1596

Μάκης Μηνδρινός

Επιλογές από Λιγκ 1

Χαιρετώ! Πάνε και οι όμιλοι σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, νομίζω δεν γίναμε σοφότεροι την τελευταία αγωνιστική. Αντε να πούμε ότι προκάλεσαν μία μίνι έκπληξη οι Ιταλίδες: έξω η Ιντερ καθώς έχασε εντός από την αδιάφορη Μπαρτσελόνα, μέσα η Αταλάντα με τρελή αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο και σπουδαίο διπλό επί της Σαχτάρ. Κατά τ’ άλλα στο Τσάμπιονς Λιγκ μάλλον όλα φυσιολογικά.

Στο Γιουρόπα Λιγκ έκπληξη για μένα ήταν ο αποκλεισμός της πρωτοπόρου της Μπουντεσλίγκα Γκλάντμπαχ, με εντός έδρας ήττα από την Μπασακσεχίρ, η οποία πέρασε και ως πρώτη στην επόμενη φάση. Τα υπόλοιπα αναμενόμενα μέσες-άκρες. Τη Δευτέρα είναι η κλήρωση, με τον Ολμυπιακό να είναι στους ανίσχυρους και να έχει ως πιθανούς αντιπάλους ένα σωρό… θηρία.

Αλλά το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι… ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Που θα φτάσουν τα νοκ άουτ και –ανεξαρτήτως αντιπάλου- θα μας λέει «το μυαλό μας στο πρωτάθλημα, στόχος ο τίτλος, σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα». Anyway, μεγάλη κουβέντα αυτή, πάμε στα στοιχηματικά.

Δεν την άξιζε τη νίκη η Ντέρμπι την Τετάρτη, ο βαθμός που πήρε (1-1) ήταν μάλλον ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει βάσει της εμφάνισής της.

Μπροστά μας έχουμε ένα από τα τελευταία μεγάλα κουπόνια πριν από τη χειμερινή διακοπή και στην Αγγλία όπως θα δείτε δεν υπάρχουν οι μικρές κατηγορίες (από Νάσιοναλ Λιγκ και κάτω), καθώς διεξάγεται το Κυπελλάκι τους (FA Trophy).

Πάμε να δούμε τα υπόλοιπα.

Πρέμιερ Λιγκ

Το μοναδικό που σκέφτομαι πιο ζεστά είναι η κόντρα στο Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Αστον Βίλα.

Με κοινό στόχο οι δύο νεοφώτιστες στην αρχή της σεζόν, όμως μετά από 16 αγωνιστικές τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά. Η Σέφιλντ είναι με 22 βαθμούς άνετη, η Βίλα έχει 15 και είναι οριακά εκτός ζώνης υποβιβασμού. Διαφορετική η αγωνιστική τους φιλοσοφία, η Σέφιλντ είναι πιο σκληρή, πιο… βρετανική ομάδα. Η Αστον Βίλα παίζει πιο επιθετικά, μεγαλύτερη η ποιότητά της ατομικά.

Η Αστον Βίλα βολεύεται όταν παίζει πίσω από τη μπάλα και εκτός έδρας παρά το γεγονός ότι έχει μόλις μία νίκη (επί της Νόριτς με 5-1) στα περισσότερα πάλεψε πολύ και άξιζε κάτι καλύτερο. Να θυμηθούμε τα εκτός έδρας παιχνίδια της έως τώρα;

3-1 από την Τότεναμ με ανατροπή και με εμφανισάρα.
1-0 από την Πάλας και ενώ έπαιζε με 10 από το 54’ (το έφαγε στο 73’).


3-2 από την Αρσεναλ με διπλή ανατροπή (προηγήθηκε 1-0 και 2-1).
3-0 από τη Σίτι καθαρά.
2-1 από τη Γουλβς όπου το πάλεψε πολύ.
2-2 στο «Ολντ Τράφορντ» και ενώ προηγήθηκε 1-0.
2-1 από την Τσέλσι με μία ακόμα καλή εμφάνιση.

Όπως βλέπουμε μόνο από τη Σίτι έχασε καθαρά. Το θεωρώ πολύ επικίνδυνο το ματς για τη Σέφιλντ… Στο 4,20 το διπλό, προφανώς μπορεί να καλυφθεί.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι την Τρίτη η Βίλα υποδέχεται τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

* Ένα πιθανό over σε νορμάλ απόδοση έχουμε στο Γουλβς – Τότεναμ. Η Τότεναμ με τον Μουρίνιο στον πάγκο έχει μόνο over, είναι λογικό αν το σκεφτεί κανείς. Η φιλοσοφία του Μουρίνιο είναι διαφορετική από του Ποκετίνο και η μετάβαση προφανώς θα είναι δύσκολη.

Δεν είναι εύκολο μια επιθετική ομάδα να το γυρίσει στην τακτική από τη μία μέρα στην άλλη. Με το ρίσκο του… 1-1, το over μοιάζει καλή περίπτωση στο 1,90.

Τσάμπιονσιπ

Το έχουμε πει πολλές φορές, απόδοση πάνω από 7,00 στην Τσάμπιονσιπ δεν υπάρχει. Αποδεδειγμένα όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μπάζο η Κάρντιφ, η οποία είναι μόλις στο -3 από τα πλέι οφ.

ΟΚ, σούπερ ομάδα η Λιντς, ορθώς είναι το πρώτο φαβορί για άνοδο, αλλά 10,00 το διπλό; Δηλαδή αν έπαιζε με την ουραγό Μπάρνσλεϊ πόσο θα έδινε; Οποιος ψάξει την μπόμπα, είμαι μαζί του!

* Πιθανό over στο Μπρέντφορντ – Φούλαμ, κάπου στο 1.90. Λονδρέζικο ντερμπάκι είναι αυτό, πολύ θα ‘θελα να το δω από κοντά!

* Λάθος απόδοση νομίζω πως έχουμε και στο Σουόνσι – Μίντλεσμπρο.

Εχουμε πει πως δεν πρέπει να κοιτάζουμε μόνο τη βαθμολογία, ειδικά όταν μιλάμε για Αγγλία. Αν δούμε μόνο τη βαθμολογία, ΟΚ, το Σουόνσι – Μίντλεσμπρο μάλλον θα περάσει αδιάφορο. Από την άλλη, λέγαμε τις προάλλες ότι η Σουόνσι είναι αήττητη εκτός έδρας και πως ό,τι ήττες είχε κάνει ήταν στο γήπεδό της. Ηρθε η πρώτη εκτός έδρας ήττα, ενώ στην Ουαλία ο απολογισμός της είναι 4-2-5.

Και επειδή είδα το ματς με τη Γουέστ Μπρομ, η Σουόνσι ήταν κακή. Και δεν ικανοποίησε ούτε μεσοβδόμαδα, στο 1-1 με την Μπλάκμπερν. Πλέον η Σουόνσι είναι 6 ματς χωρίς νίκη. Η Μίντλεσμπρο διανύει μια δύσκολη σεζόν. Στην αρχή ήταν από τα φαβορί για τα πλέι οφ, αλλά τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά και το βασικό που θέλει είναι να αποφύγει περιπέτειες παραμονής.

Το τελευταίο διάστημα δείχνει σημάδια ανάκαμψης και στα 6 πιο πρόσφατα έχει μόλις μία ήττα κι αυτή εντός προγράμματος (από τη Λιντς).

Λιγκ 1

Ένα από τα 4 παιχνίδια του Λιγκ Καπ που διεξάγονται μεσοβδόμαδα είναι το Οξφορντ – Μάντσεστερ Σίτι. Για την Οξφορντ είναι από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν.

Πάντα για τις «μικρούλες» τα προηγούμενα και τα επόμενα παιχνίδια τόσο μεγάλων αγώνων είναι επικίνδυνα. Τώρα η Οξφορντ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΜΚ Ντονς και η αλήθεια είναι ότι δεν πετάω και τη σκούφια μου. Η γενικότερη εικόνα των Ντονς φέτος δεν μου αρέσει, αν και η αλήθεια είναι ότι –ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων- στα τελευταία εμφανίζεται βελτιωμένη.

Από την άλλη, υπάρχει η ιδιαιτερότητα του Ρόμπινσον, νυν προπονητή της Οξφορντ αλλά πολλά χρόνια στην ΜΚ, αλλά και κάποιες απουσίες που μαζεύτηκαν στην Οξφορντ. Υπό εξέταση το 3,75-4,00 του άσου.

Το Σάντερλαντ – Μπλάκπουλ είναι από εκείνα που χτυπούν κατευθείαν στο μάτι. Ντεφορμέ οι μεν, φορμαρισμένοι οι δε. Με γκρίνια οι γηπεδούχοι, πιο ήσυχοι από ποτέ τα τελευταία χρόνια οι φιλοξενούμενοι.

Μόλις στο 2,00 ο άσος, στο 3,80 το διπλό. Βάλε και ότι ο Σάιμον Γκρέισον, νυν προπονητής της Μπλάκπουλ, έφυγε κακήν κακώς από τη Σάντερλαντ τη σεζόν 2017-18 και σίγουρα έχει ένα έξτρα κίνητρο. Εχω αναφέρει ξανά ότι η Σάντερλαντ δεν είναι εύκολη ομάδα για να την κοντράρεις εντός έδρας (μόλις μία ήττα έχει), από την άλλη στα δύο τελευταία εντός πήρε με το ζόρι 1-1 από την Κόβεντρι και έχασε από τη Μπέρτον (1-2).

Η Μπλάκπουλ εκτός έδρας έχει μόλις μία ήττα, αλλά και 6 ισοπαλίες. ΟΚ, έχει και Χ το ματς, όποιος θέλει παίρνει καλύψεις.

* Πολύ ύπουλο το Φλίτγουντ – Τζίλιγχαμ, γενικά η κατάσταση στη Φλίτγουντ δεν είναι η καλύτερη δυνατή αυτή την περίοδο, αφού η διοίκηση χρησιμοποίησε την ομάδα για πολιτικούς λόγους και ο Μπάρτον ξεκαθάρισε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το αγωνιστικό κομμάτι και μόνο.

Η Τζίλιγχαμ σαλεύει τελευταία, αλλά εκτός έδρας δεν μπορώ να πω ότι είναι και υπόδειγμα αξιοπιστίας!

Λιγκ 2

Η Σκάνθορπ είναι ξεκάθαρα σε ανοδική πορεία. Ξεπέρασε την πολύ δύσκολη αρχική περίοδο και αρχίζει σιγά σιγά να στρώνει. Ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις και πλέον κοιτάζει προς τα πάνω. Υπενθυμίζω πως στην αρχή της σεζόν ήταν ένα από τα φαβορί για άνοδο.

Τρεις σερί νίκες, έξι ματς αήττητη (4-2-0), είναι καλά. Υποδέχεται την Κόλτσεστερ που επίσης είναι καλά αλλά έχει μπροστά της το πολύ μεγάλο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ». Θα το προτιμούσα ανάποδα μήπως ήταν σε απόδοση αουτσάιντερ η Σκάνθορπ, αλλά αν κάποιος θέλει να παίξει ένα τίμιο φαβορί το 2,45 του άσου είναι ΟΚ.

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Αστον Βίλα (4,20) και over Γουλβς – Τότεναμ στην Πρέμιερ Λιγκ. Για Μίντλεσμπρο (4,25) και over στο Μπρέντφορντ – Φούλαμ στην Τσάμπιονσιπ, συν τη μπόμπα της Κάρντιφ (10,00). Από Λιγκ 1 ΜΚ Ντονς (4,00), Μπλάκπουλ (3,80) και από Λιγκ 2 την Σκάνθορπ (2,45). Λέω να μην ασχοληθώ με τα over και τη Σκάνθορπ, οπότε θα πάω με Ντονς, Μπλάκπουλ.

Και ίσως ρίξω κάνα ψιλό στην Κάρντιφ, έτσι για το γαμώτο! Τα λέμε και στις 17:00 ραδιοφωνικά.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος