1486

Editorials

Ημερολόγιο καραντίνας vol.9

Οι μέρες περνούν πλέον περισσότερο βασανιστικά και θα συνεχίσουν έτσι. Προσωπικά αρχίζω να εύχομαι να μην…φτιάξει ο καιρός. Να μείνουν ακόμα ένα μήνα βροχές και κρύο. Γιατί -το βλέπουμε ήδη- όσο φτιάχνει, όσο μεγαλώνει και η μέρα, άντε να κρατήσεις τον Ελληνα μέσα. Αρχικά σήμερα θέλω να στείλω ευχές στον αδερφό μου τον Παύλο στην Ξάνθη γιατί από απόψε εκεί ζορίζει το πράγμα άσχημα, ολική απαγόρευση 8 το βράδυ με 8 το πρωί.

Υπομονή Παύλο, υπομονή όλοι μας, παντού…

Από εκεί και πέρα, τρία τα “θέματα” του ημερολογίου καραντίνας. Ποδοσφαιρικά και τα τρία:

Πρώτον, όπως το εύχομαι γιά όλο τον κόσμο, εύχομαι να γίνει καλά ο Ρουστού. Τον ξέρετε όλοι. Ο τούρκος παλιός τερματοφύλακας, με τη μαύρη μπογιά κάτω από τα μάτια. Απ’ όσο διαβάζω, είναι ζόρικα.

Η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση τις τελευταίες ώρες, νοσηλεύεται στην εντατική τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, και η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη. Είναι μόλις 46 χρονών ο Ρουστού και φαίνεται να κόλλησε τον ιό από τη σύζυγό του, η οποία επέστρεψε πρόσφατα από τις ΗΠΑ στην Τουρκία.

Η Ισίλ Ρετσμπέρ, μάλιστα, βρίσκεται στο στόχαστρο έντονης κριτικής επειδή δεν τήρησε την καραντίνα 14 ημερών (το διαβάσατε καλά αυτό, έτσι;).

Δεύτερον, οι γερμανοί έκαναν σύσκεψη, προφανώς και ακύρωσαν εκείνη την αρχική απόφαση γιά επανέναρξη αρχές Απρίλη, αλλά -εδώ είναι τα θετικά- έδειξαν πολύ αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μάη (2 Μάη είναι Σάββατο).

Αμήν θα πω…

Και τρίτον, έχω μια εικόνα. Πάρα πολλές φορές είναι χίλιες λέξεις! Η εικόνα-φωτογραφία είναι από το Μιλάνο. Από το έρημο Μιλάνο. Σημερινή δημοσίευση της Corriere Della Sera, άρα τραβήχτηκε χθες…

Ψυχή δεν κυκλοφορεί, αλλά ένας πιτσιρικάς εν αγνοία του, δίνει το σύνθημα της αισιοδοξίας.

Βγήκε να παίξει μπάλα. Φοράει φανέλα του Τζιανόλο της Ρόμα (νο.22), ο παίκτης της Ρόμα την είδε και σχολίασε άμεσα στο instagram του: Αυτή η φωτογραφία με συγκίνησε πολύ. Δεν ξέρω ποιος είσαι, τι υπερηφάνεια όμως να σε βλέπω με τη φανέλα μου! Ξέρω πως τώρα είναι δύσκολο και παράξενο να παίζουμε ποδόσφαιρο μόνοι σε μία άδεια πόλη, όμως αντιστεκόμαστε λίγο και όταν όλα θα έχουν τελειώσει, ξέρω ότι θα μου στείλεις μία φωτογραφία όπου θα παίζεις με άλλα παιδιά (Γιατί όχι και πανηγυρίζοντας ένα γκολ).

Ευχαριστώ την Corriere della Sera για αυτό το υπέροχο στιγμιότυπο. Σε περιμένω στην Τριγκόρια (προπονητικό κέντρο της Ρόμα)”

Υ,Γ: Εντός site, υπέροχο το σημερινό κείμενο του Μάκη γιά τα κασκολάκια του…

Παλαιότερα Editorials