534

Μάκης Μηνδρινός

Εν αναμονή των ειδήσεων (UPDATE)

Χαιρετώ! To είπαμε μεταξύ σοβαρού κι αστείου κάποια στιγμή με τον Βασίλη σε ένα από τα podcast που κάναμε ότι εκτός από πολλές ομάδες που περιμένουν πως και πως τη διακοπή για να ανασυγκροτηθούν, το ίδιο ισχύει και για εμάς. Όταν είσαι ντεφορμέ, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις υπομονή. Και να δουλεύεις σωστά, προφανώς.

Όχι βέβαια ότι στο Μουντιάλ δεν θα παίξουμε.

Απλά ξέρετε πως είναι με τις Εθνικές ομάδες. Άλλου είδους στοιχήματα, διαφορετική προσέγγιση κι ας παραμένει ίδια η φιλοσοφία. Θα έρθει η ώρα που θα μιλήσουμε για Παγκόσμιο Κύπελλο, με μακροχρόνια στοιχήματα και όλα τα συναφή.  Ήδη, άλλωστε, έχουμε ασχοληθεί αρκετά μέσα από τα podcast, μιλήσαμε τόσο για τη διοργάνωση αυτή καθαυτή, όσο και το στοιχηματικό κομμάτι.

Έχουμε ακόμα μία εβδομάδα για να πούμε ότι μπαίνουμε σε ρυθμούς Μουντιάλ. Μπροστά μας έχουμε ένα γεμάτο μεσοβδόμαδο κουπόνι, με εμβόλιμες αγωνιστικές στα περισσότερα πρωταθλήματα, αλλά και Λιγκ Καπ στην Αγγλία. Και ακολουθεί επίσης ένα μεγάλο κουπόνι, το ερχόμενο Σ/Κ, όπου θα είναι το τελευταίο για τους συλλόγους. Από Δευτέρα οι παίκτες φεύγουν και ενσωματώνονται στις Εθνικές τους ομάδες, ενώ οι υπόλοιποι μπαίνουν σε μουντ διακοπών.

Πάμε να δούμε τα μεσοβδόμαδα. Η Τσάμπιονσιπ Αγγλίας και ο τρίτος γύρος του Λιγκ Καπ είναι αυτά που ξεχωρίζουν. Προφανώς μπορεί να γίνει κουβέντα και σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία που έχουν εμβόλιμες, όμως αυτά τα είπαμε και στο Vidcast. Και ως γνωστόν, πολύ σπάνια θα παίξω κάτι εκτός Αγγλίας.

Ξεκινάμε από τα εύκολα: από την Τσάμπιονσιπ δεν έχω τίποτα.

Το μοναδικό που μπορούμε να συζητήσουμε κάπως, είναι η Λούτον στο Στόουκ. Στη λογική ότι η Στόουκ είναι ντεφορμέ και η δεύτερη χειρότερη εντός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος βάσει στατιστικής, ενώ η Λούτον είναι σε τροχιά πλέι οφ.

Κοιτάξτε όμως πως μια είδηση μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά δύο σημεία, για να περάσουμε και στο Λιγκ Καπ.

Η Σαουθάμπτον βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, καθώς μετά την τεσσάρα από τη Νιουκάστλ, o Χάσενχουτλ αποτελεί παρελθόν. Ήλπιζα ότι οι «Άγιοι» θα προχωρούσαν στη συγκεκριμένη κίνηση σε μία εβδομάδα, μετά δηλαδή και από την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ πριν από τη διακοπή.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το διπλό της Σέφιλντ Γουέσντνεϊ στο Σαουθάμπτον, στο 6,50, θα αποτελούσε την κύρια επιλογή από το Λιγκ Καπ.

Θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί. Ο Χάσενχουτλ όμως απολύθηκε και όχι μόνο αυτό, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με τον Τζόουνς, τον μάνατζερ της Λούτον που λέγαμε παραπάνω. Η ίδια η Λούτον έδωσε άδεια στον Τζόουνς να μιλήσει, οπότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.

Οπότε: Λούτον πώς να παίξω όταν ο προπονητής της είναι στον… αέρα; Για τη Σέφιλντ το σκέφτομαι ακόμα όμως (είναι αυριανό).

Δεν ξέρω αν μπορεί η κατάσταση να αλλάξει στη Σαουθάμπτον τόσο γρήγορα και αν όντως το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν η παρουσία ο Χάσενχουτλ. Δεν είναι εύκολο το φετινό project, η Σαουθάμπτον επένδυσε το καλοκαίρι σε πολλούς πιτσιρικάδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από την άλλη, μια Σέφιλντ πολύ δυνατή στη Λιγκ 1, από τα φαβορί για την άνοδο.

Δεν αποκλείεται δηλαδή του χρόνου οι δύο ομάδες να παίζουν στην ίδια κατηγορία, την Τσάμπιονσιπ.

Από ‘κει και πέρα, η φιλοσοφία είναι γνωστή στα Κύπελλα, στην Αγγλία. Προσοχή στο πρόγραμμα, τι ακολουθεί για την κάθε ομάδα και τι στόχους έχει η κάθε ομάδα. Και φυσικά χρειάζεται να δούμε ειδήσεις αλλά και φιλοσοφία προπονητών.

Υποψήφια για έκπληξη στα δικά μου μάτια είναι τα Μπρίστολ Σίτι – Λίνκολν, Λέστερ – Νιούπορτ, Αρσεναλ – Μπράιτον, Νιουκάστλ – Κρίσταλ Πάλας, η Σέφιλντ που αναφέρθηκε ήδη και η Αστον Βίλα την Πέμπτη, στο Ολντ Τράφορντ.

Από τα παραπάνω, αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι η Νιούπορτ από τα πολύ μεγάλα (θέλω να δω ειδήσεις τελευταίας στιγμής για Λέστερ όμως, καθώς ναι μεν ετοιμάζει ροτέισον ο Ρότζερς αλλά θα ήθελα ενδεκάδα) και τα αυριανά.

Για τη Σέφιλντ δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, όμως στα Αρσεναλ – Μπράιτον και Νιουκάστλ – Πάλας, μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα. Αρκεί, βέβαια, να βοηθήσει και η ειδησεογραφία.

Να το πάμε λίγο ανάποδα. Θεωρώ ότι η Μπράιτον και η Πάλας είναι ομάδες που θα πρέπει να στοχεύουν σε καλές πορείες στα Κύπελλα. Δεν θα κινδυνέψουν στο πρωτάθλημα, αλλά δεν θα κάνουν και το βήμα παραπάνω για να βγουν Ευρώπη μέσω της βαθμολογίας.

Αρα, ένας καλός τρόπος να διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο ή μια διάκριση, είναι μέσω του Κυπέλλου. Οπότε δεν περιμένω από Ντε Τσέρμπι και Βιεϊρά να το πάνε χαλαρά. Ακόμα και κάποιες αλλαγές να κάνουν, θεωρώ ότι θα το κυνηγήσουν. Αγωνιστικά, πάντως, και οι δύο πατούν καλά και έρχονται από θετικά αποτελέσματα. Btw, Νιουκάστλ – Κρίσταλ Πάλας 0-0 στις 3 Σεπτέμβρη.

Το θέμα είναι πόσο εύκολα κοντράρεις σε αυτή τη φάση δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της χώρας, όπως είναι η Αρσεναλ και η Νιουκάστλ. Όχι εύκολα, προφανώς. Μιλάμε για την πρώτη και για την τρίτη της Πρέμιερ Λιγκ. Και δεν είναι αυτό το «πρόβλημα», το «πρόβλημα» είναι πως όντως είναι καλά.

Από την άλλη, σκέφτομαι ότι η Αρσεναλ προέρχεται από δυνατό ματς με την Τσέλσι και ακολουθεί αναμέτρηση με τη Γουλβς εκτός έδρας.

Σίγουρα θέλει να πάει στη διακοπή πρωτοπόρος. Ο Αρτέτα δεν ξέρω πόσο θα ανακατέψει την ενδεκάδα, αλλά η άποψή μου είναι ότι θα κάνει αλλαγές. Προσωπική άποψη, όχι ρεπορτάζ.

Κάτι ανάλογο περιμένω και για τη Νιουκάστλ. Με την Τσέλσι να ακολουθεί, η Νιουκάστλ δεν ξέρω αν θα μπορέσει να κάνει πορεία τετράδας και παράλληλα να κυνηγάει όλες τις διοργανώσεις παίζοντας με βασικούς.

Αναμένω ροτέισον, όμως ξαναλέω, δεν είναι ρεπορτάζ, είναι προσωπική άποψη.

Επειδή μαζεύτηκαν πολλές προσωπικές απόψεις και αυτό που μετράει είναι τι γίνεται στην πραγματικότητα, θα κάνω υπομονή. Αυτά τα τρία θα ξαναδώ αύριο, όταν θα έχουμε πιο φρέσκα νέα, τώρα έχουμε μόνο εικασίες. Οπότε τα λέμε ξανά αύριο με update.

Υπενθυμίζω, έχουμε φρέσκο επεισόδιο σε YouTube και Spotify.

Σπεύσατε όσοι δεν είδατε ή δεν ακούσατε ακόμη!

Update: Χθες η Λίνκολν πέρασε από το Μπρίστολ, για να μας υπενθυμίσει ότι στα Κύπελλα αν κάτι έχει αξία, είναι να ψάξεις πού θα γίνει η έκπληξη. Στα σημερινά, ανέφερα Μπράιτον, Κρίσταλ Πάλας και Σέφιλντ Γουένσντεϊ. To 6,50 της Σέφιλντ Γουένσντεϊ έφτασε στο 5,00, οπότε δεν θα μπει στο παιχνίδι μου.

Είναι και ιδιαίτερο το ματς. Θεωρώ ότι ο Ισπανός υπηρεσιακός της Σαουθάμπτον, ο Σέλες, θα κάνει ό,τι μπορεί να για δείξει πράγματα.

Θα αφήσω και την Μπράιτον, η οποία ετοιμάζει όπως διαβάζω ροτέισον (όπως και η Άρσεναλ). Κρίσταλ Πάλας θα παίξω όμως, όσο ζόρικο κι αν είναι. Η Νιουκάστλ ναι μεν θα έχει αλλαγές, αλλά τι σημαίνει αλλαγές στην προκειμένη; Θα παίξουν ο Ζοέλινγκτον και πιθανότατα ο Σεντ Μαξιμέν που δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο, θα μπουν και οι έμπειροι Λάσκελς και Σέλβι που δεν είναι πλέον βασικοί.

Αυτοί ναι μεν είναι «αλλαγές», αλλά θεωρούνται βασικοί. Από την άλλη, πολύ προσεκτική αναμένω την προσέγγιση και από πλευράς Πάλας. Είναι κάτι άλλωστε που επεσήμανε και ο ίδιος ο Βιεϊρά. Το 4,50 της Πάλας είναι το μόνο που κρατάω σήμερα.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος