1890

Κώστας Ζαφείρης

Ενα συν ένα

Γεια χαρά… Δεν είναι για πολλά – πολλά σήμερα η Ευρωλίγκα κα για να μην το κουράζω θα το γράψω όπως το σκέφτομαι: ξενέρωτο είναι το μενού, με τις αποδόσεις των φαβορί να βρίσκονται χαμηλά. Η Φενέρ (κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας την περασμένη Κυριακή στην Αγκυρα, νίκησε 80-70 στον τελικό την Εφές) πληρώνει ψίχουλα στον εμφύλιο με την Νταρουσάφακα.

Ο Ομπράντοβιτς δεν έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Γάλλο σέντερ Τζόφρι Λοβέρν, ενώ κάποιες λίγες ελπίδες για να επιστρέψει έχει ο κορυφαίος ψηλός της Ευρωλίγκας, ο Τσέχος, Γιαν Βέσελι (ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Τουρκίας).

Λίγο αργότερα στο Κάουνας, η απογοητευμένη Ζαλγκίρις (έχασε και το Κύπελλο από την Ρίτας) υποδέχεται την Μπούντουτσνοστ.

Σε ελεύθερη πτώση η ομάδα του Σάρας (εφτά ήττες στα οχτώ τελευταία στην Ευρωλίγκα) μόνο με θαύμα θα προλάβει το τρένο της οχτάδας, με άγνοια κινδύνου και στόχο την αποφυγή της… προτελευταίας θέσης οι ενισχυμένοι Μαυροβούνιοι του Γιάσμιν Ρέπεσα (υπέγραψε τον ικανότατο ριμπάουντερ, τον 24χρονο Αμερικανό ψηλό Ντέβιν Ουίλιαμς, ο οποίος προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στην τουρκική Μπουγιουκτσεκμέτσε).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζαλγκίρις έχασε ξανά με τραυματισμό τον βασικό της πλέι μέικερ, Νέιτ Γουόλτερς (12,2 π., 4,7 ασίστ, 3,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο φέτος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση), ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον άλλες 15 ημέρες, ενώ τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ο Γιασικεβίτσιους «έκοψε» από το ρόστερ τον εφεδρικό πλέι μέικερ Ουόλτον.

Μετρημένα κουκιά πλέον στην περιφέρεια για τους Λιθουανούς.

Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ (δεν έχει ηρεμήσει ακόμα μετά τα όσα έγιναν στον τελικό του Copa del Rey με την Μπαρτσελόνα) θα ψάξει ένα ξέσπασμα κόντρα στην «τίμια» Μπάγερν του Ράντονιτς. Χωρίς τον πολύτιμο πάουερ φόργουορντ Τόμκινς οι Μαδριλένοι, εξαιρετικά αμφίβολος ο Ρούντι, λογικά θα παίξει κανονικά ο Γιουλ.

Σταθερά χωρίς τον βασικό τους σέντερ, Μπούκερ οι Βαυαροί, εκτός και ο βασικός πλέι μέικερ, Γιόβιτς. Από το ματς της Μαδρίτης κρατάω το Under 1,5 τρίπ. του Αμερικανού φόργουορντ της Μπάγερν, Ντέρικ Ουίλιαμς και «κολλάω» δίπλα του την απλή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κίμκι στο ΟΑΚΑ. Εφτιαξαν την ψυχολογία τους οι «πράσινοι» με την κατάκτηση του Κυπέλλου στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου (79-73 τον ΠΑΟΚ, πήραν τίτλο για 24η σερί σεζόν) και κόντρα στους Ρώσους θέλουν μόνο το ροζ φύλλο για να διατηρήσουν ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχουν για μία θέση στην οχτάδα.

«Τελικός» το σημερινό παιχνίδι για την Κίμκι αλλά εκτιμώ πως θα «μιλήσει» ο νόμος του ΟΑΚΑ. Ο Πιτίνο δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Λοτζέσκι, Παππά, κανονικά θα πέσουν στη μάχη οι Νικ Καλάθης, Λάνγκφορντ.

Σταθερά χωρίς τον ηγέτη της Σβεντ η Κίμκι, νοκ άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν ο βασικότατος ψηλός Γκιλ. Παράλληλα, ο Κουρτινάιτις αποδέσμευσε τον εφεδρικό γκαρντ, Γκριν.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης