1873

Κώστας Ζαφείρης

Η ημέρα της κρίσης

Γεια χαρά… Η ημέρα της κρίσης έφτασε σε Γιούροκαπ και BCL! Στο Γιούροκαπ έχουμε μπροστά μας το Game 3 στα τρία ζευγάρια που συνεχίζουν να «μάχονται» στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης (η Βαλένθια που πέταξε εκτός συνέχειας με 2-0 την Ρίτας είναι η μόνη ομάδα μέχρι τώρα που έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά). Τα άλλα τρία ζευγάρια είναι στο 1-1 και σήμερα θα μάθουμε τις ομάδες που θα κάνουν παρέα στις «νυχτερίδες» στους «4» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο Αλμπα – Μάλαγα δίνω τον πρώτο λόγο στους Βερολινέζους γιατί πολύ απλά ήταν καλύτεροι στα δύο πρώτα παιχνίδια κι αν ήταν πιο προσεκτικοί θα είχαν ήδη «καθαρίσει», στο Βιλερμπάν – Ανδόρρα βλέπω με… μεγάλη συμπάθεια το +5,5 των Ισπανών, ενώ στον ρωσικό «εμφύλιο» (Ούνικς Καζάν – Λοκομοτίβ Κούμπαν) θα πάω με την έδρα και την καλύτερη ομάδα που στα μάτια μου είναι η Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη.

Μέχρι τώρα αυτό που πληρώνει σταθερά στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι το Under, ωστόσο θα προτιμήσω τον άσο στους -4,5 πόντους της ομάδας από το Καζάν που έχει στο ρόστερ της παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά (ΜακΚόλουμ, Λόκετ, Τζαμάρ Σμιθ, Χένρι) και έναν προπονητή (σ.σ. Πρίφτη) που είναι ανώτερος από τον… άγουρο – και ουσιαστικά υπηρεσιακό – Βλάντα Γιοβάνοβιτς.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ (απόψε διεξάγονται οι ρεβάνς της φάσης των «16»), βλέπω τις νίκες κοντά στους 10 πόντους των Βίρτους Μπολόνια και Μούρθια, ενώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για τον Προμηθέα στην Τενερίφη. Οι Πατρινοί είχαν επικρατήσει στο γήπεδό τους με 69-57  στον πρώτο αγώνα, όμως συνήθως στα Κανάρια Νησιά το γήπεδο γέρνει. Θα δούμε το βράδυ…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης