1251

Thassios

Ειδικές συνθήκες στην Αγγλία!

Καλησπέρα σας!

Ήρθε και η ώρα για τη δική μου στήλη! Ξέρω ότι αρκετοί θα περιμένατε νωρίτερα την στήλη όπως είχα συνηθίσει να ανεβάζω αλλά πλέον θα δείτε αρκετές φορές να ανεβάζω στήλη προς το βράδυ. Την Κυριακή νομίζω τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Στο ματς της Γαλλίας ο ρέφερι δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει κάρτες μέχρι να σπάσει κάποιος ποδοσφαιριστής το πόδι του και ευτυχώς στη λήξη του παιχνιδιού ήρθε το βαρ για να αλλάξει τη κάρτα στον παίκτη της Λυών που έστειλε με φορείο το Neymar στα αποδυτήρια.

Κάπου εκεί λοιπόν πίστεψα ότι ήταν καλό σημάδι και ότι με το ντέρμπι του Ρίο θα γυρνούσε η κάβα στα πράσινα αλλά ο διαιτητής και εκεί είχε άλλη γνώμη καθώς χάρισε 2 πεντακάθαρες κόκκινες και κάμποσες κίτρινες.

Στα φρέσκα τώρα σήμερα δε μου άρεσε τίποτα από το πρόγραμμα ενώ το κύριο ποντάρισμα θα είναι αύριο (ίσως να κάνω Update για τη Πέμπτη) με το βάρος να πέφτει στο μεγάλο νησί.

Μεγάλο το πρόγραμμα με πολλά πρωταθλήματα να παίζουν αλλά τα σταυρώματα των ομάδων και των διαιτητών είναι τέτοια που δεν βοηθάνε για πονταρίσματα καρτών ή  άλλων ειδικών.

Πάμε να δούμε τι κράτησα για αύριο ξεκινώντας  από το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας. Οι δύο ομάδες προέρχονται από καλά αποτελέσματα αφού η Γουέστ Χαμ κατάφερε να πάρει διπλό μέσα στην Λιντς και έφτασε τις 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια και από την άλλη η Κρίσταλ Πάλας στο ματς με τη Τότεναμ πήρε την ισοπαλία με γκολ στο τέλος τους ματς και πάει με καλή ψυχολογία στο αυριανό παιχνίδι.

Τρεις βαθμούς χωρίζουν τις δύο ομάδες και θεωρώ ότι θα δούμε ένα δυνατό ματς που θα έχει όλα  τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Διαιτητής του ματς είναι ο David Coote που φέτος βρίσκεται στην τετράδα διαιτητών με τους μεγαλύτερους μέσο όρους καρτών (λίγο πάνω από 4 κίτρινες κάρτες ανά ματς). Εκτός από αυτό ο συγκεκριμένος ρέφερι είναι από αυτούς που σφυρίζουν πολύ συχνά και δεν αφήνουν τα σκληρά μαρκαρίσματα όπως συνηθίζουν πολύ οι Άγγλοι διαιτητές και γι αυτό το λόγο είναι ο πρώτος στη κατάταξη με τα περισσότερα φάουλ στα παιχνίδια του.

Έχει μέσο όρο 28 φάουλ περίπου στα 6 παιχνίδια που έχει παίξει όταν  ο μέσος όρος των διαιτητών του πρωταθλήματος είναι κάπου στα 22-23 φάουλ ανά παιχνίδι. Οι δύο ομάδες φέτος έχουν κοντά στο 1,5 μέσο όρο καρτών και το όβερ 1,5 κάρτες η κάθε ομάδα που βρίσκω σε απόδοση 3,75  για τον αυριανό αγώνα θεωρώ ότι έχει κάτι παραπάνω από αξία για εμένα με αυτά τα δεδομένα που έχω και το μόνο που μένει είναι να το επιβεβαιώσουν στο γήπεδο.

 Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Premier κοίταξα για κάρτες και στο δυνατό ματς αγωνιστικής ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τότεναμ αλλά φοβάμαι μην δούμε την εικόνα που είδαμε στο Σαββατιάτικο παιχνίδι του Μάντσεστερ ενώ και ο Anthony Taylor είναι από τους διαιτητές που φέτος κρατάνε χαμηλά τον μέσο όρο καρτών (2,75) και δεν μπορείς να τον ψυχολογήσεις εύκολα.

Δεν παύει όμως να είναι ο πιο πεναλτάκιας και όταν έχω την Λίβερπουλ (η Λίβερπουλ είναι η 3η ομάδα στο πρωτάθλημα με τις περισσότερες προσπάθειες μέσα από τη περιοχή ενώ κερδίζει και αρκετά πέναλτι) λέω να βάλω αυτό το 4,5 που βρίσκω να σκοράρει με πέναλτι στο ματς που είναι μια δίκαιη τιμή για εμένα.

Τέλος στο αγώνα της Φούλαμ με την Μπράιτον θα επιλέξω ένα παίκτη για κάρτα καθώς αύριο θα έχει και πάλι στης διάθεσή της τον Tariq Lamptey  η Μπράιτον όπου τον ξεκούρασε στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Λέστερ και αναμένεται να ταλαιπωρήσει αρκετά τον αριστερό μπακ της Φούλαμ (Antonne Robinson ) που βρίσκω σε απόδοση 6 να δεχτεί κάρτα και είναι στις επιλογές μου απέναντι σε έναν παίκτη που κερδίζει πάνω από 2,5 φάουλ ανά ματς.

 

Από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα σε ότι αφορά τα ειδικά στοιχήματα το μόνο που μου άρεσε είναι να σκοράρει με πέναλτι η Λυών αλλά η μάξιμουμ απόδοση που βρίσκω στο 3,80 με απωθεί λίγο ενώ στον ίδιο αγώνα θεωρώ ότι παίζεται το κόμπο 1 + g/g που βρίσκω στο 2,90 καθώς η Μετς βρίσκεται σε καλή κατάσταση με 5 νίκες στα τελευταία 6 ματς και 11 γκολ ενεργητικό (γιατί όχι 3-1 σκορ που ήρθαν στο κύπελλο πέρυσι;).

Μια από τα ίδια και στον αγώνα της Σπάρτα Πράγας αύριο (1+g/g) που θέλει οπωσδήποτε την νίκη για να μην μεγαλώσει η διαφορά στη βαθμολογία  από τη Σλάβια και είναι πλέον ο μόνος της στόχος μετά τον αποκλεισμό από το Europa. Η άμυνά της δεν εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη έχοντας δεχθεί 11 γκολ στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις ενώ η Παρντούμπιτσε από την άλλη μπορεί εκτός έδρας να χάνει δύναμη στο παιχνίδι της αλλά έχει σκοράρει και στα 3 τελευταία εκτός.

Στο 3,40 η απόδοση του κόμπο  ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και ανατροπή στο σκορ πράγμα που επιβεβαίωσε και στο τελευταίο της παιχνίδι η Σπάρτα.

Τέλος σε ότι αφορά τις κόκκινες κάρτες αν έπαιρνα κάπου με το ζόρι που λένε θα ήταν στο αγώνα της Ρωσίας μεταξύ της Ρότορ και της Άρσεναλ Τούλα δύο ομάδες που θέλουν απεγνωσμένα την νίκη και σφυρίζει ο Panin που έχει 5 κόκκινες σε 8 ματς  αλλά όπως ανέφερα και στην εισαγωγή δεν με ξετρελαίνει κάποιο ζευγάρι ομάδων ιδιαίτερα από το πρόγραμμα ή σε αυτά που μου άρεσαν δεν με ικανοποιούσε η απόδοση.

Τι παίζουμε; Κρατάμε το μπετ καρτών στο ματς του Λονδίνου και το πέναλτι στο Λίβερπουλ ενώ εγώ θα παίξω από σήμερα το ειδικό παίκτη στο ματς της Φούλαμ με την Μπράιτον (να δεχτεί κάρτα ο Αντονέι Ρόμπινσον με 1 μονάδα) καθώς υπάρχει μια περίπτωση αυτό το 6αρι να πέσει αύριο ενώ αν δω ότι δεν ξεκινάει ένας από τους δύο βασικούς θα ακυρώσω το μπετ.

Στον πίνακα την πρόταση θα την δείτε αύριο με update μόλις ανακοινωθούν οι 11αδες όπως και τις άλλες φορές καθώς το θεωρώ πιο σωστό από το να ακυρώνουμε το μπετ αλλά όποιος θέλει πράττει το ίδιο με εμένα σε τυχόν πτώσης απόδοσης. Προτού κλείσω λέω να βάλω μια  Βολιβιανή Πινελιά στο πίνακα (να μην βλέπετε μόνο Αγγλία και αναρωτιέστε αν είμαι καλά!) με μία ανατροπή που μου αρέσει.

Σας εύχομαι καλή εβδομάδα και καλή επιτυχία σε ότι και αν ποντάρετε!

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS