2251

Μάκης Μηνδρινός

Επικίνδυνες αποστολές για τα φαβορί

Ολοκληρώνεται με τέσσερις αναμετρήσεις το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ. Δύσκολες αποστολές περιμένουν Γουλβς (εντός με φορμαρισμένη Νόριτς), Ντέρμπι (εντός με τη Λιντς) και Κάρντιφ (στο δύσβατο Ιπσουιτς). Σε καταπληκτική κατάσταση η Φούλαμ. ΓΟΥΛΒΣ – ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1745 Γήπεδο: ΜΟΛΙΝΟ (31.700), ΓΟΥΛΒΕΡΧΑΜΠΤΟΝ Απόσταση (χλμ): 277 Στο πρωτάθλημα φέτος: Νόργουιτς – Γουλβς 0-2 Σετ αποδόσεων: 1.

55 – 3.80 – 6.25 * 1-2-1 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Γουλβς. * Goal/goal και over εμφάνισαν τα 3/4 τελευταία μεταξύ τους στο «Μολινό». ΓΟΥΛΒΣ Ρεπορτάζ: Μικρό το κακό από την απώλεια στο Πρέστον (1-1), με δεδομένο ότι η διαφορά από τους διώκτες παραμένει μεγάλη (+11), ενώ το μίνι αήττητο συνεχίστηκε (3-1-0). Αγωνιστικά, η αποβολή αντίπαλου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντίδρασή της (1-0 πίσω στο 52’, ισοφάρισε στο 61’), χάνοντας αρκετές ευκαιρίες ακόμα και για την ολική ανατροπή.

Η στάση και η στήριξη του κόσμου είναι απίστευτη από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν οι νέοι ιδιοκτήτες, φέτος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ όσον αφορά τις εκδρομές, αλλά και τα sold out στο «Μολινό». Κάτι εξίσου σημαντικό είναι η έλλειψη γκρίνιας, ακόμα και στις… στραβές, πράγμα πρωτόγνωρο για το κλαμπ από τα Μίντλαντς, διότι είναι γνωστή η ακραία στάση που διατηρούν συνήθως οι οργανωμένοι ακόμα και στις καλές μέρες.

Πάντα ήρεμος ο Πορτογάλος μάνατζερ: «Η κατάσταση δεν αλλάζει ποτέ. Δεν κοιτάμε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία, προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι και να μεταφέρουμε την πίεση στον αντίπαλο. Αν ρωτήσετε κάποιον από τους παίκτες το ίδιο θα σας πει. Ο δρόμος είναι μεγάλος έως το φινάλε, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοδο, Πρέμιερ και όλα όσα ακούγονται».

Αγωνιστικά νέα: Κομπλέ Σες (χαφ, 28/3) και Μπονατίνι (φορ, 31/12), επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση στο Πρέστον. Ο εφεδρικός Ενομπακάρε (φορ, 19/1) ταλαιπωρείται από μυϊκό πρόβλημα και αποκλείστηκε από την αποστολή για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Bet Info: Στο τελευταίο τέταρτο των παιχνιδιών της έχει δεχτεί 8 γκολ (τα περισσότερα από κάθε άλλο χρονικό σημείο)! Γενικότερα, τα 17/24 φετινά γκολ που δέχτηκε στο πρωτάθλημα ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων της! ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ Ρεπορτάζ: Στα δύο τελευταία παιχνίδια κλήθηκε να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά δεν μπόρεσε (2/2 «Χ»).

Προφανώς, το πρόσημο των πρόσφατων εμφανίσεων είναι θετικό (5-3-1), όμως δεν αρκεί για μπει στην εξάδα (-10). Με buzzer beater κεφαλιά του Κλόσε γλίτωσε την ήττα στο ντέρμπι με την Ιπσουιτς (1-1), σ’ ένα ματς που βρέθηκε πίσω στο 89’ και ισοφάρισε στο 95’! «Αρχίζουμε και προοδεύουμε σαν ομάδα και είμαστε εντελώς διαφορετικοί από τότε που μας αντιμετώπισαν για πρώτη φορά.

Προφανώς, γνωρίζουμε το πόσο δύσκολο είναι να τους κερδίσουμε, ωστόσο μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Στο τελευταίο παιχνίδι δεν πιάσαμε την απόδοση, όμως ο τρόπος που πήραμε το αποτέλεσμα ήταν ευεργετικό για το κλίμα στα αποδυτήρια και την ψυχολογία των παικτών», η εκτίμηση του ικανοποιημένου Φάρκε. Πάντα στο επίκεντρο η συμπαγής άμυνά της (3/6 μηδέν παθητικό εσχάτως), με το δόγμα του Γερμανού μάνατζερ να αποδεικνύεται ιδανικό για την εξέλιξή της και την άνοδο που έχει σημειώσει το τελευταίο διάστημα στην απόδοσή της.

Αγωνιστικά νέα: Οριακά Λέιτνερ (χαφ, 3/0) και Πίντο (στόπερ, 25/1), αμφότεροι έχασαν το τελευταίο, ωστόσο προπονήθηκαν κανονικά προχθές και στο χθεσινό χαλάρωμα θέτοντας εαυτό στη διάθεση του Φάρκε. Νοκ άουτ ο Τράιμπαλ (χαφ, 18/2), πολύ δύσκολα θα δούμε σε ακόμα ένα τον ποιοτικό Χούλαχαν (χαφ, 18/0). Bet Info: Τα 19/28 πιο πρόσφατα παιχνίδια πρωταθλήματος συνοδεύτηκαν από under.

Διαθέτει την 2η χειρότερη επίθεση στο α' ημίχρονο, έχοντας σημειώσει μόλις 10 γκολ. ΙΠΣΟΥΙΤΣ – ΚΑΡΝΤΙΦ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1744 Γήπεδο: ΠΟΡΤΜΑΝ ΡΟΟΥΝΤ (30.311), ΙΠΣΟΥΙΤΣ Απόσταση (χλμ): 386 Στο πρωτάθλημα φέτος: Κάρντιφ – Ιπσουιτς 3-1 Σετ αποδόσεων: 3.40 – 3.30 – 2.10 * 4-2-2 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Ιπσουιτς. * Under είχαν οι 4/6 πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους στο «Πόρτμαν Ρόουντ».

* Εξαιρετικές οι σχέσεις των δύο προπονητών, είναι πολύ καλοί φίλοι, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν και συμπαίκτες στην Μπάρνσλεϊ για δύο χρόνια στα τέλη των 70’s (1977-1979). ΙΠΣΟΥΙΤΣ Ρεπορτάζ: Αρχίσει να θυμίζει την Ιπσουιτς που… αγαπήσαμε! Σκληρή αμυντικά, πιο συντηρητική τακτική και σημάδια στροφής (1-2-0, 2/3 μηδέν παθητικό). Τα έκανε όλα σωστά στο ντέρμπι με τη Νόργουιτς, εκτός από το να διώξει την μπάλα στην τελευταία φάση: 1-1, προηγήθηκε στο 89’ με κεφαλιά του Τσέιμπερς, ισοφαρίστηκε στο 95’ με κεφαλιά έπειτα από μια αλληλουχία λαθών.

Προκλήθηκε μια αναστάτωση στις τάξεις των οπαδών, καθώς ο ΜακΚάρθι κατά τον πανηγυρισμό του έριξε μερικά… γαλλικά, τα οποία μεταφράστηκαν ως αντίδραση προς τον κόσμο από τον τοπικό Τύπο. Μάλιστα, του έγινε ερώτηση από δημοσιογράφο με την απάντηση να είναι αρνητική, ενώ με ανοιχτή επιστολή που κοινοποίησε στα μέσα και τους οπαδούς, ζήτησε συγνώμη για την αντίδρασή του.

«Όταν βρίσκεται σε ένα τόσο δυνατό ντέρμπι και σκοράρεις σε κρίσιμο σημείο είναι λογικό το τελευταίο που σκέφτεσαι είναι πώς θα αντιδράσεις και τι θα πει ο κόσμος. Ηθελα πάρα πολύ τη νίκη για τον κόσμο και μόνο, αλλά μία λεπτομέρεια μας κόστισε το διπλό», ένα κομμάτι από την απάντηση του Ιρλανδού μάνατζερ. Αγωνιστικά νέα: Πρόβλημα υπάρχει με τους εφεδρικούς τερματοφύλακες Γκέρκεν (1/0) και Κρόου (0/0), αμφότεροι είναι εκτός και θα κληθεί πιτσιρικάς από την U23.

Αγνωστο το πότε θα επιστρέψει ο Αντεγέμι (χαφ, 5/0), πάγια εκτός 2-3 μακροχρόνιοι. Bet Info: Τα 10/12 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκαν από under. Είναι η ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς σε παιχνίδια που βρέθηκε πίσω στο σκορ (11). ΚΑΡΝΤΙΦ Ρεπορτάζ: Σε σταθερά ανοδική πορεία αγωνιστικά και βαθμολογικά. Αισίως συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές δίχως ήττα (4-2-0, 4/6 μηδέν παθητικό), σκαρφαλώνοντας ξανά μόνη στην δεύτερη θέση! Αψεγάδιαστη εμφάνιση και δίκαιη επικράτηση κόντρα στη Μίντλεσμπρο (1-0).

Κλείδωσε την μεσοεπιθετική λειτουργία της αντιπάλου, τής επέτρεψε να φτιάξει μόνο μία τελική, την ώρα που εκείνη πίεσε και από ένα στημένο βρήκε το γκολ της νίκης (33’). Το πρόγραμμα έως και τις αρχές Μαρτίου είναι αρκετά ζόρικο και θα καθορίσει το κατά πόσο θα μείνει στην διεκδίκηση της απευθείας ανόδου. Πέρα από την επικίνδυνη Ιπσουιτς, ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με την Μπρίστολ Σίτι (severnside derby) την Κυριακή και αυτός ο κύκλος δύσκολων παιχνιδιών ολοκληρώνεται στο Λονδίνο με την δυνατή εντός έδρας Μπρέντφορντ.

Σιγά σιγά και τα εκτός έδρας νούμερά της επανέρχονται στα προ κρίσης επίπεδα, παραμένοντας αήττητη από την πρωτοχρονιά και μετά (1-2-0). Αυτό που καλείται να διορθώσει στις εξορμήσεις της είναι η αμυντική προσέγγισή της, αφού εμφανίζεται πιο ευάλωτη σε σχέση με τα εντός (δέχτηκε γκολ στα 5/6 πιο πρόσφατα). Αγωνιστικά νέα: Υπάρχει πρόβλημα με τον Ρίτσαρντς (μπακ, 6/0), νιώθει πόνο στο πόδι και παρότι οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές, δεν υπολογίζεται σε ακόμα ένα.

Θα προφυλαχτεί απόψε ο νεοφερμένος Μαντάιν (φορ, 2/0), ώστε να είναι έτοιμος για το ντέρμπι της Κυριακής. Στα πιτς συνεχίζουν Ντ. Γουόρντ (φορ, 18/4), Τζ. Γουόρντ (φορ, 1/0), Γκούναρσον (χαφ, 12/0) και Μπράισον (χαφ, 13/0). Bet Info: Διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα της Τσάμπιονσιπ (27 γκολ), διατηρώντας το μηδέν πίσω σε 13 περιπτώσεις φέτος. Βρήκε τουλάχιστον μια φορά δίχτυα στις 3/4 πιο πρόσφατες επισκέψεις της στο «Πόρτμαν Ρόουντ».

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ – ΦΟΥΛΑΜ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1742 Γήπεδο: ΑΣΤΟΝ ΓΚΕΪΤ (27.000), ΜΠΡΙΣΤΟΛ Απόσταση (χλμ): 191 Στο πρωτάθλημα φέτος: Φούλαμ – Μπρίστολ Σίτι 0-2 Σετ αποδόσεων: 2.70 – 3.25 – 2.55 *0-2-2 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Μπρίστολ Σίτι. * To 1989 χρονολογείται ο πιο πρόσφατος άσος. * Ο Λι Τζόνσον ως μάνατζερ έχει κερδίσει τέσσερις φορές τον Σλάβισα Γιοκάνοβιτς της Φούλαμ, τις περισσότερες από κάθε άλλον.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ Ρεπορτάζ: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να λογίζεται ως τέτοια. Το σύνολο του Τζόνσον στα δύο τελευταία παιχνίδια του πήγε μπροστά με καθαρό σκορ στο ημίχρονο, όμως δεν κέρδισε κανένα από αυτά (2/2 ισοπαλίες). Εσχατο το 2-2 με τη Λιντς. Σε δεύτερο διαδοχικό ματς έκανε το ιδανικό α’ μέρος, προηγήθηκε 2-0 (11’, 16’), ωστόσο στο β’ τα έκανε μαντάρα δεχόμενη την ισοφάριση (72’, 80’).

Το πρόσφατο δείγμα γραφής είναι ανησυχητικό (1 νίκη στα 8 τελευταία), θέτοντας σε κίνδυνο την θέση της στην εξάδα (+3 από διώκτες). Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο αμυντικό κομμάτι, υποπίπτει σε εύκολα λάθη τα οποία και πληρώνει (δέχτηκε γκολ στα 6/8 πιο πρόσφατα), ενώ μεγάλο ζητούμενο αποτελεί και η απώλεια συγκέντρωσης που παρουσιάζει.

Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο σημαντικός Μπέικερ (στόπερ, 25/0). Συμπλήρωσε κάρτες και θα λείψει απόψε ο Πακ (χαφ, 31/1). Θα δοκιμάσει ο Μπρόουνχιλ (μέσος, 31/3), χτύπησε στο τελευταίο, ωστόσο έβγαλε κομμάτι της προπόνησης. Δεν είναι ακόμα στο 100% ο Ντιέντιου (φορ, 18/9) μετά τον τραυματισμό που είχε, θα τσεκαριστεί προληπτικά. Νοκ άουτ παραμένουν Ο’Ντόουντα (χαφ, 18/1), Τέιλορ (φορ, 15/0), Τζούριτς (φορ, 8/1) και Χέγκελερ (χαφ, 3/0).

Bet Info: Εχει σημειώσει 13 τέρματα στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων της, τα περισσότερα από κάθε άλλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, τα 11 από αυτά ήρθαν από το 81’ και μετά! No goal εμφάνισαν οι 5/7 πιο πρόσφατες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα (4/7 under). ΦΟΥΛΑΜ Ρεπορτάζ: Αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας: 8-2-0, σημείωσε μίνιμουμ δύο γκολ στα 8/10.

Ούτε η Αστον Βίλα κατάφερε να βάλει φρένο στην ξέφρενη πορεία της (2-0), αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο β’ μέρος και σημειώνοντας δύο γκολ στο διάστημα αυτό (52’, 71’). Πλέον, κρυφοκοιτάζει και την απευθείας άνοδο (-6), όμως οι τόνοι διατηρούνται χαμηλά. Αυτό που ξεχωρίζει το τελευταίο διάστημα είναι το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια, με τον Γιοκάνοβιτς να κάνει λόγο περί οικογένειας: «Είμαστε όλοι μία γροθιά, αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο και βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε.

Αυτό που άλλαξε από το ξεκίνημα και έφερε ουσιαστικά την άνοδο στην απόδοσή μας, είναι ότι βρήκαμε την κατάλληλη χημεία, γίναμε πιο ουσιαστικοί και αφήσαμε πίσω την περσινή Φούλαμ επικεντρώνοντας το μυαλό στην τωρινή». Αγωνιστικά νέα: Σχεδόν πλήρης η αποστολής. Θα τσεκαριστεί ο Οτζό (χαφ, 16/4) που έρχεται από τραυματισμό και έχασε τα τελευταία παιχνίδια.

Προληπτικά θα περάσει από τεστ ετοιμότητας ο κάπτεν Κέρνι (χαφ, 20/1) που διαχειρίζεται με συντηρητική αγωγή το πρόβλημα στο γόνατό του. Bet Info: Οι 17/26 τελευταίες αναμετρήσεις της στην Τσάμπιονσιπ εμφάνισαν goal/goal. Μακριά από το «Κρέιβεν Κότατζ» παραμένει αήττητη από τις 16 Δεκεμβρίου και μετά (3-2-0). ΝΤΕΡΜΠΙ – ΛΙΝΤΣ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1743 Γήπεδο: ΠΡΑΪΝΤ ΠΑΡΚ (33.

597), ΝΤΕΡΜΠΙ Απόσταση (χλμ): 131 Στο πρωτάθλημα φέτος: Λιντς – Ντέρμπι 1-2 Σετ αποδόσεων: 1.75 – 3.50 – 4.60 * 6-0-1 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Λιντς. * Goal/goal και over εμφάνισαν τα 4/7 τελευταία μεταξύ τους στο εν λόγω γήπεδο. ΝΤΕΡΜΠΙ Ρεπορτάζ: Το ρεπό του σαββατοκύριακου ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Καταρχάς βρήκε χρόνο να αποφορτιστεί μετά την απώλεια του αήττητου σερί: 2-0 από Σέφιλντ Γουένσντεϊ, 1η ήττα μετά τις 28/11.

Κατά δεύτερον πήρε σημαντικές ανάσες ενόψει του «καυτού» 10ήμερου που έρχεται με πολύ δυνατές αναμετρήσεις με Λιντς (Μ), Ρέντινγκ (Ε) και Φούλαμ (Μ). Αγωνιστικά, στο πιο πρόσφατο ματς τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, με την αμυντική τοποθέτηση της αντιπάλου να φανερώνει τις αδυναμίες των επιθετικών της (αν δεν βρουν χώρο δυσκολεύονται).

Σύμφωνα με τον Ρόουετ δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον κόσμο, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, ενώ αυτή η ήττα δημιούργησε μεγαλύτερο κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του ενόψει Λιντς. Αγωνιστικά νέα: Προπονήθηκε κανονικά ο Θορν (μέσος, 18/0) και θέτει υποψηφιότητα επιστροφής μετά την απουσία της περασμένης εβδομάδας. Εκτός αποστολής σίγουρα ο χρήσιμος Γουίναλ (φορ, 17/6) και ο εφεδρικός Μίτσελ (γκολκίπερ), αμφότεροι χάνουν το υπόλοιπο της χρονιάς.

Bet Info: Τα περισσότερα γκολ που δέχτηκε φέτος ήρθαν στο τελευταίο 15λεπτο των αγώνων της (9/25). Διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα της Τσάμπιονσιπ, δεχόμενη 24 γκολ, επιτρέποντας μόνο 9 στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων της. ΛΙΝΤΣ Ρεπορτάζ: Δεν κέρδισε ούτε στο δεύτερο ματς με τον Χέκινμποτομ στον πάγκο (0-1-1), όμως ο τρόπος που πήρε τον βαθμό κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι (2-2) μπορεί να αποτελέσει το turning point.

Αφαντη στο α’ μέρος βρέθηκε με 2-0 πίσω (11’, 16’), σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της στο «Ελαντ Ρόουντ». «Αλλη» ομάδα στο β’, πίεσε ισοφάρισε και παραλίγο να το φέρει τούμπα (72’, 80’). Η διαφορά από τη ζώνη των πλέι οφ διατηρήθηκε στο -8, παρέμεινε χωρίς τρίποντο από τη Boxing Day και μετά (0-3-5), με την άμυνά της να μπάζει στο διάστημα αυτό και ουσιαστικά να αποτελεί την πηγή του κακού (1,8 γκολ μ.

ό.). Πάντως, οι επιστροφές που υπάρχουν στο αποψινό αλλάζουν εντελώς τα αγωνιστικά δεδομένα, αφού γυρίζουν τρεις βασικοί συντελεστές. Αγωνιστικά νέα: Εξέτισαν και επιστρέφουν οι βασικότατοι Σάιθ (εξτρέμ, 22/5), Κούπερ (στόπερ, 24/0) και Μπεράρντι (μπακ, 22/0). . Εκτός αποστολής παραμένουν οι τραυματίες Σόγκνεσι (μέσος, 9/0), Εκουμπάν (φορ, 6/0) και Αϊλίνγκ (μπακ, 26/0), ενώ σε αυτούς προστέθηκε ο νεοφερμένος Ρόμπερτς (φορ).

Bet Info: Στα 16/21 τελευταία παιχνίδια της υπήρξε τουλάχιστον ένα γκολ στο α’ ημίχρονο. Μέσα στο 2018 δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα τρίποντο (0-3-5), ισοφαρίζοντας το χειρότερο σερί της στο ξεκίνημα ενός ημερολογιακού έτους (το 2004 συνέβη κάτι ανάλογο). πηγή: kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος