1542

Κώστας Ζαφείρης

Εριξε το σύνθημα – UPDATE

Γεια χαρά σε όλους… Στην τσίτα οι 18 μονομάχοι της Ευρωλίγκας και είναι κάπου φυσιολογικό αυτό, καθώς μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου.

Εναρξη «διαβολοβδομάδας» έχουμε σήμερα και για να μην το κουράζω από το διήμερο (Τρίτη – Τετάρτη) και την 23η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, δεν με ψήνει σχεδόν τίποτα: στο ντέρμπι της Μόσχας, αν έπαιζα κάτι θα ήταν ένα +6,5 ή +7,5 της παρέας του Λάρκιν, στο Κάουνας η Ζαλγκίρις λόγω φόρμας (5 νίκες στα 7 τελευταία) και της απουσίας του Πρίντεζη από την αποστολή του Ολυμπιακού έχει τον πρώτο λόγο αλλά… μέχρι εκεί, τίποτα στο Μιλάνο και τίποτα στο «Αστρομπάλ» (έξι κολλητές ήττες η Βιλερμπάν, οι τρεις εντός).

Από τα αυριανά, η Φενέρ οφείλει να καθαρίσει την Ζενίτ που παίζει με μισή ομάδα (έξω οι Αϊβερσον, Πονίτκα, Ρένφρο, Κβοστόφ), στην Μακάμπι (σταθερά εκτός δράσης πέντε παίκτες πρώτης γραμμής) είναι αμφίβολος (και) ο ηγέτης Ουίλμπεκιν με πρόβλημα στον αστράγαλο οπότε το αφήνω, ενώ στον ισπανικό «εμφύλιο» έχει ένα προβάδισμα η Μπάρτσα λόγω των απουσιών της Βαλένθια (Λόιντ, Βαν Ρόσομ, «τρέχει» ο Τομπέι).

Στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει εύκολη αποστολή. Οι Σέρβοι ρίχνουν ξύλο στην άμυνα, ενώ οι τέσσερις διαδοχικές ήττες που μετρούν στην Ευρωλίγκα, τους έχουν «πληγώσει» σε όλους τους τομείς. Το χέρι πηγαίνει προς το +6,5 του Αστέρα.

Από τα σημερινά της Ευρωλίγκας έχει μείνει το Ρεάλ – Μπασκόνια. Μετά το εντός έδρας χαστούκι από την Μπανταλόνα για την ACB (την Κυριακή), ο Λάσο ήταν ξεκάθαρος: «οι πρώτοι που αισθάνονται γαμ… είναι οι παίκτες μου», είπε με νόημα ο προπονητής της Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι προέρχονται από τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία στην Ευρωλίγκα και δύο ήττες στα τελευταία τρία της ACB. Ξέσπασμα εν όψει: άσος από ημίχρονο.

Μαζί με το 1/1 της Ρεάλ βάζω τον άσο στους -2,5 πόντους της Νίμπουργκ κόντρα στο Περιστέρι, σε αναμέτρηση για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA.

Τόσο οι Τσέχοι όσο και η ομάδα των δυτικών προαστίων έχουν τσεκάρει το εισιτήριό τους για τους «16», όμως η Νίμπουργκ έχει κάποιες ελπίδες για την πρωτιά στον όμιλο (με δική της νίκη και ήττα της Τενερίφης από την Μπάμπεργκ, τερματίζει πρώτη). Χωρίς Ξανθόπουλο, Γόντικα, Βασιλόπουλο και Χάτσερ το Περιστέρι, δύσκολα θα παίξει ο πόιντ γκαρντ της Νίμπουργκ, Μάικλ Ντίξον.

Οι Τσέχοι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, το Περιστέρι έχει κλατάρει από την κούραση, ενώ η Νίμπουργκ ψάχνει και εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου στην Αθήνα.

========================================================================================================================================
Καλησπέρα σε όλους… Σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες ο Προμηθέας υποδέχεται την Μπρέσια στο πλαίσιο της 5ης (και προτελευταίας) αγωνιστικής του TOP-16 του Γιούροκαπ.

Οι Πατρινοί συμμετέχουν στο 6ο γκρουπ της διοργάνωσης, στο οποίο γίνεται χαμός. Και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου (1. Προμηθέας 2. Ολντενμπουργκ 3. Μπρέσια 4. Βενέτσια) έχουν ρεκόρ 2-2, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όλα θα κριθούν στο νήμα, στις δύο τελευταίες στροφές.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Ιταλία, η Μπρέσια με οδηγό την φοβερή και τρομερή άμυνά της επικράτησε της ομάδας του Μάκη Γιατρά με 63-57.

Δεν έχω να γράψω πολλά. Αυτό που βγαίνει από το στρατόπεδο του Προμηθέα είναι ότι από τον πρώτο (το αφεντικό του συλλόγου Βαγγέλη Λιόλιο) μέχρι τον τελευταίο φροντιστή, άπαντες ζουν και αναπνέουν για την σημερινή αναμέτρηση. Μάλιστα, ο Λιόλιος επισκέφθηκε τους παίκτες στην προπόνηση και τους ζήτησε να δώσουν το… 1000% για να πάρουν απόψε το ροζ φύλλο.

Πάμε με τον άσο στους -4,5 πόντους.  

 

 

 

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης