298

Editorials

Ενα αντίο και δυό καλωσορίσματα!

Ο Μάκης Μηνδρινός είναι 39 χρονών. Μεγάλωσε στο Μαρούσι. Εκει μεγάλωσα κι εγώ, που είμαι πλέον 54. Τα’φερε έτσι η τύχη, τα πατρικά μας να είναι…πόρτα-πόρτα, όχι απλά στην ίδια πολυκατοικία, αλλά και αντικριστά στον ίδιο όροφο.

Οταν λοιπόν ο Μάκης γεννήθηκε, εγώ ήμουν 15. Τον θυμάμαι με…πάνες, τον γνωρίζω κυριολεκτικά από μωρό.

Η τύχη αποφάσισε για πολλά. Πεπρωμένο ίσως. Ο πατέρας του Μάκη ήταν (είναι) ο Γιάννης Μηνδρινός, αθλητικογράφος (μόλις πέρυσι συνταξιοδοτήθηκε). Επαιρνε ξένες εφήμερίδες, εγώ μάζευα ότι πέταγε, με είδε οτι είχα το “σκουλήκι”, το είπε στον δικό μου πατέρα, πήρα κάπως έτσι κι εγώ το δρόμο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Με λίγα λόγια; Ο πατέρας του Μάκη με έβαλε στη δουλειά, ήμουν στα 20 μου, ο Μακης ήταν στα 5 του.

Περάσαν τα χρόνια. Τι πιο φυσιολογικό να ακολουθήσει και ο Μάκης τα χνάρια του πατέρα του; Νομίζω “μπουσούλησε” στο 1-2-Χ. Εγώ ήμουν ήδη Ελευθεροτυπία στα 35 μου. Ξεκινήσαμε συνεργασία. Μιά, δύο, πολλές συνεργασίες. Στα πάντα. Ηρθε Ελευθεροτυπία to 2009, κάναμε το περιοδικό Bet. Kάναμε πολλά μαζί. Ράδιο, εφήμερίδες, τηλεόραση, sites, ταξίδια, ότι μπορεί να κάνει ένα δημοσιογράφος.

Ηταν πάντα το δεξί μου χέρι. Και παραπάνω. Ηταν φίλος και (μικρός) αδερφός. Σχεδόν σε κάθε βηματισμό συγχρονιζόμαστε εδώ και 15 χρόνια. Και φυσικά γιά 12 χρόνια (μπαίνουμε στο 13ο συνολικά τον Σεπτέμβρη και στο 5ο συνδρομητικά τον Νοέμβρη) και στο Betsellers. Θα μπορούσα λοιπόν να γράφω ώρες.

Το θέμα, η είδηση, ειναι μιά. Ο Μάκης-το ανακοινωσε από την Παρασκευή εντός site στους συνδρομητές- δεν είναι πιά στο Betsellers.

Τυπικά δεν θα είναι βέβαια, γιατί ουσιαστικά θα είναι για πάντα. Οπως και να έχει, από φέτος δεν θα γράφει, δεν θα κάνουμε ράδιο μαζί, δεν θα κάνουμε streaming και εκπομπές μαζί. Το ήθελε από πέρυσι, ήθελε να αλλάξει ρότα, είχε κουραστεί και είχε πολλά στο κεφάλι του, το σέβομαι όπως σέβομαι τα πάντα, φέτος το έκανε πράξη και είπε stop. Θα κοπιάρω αυτό εδώ από την τελευταία του στήλη για να διαβαστει δημόσια:

“Αν για κάτι κοιμάμαι απόλυτα ήσυχος το βράδυ όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το στοίχημα και ιδιαίτερα με το Betsellers, είναι ότι είμαι απόλυτα τίμιος απέναντί σας.

Όταν δεν είχα αντοχές να μπαίνω στο τσατ, σταμάτησα να μπαίνω στο τσατ. Όταν δεν είχα χρόνο να διαβάζω πρωταθλήματα εκτός Αγγλίας, σταμάτησα να παίζω-προτείνω ματς εκτός Αγγλίας. Όταν ήταν αδύνατο να ανεβάζω στήλη κάθε μέρα, σταμάτησα να ανεβάζω στήλη κάθε μέρα. Θέλω λοιπόν να παραμείνω τίμιος απέναντί σας και φυσικά απέναντι στον Βασίλη που όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν μου είπε «όχι» σε τίποτα.

Είναι ένα βήμα καινούριο για μένα αυτό που ακολουθεί και θέλω να τα ζυγίσω όλα. Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα ρωτήσετε, δεν σκοπεύω προς το παρόν να γράψω κάπου αλλού, ιδιαίτερα για στοίχημα-προγνωστικά κ.λπ”.

Τα είπε όλα, δεν έχω να προσθέσω κάτι (όλοι στο Betsellers κοιμόμαστε ήσυχοι σε σχέση με ότι κυκλοφορεί στην πιάτσα μας).

Μόνο να γράψω ξανά ότι θα μου λείψει (επαγγελματικά, γιατί κατά τα άλλα, καφέ θα πιούμε και σήμερα το απόγευμα). Θα λείψει και σε εσάς, το ξέρω. Πήρα και e-mail, πήρε κι εκείνος, ξέρω πως μας είχατε κάνει μιά ενιαία εικόνα. Αλλά έτσι ήθελε, τον στηρίζω και η ζωή συνεχίζεται!

Zurück nach Hause (μτφ: Επιστροφή στο σπίτι)

Στο Betsellers λοιπόν, λειτουργούμε ως οργανισμός με το παλιομοδίτικο μοντέλο.

Εφυγε ο Μάκης, μας λείπει, ήταν οικογένεια. Το ίδιο μοντέλο όμως “όρισε” και τον αντικαταστάτη του. Μιά που ο Μάκης μου είπε “δεν πάει άλλο ρε Bill”, μιά που έσκασα το τηλεφώνημα αυθόρμητα. Πήγε…μόνο του το χέρι στο νούμερο του στο κινητό μου. Σε ποιανού το νούμερο; Στου Γιώργου Κωστομοίρη. Στον Germanο (μας). Ενα παιδί…οικογένεια.

Εδώ από το 2011 που γεννήθηκε το site, έφυγε μετά, άνοιξε φτερά, αλλά η ζωή εκτός από το ότι συνεχίζεται, κάνει και κύκλους. Και το σπίτι είναι πάντα το σπίτι. Ποιός άλλος θα μπορούσε να μπει στα παπούτσια του Μάκη; Και δεν μιλάω στοιχηματικά,καμιά σχέση. Να τον γνωρίζω, να με γνωρίζει, να τον γνωρίζετε όλοι και να τον…γουστάρετε! Δείτε τις δύο φωτό του σημερινου Editorial.

Η “βασική” από μιά σύναξη, κόβουμε τούρτα με τον Μάκη. Ποιός είναι πίσω μας; Ο…Γιώργος, ο Germanos. Και αν δεν το προσέξατε καλά το μπλουζάκι του στην κεντρική φωτό, δείτε και την πίσω όψη του σε τούτη εδώ!

Από ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν, επισήμως, ο Germanos, ο Γιώργος μας, είναι στο Betsellers και ΜΟΝΟ στο Betsellers.

Στοιχηματικά δεν χρειάζεται να πω πολλά, ξέρετε τι ψάρια πιάνει, που και πως κινείται, έχουμε και Euro του χρονου στη Γερμανία, θα…κανουμε ωραία πραγματάκια. Προς το παρόν ετοιμάζει το ντεμπούτο του μεσοβδόμαδα, μελετάει Β’ Αυστρίας λέει! Οπότε φουλ της ΓερμανοΑυστρίας στο Betsellers και chat (και live) μπόλικο. Θα…δέσει με τα άλλα “καλόπαιδα” και θα ζήσουμε πραγματάκια! Ηταν γραφτό το…σανδάλι με την κάλτσα να πατήσει το πόδι του στο site (γέλια).

Μεταγραφών συνέχεια!

Εφυγε λοιπόν ο Μάκης, ήρθε (γύρισε ως tipster) ο Germanos, αλλά ο Γιώργος είναι στη Γερμανία! Με το ράδιο της Παρασκευής και το τηλεοπτικό της Δευτέρας τα οποία τα βγάζουμε από την Αθήνα, τι κάνουμε; Κάνουμε…κι άλλη μεταγραφή, αυτό κάνουμε! Και μάλιστα, μεταγραφή…πουλέν που δεν ξέρετε οι περισσότεροι αλλά μου φτάνει που ξέρω εγώ “τι και πως”!

Αγγελος Αναστασόπουλος το όνομά του. Παιδί της Kingbet κάποια χρόνια ως και σήμερα, και στο Betradio, και ως στήλη “μαστροβάγγος” και αλλού. Πολυταξιδεμένος, χρόνια στο εξωτερικό πριν επιστρεψει στην Ελλαδα, πλακατζής με ιδιαίτερο χιούμορ (κάποτε έκανε και stand up comedy, βάλτε με νου σας), ωραίο τυπάκι γενικά.

Και κυρίως; Ξέρω το…dna του! Μην γελάτε. Ετσι λειτουργώ εγώ, old school! Γνώριζα καλά τον πατέρα του (τον τεράστιο Κώστα Αναστασόπουλο, μιά απο τις κορυφαίες πένες της Ελευθεροτυπίας που μας άφησε τόσο νωρίς), γνωρίζω και την μητέρα του, διορθώτρια, ήταν επίσης στην Ελευθεροτυπία, την Σταυρούλα. Ξέρω τι…παιδί έβγάλαν, από μωρό και τούτος ερχόταν στην “Ε” κι εκεί “μπουσούλησε” δημοσιογραφικά φυσικά.

Οπότε…εγγυήση. Ενα “κακό” έχει, είναι Μάντσεστερ Σίτι (φωτό), αλλά κανείς δε είνα τέλειος (γέλια). Δεν θα είναι στα κείμενα του Betsellers, θα είναι (γιά την ώρα) μόνο στο μιντιακό κομμάτι, μαζί ράδιο/ανάλυση κουπονιού την Παρασκευή και μαζί εκπομπή την Δευτέρα στο κανάλι της Kingbet και στο spotify!

Δωράκι μεσω Fantasy!

Νομίζω σας…κάλυψα σε όλα.

Γιώργος (Germanos) εντός site, Αγγελος (Αναστασόπουλος) στα κανάλια μαζί μου και η σαιζόν…έρχεται φορτσάτη! Εγω ακόμα κανω λίγο διακοπές, αλλά σε 10 μέρες θα…βάλω μπροστα τη μηχάνη. Α, να μην το ξεχάσω! Χαμούλης ΚΑΙ στο fantasy της Premier League φέτος. Κάντε ομάδα, πάρτε και τον κωδικό γιά να μπείτε στη Λιγκα του Betsellers: yy34w2.

Ο νικητής της σαιζόν 2023-24 θα πάρει δώρο μια ΕΤΗΣΙΑ συνδρομή γιά τη σαιζόν 2024-25!! Μοναδική προϋποθεση; Να είναι ΗΔΗ μέλος του Betsellers! Οπότε όσοι δεν είστε μέλη, μην κάνετε τον κόπο να παίξετε στη Λιγκα μας, ή…ελάτε στην παρέα μας! Σε καλό θα σας βγει, trust me, αν δεν έχετε πιστεί απλώς διαβάστε το προηγούμενο Editorial.

*Οσοι θέλετε να έρθετε στην παρέα μας, δείτε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

Τα ήδη μέλη στα οποία έχει λήξει/ ή λήγει σύντομα η συνδρομή τους, τώρα πλέον να πατάνε το κουμπί «ανανέωση».

Τα στοιχεία τους υπάρχουν ήδη. Τυχόν νέα μέλη, πατάνε «εγγραφή». Από εκεί και πέρα, η διαδικασία είναι η ίδια για όλους: Οσοι πληρώνετε με κάρτα χρεωστική/πιστωτική απλώς κινείστε και πληρώνετε μέσω του περιβάλλοντος της Viva Wallet χωρίς καμιά χρέωση εξτρά και άμεσα ενεργοποιείται η συνδρομή χωρίς δική μας παρέμβαση.

Οσοι όμως πληρώνετε με τραπεζική κατάθεση (σε κατάστημα ή με e-banking), παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ να μας στέλνετε το καταθετήριο-απόδειξη με μια φωτό (ακόμα και print screen αν είναι μέσω e-banking) στο  [email protected] ! ΒΑΣΙΚΟ αυτό, για να γίνεται άμεσα η ενεργοποίηση λογαριασμού από εμάς πριν καν δούμε την κατάθεσή σας.

Παλαιότερα Editorials