Κόβατς ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε αποτέλεσμα στο Μόναχο, αλλά θεωρώ πως θα υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες να το παλέψει.

Από ‘κει και πέρα, ύπουλο αλλά ως εκεί το Λοκομοτίβ – Γιουβέντους, σαν να μην υπάρχουν τα Παρί – Μπριζ και Ρεάλ – Γαλατά.

Στο Ερυθρός Αστέρας – Τότεναμ θεωρητικά υπάρχουν προϋποθέσεις για κόντρα, κυρίως λόγω Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι εξακολουθούν να μην είναι καλά, να έχουν προβλήματα που φαίνονται αλλά και που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, γενικά η σεζόν μέχρι τώρα κρίνεται προβληματική. Το θέμα μου είναι ο Ερυθρός Αστέρας. Δυνατή έδρα μεν, αρκετά αδύναμος αγωνιστικά δε.

Εμένα προσωπικά δεν έψησε ούτε κόντρα στον Ολυμπιακό που κέρδισε. Οπότε λέω ναι, η Τότεναμ είναι για κόντρα. Δεν παίζω όμως γιατί δεν με ψήνει ο Αστέρας.

Πολύ ισοπαλία στο Ντινάμο – Σαχτάρ και στο Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο Αταλάντα – Σίτι προφανώς υπάρχει φαβορί και προφανώς είναι ένα ματς που μπορεί να έχει πολλά γκολ.

Στην κόντρα της Σίτι δεν θα πήγαινα, η Αταλάντα παίζει πολύ χύμα, παίζει ανοιχτά παντού και πάντα, κάτι που βολεύει φουλ τη Σίτι. Εκτός αν λήξει κάνα 4-3!

Γιουρόπα Λιγκ

Μόνο σε ένα ματς έχω εστιάσει, είναι το Μπράγκα – Μπεσίκτας. Δεν θα το παίξω ειδικός, δεν έχω κάτσει να δω ούτε πορτογαλικό πρωτάθλημα, ούτε τουρκικό.

Η μοναδική εικόνα που έχω από τις δύο ομάδες είναι μέσα από τους αγώνες τους στο Γιουρόπα Λιγκ. Και από ‘κει και πέρα, μέσα από τα στατιστικά τους, κ.λπ. Τα δεδομένα είναι πως η Μπεσίκτας είναι στους μηδέν βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές, άρα αν θέλει να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης θα πρέπει να κερδίσει την Μπράγκα.

Οι Πορτογάλοι από την άλλη, είναι πρώτοι στον όμιλο ενώ την προηγούμενη αγωνιστική πέρασαν νικηφόρα από την Τουρκία (2-1). Από τότε, όμως, έχουν προκύψει κάποια δεδομένα που αξίζει να σημειωθούν: σημαντικότερο ότι η Μπράγκα κάνει κοιλιά, έρχεται από δύο γκέλες στο πρωτάθλημα, με την τελευταία να είναι απέναντι στη Φαμαλικάο, σε ματς που έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 34’.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έφερε γκρίνια, φήμες περί αποχώρησης του Πίντο, γενικά διαταράχθηκε η ηρεμία. Μπορεί η Μπεσίκτας; Κάτι κινείται τελευταία. Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, αλλά στα προηγούμενα ήταν βελτιωμένη. Σε κάθε περίπτωση μου κάνει… κάπως το 5,50 του διπλού!

Αυτά είναι τα μεσοβδόμαδα. Περισσότερο απ’ όλα κοίταξα Σπένιμουρ και Μπεσίκτας.

Δεν παίζω κάτι από σήμερα, θα ξανατσεκάρω Μπεσίκτας την Πέμπτη (υπάρχει ενδεχόμενο να κάνει εκτεταμένο ροτέισον) και βλέποντας και κάνοντας. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος