2442

Μάκης Μηνδρινός

Ηχούν οι… καμπάνες

Μετά τις γκέλες της Λίβερπουλ και της Τσέλσι, αλλά και τις δύσκολες νίκες των Αρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οφείλουν να μπουν ιδιαίτερα προσεκτικές στα επικίνδυνα ματς κόντρα σε Νιουκάστλ και Γουέστ Χαμ αντίστοιχα. ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΤΟΤΕΝΑΜ (15:30) Κωδ. ΟΠΑΠ: 2484 Γήπεδο: ΣΕΝΤ ΤΖΕΪΜΣΙΣ ΠΑΡΚ (52.409), ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Απόσταση (χλμ.

): 389 Σετ αποδόσεων: 5.25 – 3.80 – 1.65 * Τα 10 από τα 11 τελευταία μεταξύ τους ματς, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, έληξαν over (όπως και τα 6 πιο πρόσφατα). ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Ρεπορτάζ: Επέστρεψε άμεσα στην Πρέμιερ Λιγκ, έπειτα από ένα χρόνο στην Τσάμπιονσιπ. Και μάλιστα ως πρωταθλήτρια. Ο Μπενίτεθ παρέμεινε στον πάγκο αλλά βλέπει την υπόσχεση της διοίκησης, ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο το ποσό που μπήκε στα ταμεία από την άνοδο για μεταγραφές, να μην υλοποιείται.

Αποτέλεσμα, η σεζόν να ξεκινάει με γκρίνια και ο Μπενίτεθ να είναι πρώτο φαβορί για απόλυση! «Αναφέρθηκα στο πως αισθάνθηκα φέτος το καλοκαίρι, αλλά την ίδια στιγμή λέω ότι αυτή η ομάδα σε κάθε ματς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό θα δίνει το 100% για να κερδίζει, Δεν μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος με όλα όσα γίνονται στο κλαμπ, αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο για να κερδίζει η ομάδα», δήλωσε ο Ισπανός παραμονές της πρεμιέρας με την Τότεναμ.

Παρ’ όλα αυτά το ρόστερ είναι αρκετά καλό, καθώς όταν υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ δεν έχασε πολλούς παίκτες. Ακριβότερη μεταγραφή ως τώρα αυτή του πιτσιρικά εξτρέμ Μέρφι από τη Νόριτς (12 εκατ. λίρες), ο οποίος είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Αγγλίας. Ο στόπερ Λεγιέν ήρθε από την Εϊμπαρ με 8,7 εκατ. λίρες, οι άλλες ήταν προσθήκες συμπληρωματικές.

Από τους λογιζόμενους βασικός, δόθηκε μόνο ο χαφ Ανιτά. Αγωνιστικά νέα: Ο Γέντλιν (μπακ, 27/1) θα λείψει, ο Γκέιλ (1ος σκόρερ, 32/23) αναμένεται να προλάβει. Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ελιοτ – Μανκίγιο, Λεγέν, Κλαρκ, Ντάμετ – Σέλβι, Μερίνο – Ρίτσι, Πέρες, Ατσου – Γκέιλ ΤΟΤΕΝΑΜ Ρεπορτάζ: Η ομάδα με το μικρότερο μεταγραφικό πάρε-δώσε (ως τώρα) και με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τερμάτισε 2η έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα της κατηγορίας, προφανώς πλέον στόχος είναι ο τίτλος. Δεν θα είναι τόσο εύκολο όμως, καθώς αφενός οι υπόλοιπες διεκδικήτριες μοιάζουν ενισχυμένες, αφετέρου τα εντός έδρας παιχνίδια της θα τα δώσει στο αχανές «Γουέμπλεϊ» (μετράει εκεί μόλις 2 νίκες σε 10 επίσημα ματς), καθώς το «Γουάιρ Χαρτ Λέιν» κατασκευάζεται.

Δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποια μεταγραφή, ενώ από αυτούς που αποχώρησαν σημαντική απώλεια θεωρείται ο Γουόκερ (δεξιός μπακ), που πουλήθηκε με 45 εκατ. λίρες στη Μάντσεστερ Σίτι. Θα αποκτήσει σίγουρα έναν δεξιό μπακ, ίσως και κάποιον μεσοεπιθετικό. Φήμες τη θέλουν να έκανε πρόταση στη Γιουνάιτεντ για τον Μαρσιάλ, όμως απορρίφθηκε, ενώ είναι κοντά στον Κολομβιανό αμυντικό Σάντσες του Αγιαξ, αντί 35 εκατ.

λιρών. Στο τελευταίο της φιλικό νίκησε 2-0 τη Γιουβέντους, παίζοντας με 4-2-3-1 και με την ενδεκάδα που σκοπεύει να πορευθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πάντως, δεν αποκλείεται μέσα στη σεζόν να δούμε σχήμα με τρεις στην άμυνα, κάτι που δοκίμασε ο Ποκετίνο και πέρσι και σε κάποια φιλικά. Αγωνιστικά νέα: Εκτός οι βασικοί Ρόους (αρ. μπακ), Τρίπιερ (δ.

μπακ), Ενκουντού (εξτρέμ), τσεκ για Γουανιάμα (χαφ), Σον (επιθετικός). Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Γιορίς – Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις – Ντεμπελέ, Γουίνκς (ή Γουανιάμα) – Σισοκό, Αλι, Ερικσεν – Κέιν   ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (18:00) Κωδ. ΟΠΑΠ: 2485 Γήπεδο: ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΝΤ (75.811), ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Απόσταση (χλμ.): 350 Σετ αποδόσεων: 1.

28 – 5.50 – 11.00 * Τα δύο προηγούμενα χρόνια η Γουέστ Χαμ τσίμπησε ισοπαλία στο Ολντ Τράφορντ (1-1 πέρσι, 0-0 πρόπερσι). Είχαν προηγηθεί 7 διαδοχικές νίκες της Γιουνάιτεντ από το 2007, όπου σημειώθηκε το πιο πρόσφατο διπλό της Γουέστ Χαμ. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. Ρεπορτάζ: Αδίκησε τον εαυτό της στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και έχασε 2-1 από τη Ρεάλ, με την αντίπαλο να έχει και δύο δοκάρια.

Οποτε πίεζε και κρατούσε μπάλα δημιουργούσε προβλήματα, αλλά αυτό έγινε λίγες φορές. Σαφώς πιο έτοιμη η «βασίλισσα», θέλει δουλειά ακόμα η Γιουνάιτεντ, τόσο στις συνεργασίες μπροστά όσο και στην αλληλοκάλυψη στην άμυνα. Ανοιξε λογαριασμό ο Λουκάκου (μείωσε σε 2-1), έδειξε αμέσως ότι θα βοηθήσει ο Μάτιτς στο 4-1-4-1 του Μουρίνιο.

Στο πρωτάθλημα, πέρσι τερμάτισε 6η, όμως η σεζόν κρίθηκε επιτυχημένη χάρη στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ Αγγλίας και του Γιουρόπα Λιγκ (μέσω του οποίου θα βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ). «Αγκάθι» ήταν οι εντός έδρας επιδόσεις της, εκεί που σκόραρε μόλις 26 φορές (η υποβιβασμένη Χαλ είχε περισσότερα εντός έδρας γκολ), έχοντας μόλις 8 νίκες σε 19 ματς (8-10-1).

Πέρα από τους Λουκάκου, Μάτιτς και Λίντελοφ που έκαναν ήδη ντεμπούτο, αναμένεται να αποκτηθεί ένας δεξιός μπακ ακόμα και ίσως και ένας εξτρέμ. Από τους παίκτες που αποχώρησαν, μόνο ο αρχηγός Ρούνεϊ θεωρείται απώλεια, αν και επί Μουρίνιο δεν έπαιξε πολύ. Αγωνιστικά νέα: Επιστρέφουν σε σχέση με το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ οι στόπερ Μπαϊγί (βασικός) και Τζόουνς.

Πάλι έξω Ρόχο (στόπερ), Γιανγκ (μπακ χαφ), Σο (μπακ). Αμφίβολος ο εξτρέμ Λίνγκαρντ. Πιθανή ενδεκάδα (4-1-4-1): Ντε Χέα – Βαλένσια, Λίντελοφ, Μπαϊγί, Νταρμιάν – Μάτιτς – Μιχιταριάν (ή Μάτα), Ερέρα, Πογκμπά, Ράσφορντ – Λουκάκου ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ Ρεπορτάζ: Επηρεάστηκε από τη… μετακόμιση (άλλαξε γήπεδο), με αποτέλεσμα να κινηθεί πέρσι κυρίως στο 2ο μισό του πίνακα.

Εμεινε ο Μπίλιτς, έκανε και καλές μεταγραφές (Χαρτ και Ζαμπαλέτα από Μάντσεστερ Σίτι, Αρναούτοβιτς από Στόουκ και Τσιτσαρίτο από Λεβερκούζεν), «βλέπει» ψηλότερα από πέρσι (που τερμάτισε 11η). Η λογική λέει ότι θα προσαρμοστεί καλύτερα και στο Ολυμπιακό Στάδιο, εκεί που πέρσι πήρε μόλις 25 βαθμούς. Λόγω του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο γήπεδό της, τα τρία πρώτα της ματς στο πρωτάθλημα θα τα δώσει εκτός έδρας (με Μάντσεστερ Γιουν.

, Σαουθάμπτον και Νιουκάστλ). Επιπλέον, φέτος δεν αναγκάστηκε να ξεκινήσει νωρίς την προετοιμασία της, καθώς δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Στο τελευταίο φιλικό έχασε 3-0 στην Ισλανδία από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ γενικά η εικόνα της στα φιλικά δεν ήταν ικανοποιητική. Αγωνιστικά νέα: Εκτός οι βασικοί Κουγιατέ (χαφ), Κάρολ (φορ), Αντόνιο (1ος σκόρερ πέρσι, 29/9), καλές πιθανότητες για Κρέσγουελ (26/0) και Αρναούτοβιτς, δύσκολα ο Λαντσίνι (8 γκολ πέρσι).

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Ριντ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ – Νομπλ, Ομπιάνγκ – Αγιού, Σνόντγκρας (ή Λαντσίνι), Αρναούτοβιτς – Τσιτσαρίτο Πηγή: Kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος