184

Tzini

Η μάχη των λιονταριών! (UPDATE)

Τι να πω γι’αυτή τη Simba! Κρίμα που αποκλείστηκε με δύο ισοπαλίες αλλά μας έδωσε δύο πολύ καλά ταμεία, συνεχίζοντας την παράδοση της στο Betsellers! Περιμένουμε τώρα πως και πως τα ματς για το CAF Champions League που δεν αργούν. Προς το παρόν έχουμε σε εξέλιξη την African Football League με τα ημιτελικά. Τα φαβορί πέρασαν και έχουμε δύο μεγάλα ματς, Mamelodi-Al Ahly (μια άτυπη ρεβάνς του 5-1) και Wydad-Esperance σε ένα μεγάλο ντέρμπι της βορείου Αφρικής.

Την Κυριακή είναι τα παιχνίδια αυτά, σε ένα ασφυκτικό πρόγραμμα που μακράν η πιο επιβαρυμένη ομάδα είναι η Al Ahly. Την προηγούμενη Παρασκευή έπαιζε στην Τανζανία, την Τρίτη στο Κάιρο και την Κυριακή θα ξανακατηφορίσει προς την Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τιμές και στα δύο παιχνίδια και πάμε να δούμε τι άλλο έχουμε.

Έχουμε επανέναρξη στο Μαρόκο. Με διάφορα προβλήματα δεξιά και αριστερά, από απεργίες παικτών σε Agadir και Berrechid μέχρι και τα πολλά ουδέτερα και το ρεπό της Wydad. H Agadir εδώ και 6 μέρες έχει τους παίκτες της σε κατάσταση απεργίας από τα πάντα. Αύριο θα κατέβει με πιτσιρικάδες γι αυτό και ο άσος της βρίσκεται στο εξωπραγματικό 5,00.

Η Safi υποδέχεται τη Raja αλλά σε ουδέτερο χωρίς κόσμο γι αυτό και ο άσος της εδώ είναι στο 3,60. Ενώ η Berrechid είναι κι αυτή αουτσάιντερ στο 3,00 κόντρα στην Touagra. Και τα τρία αυτά σημεία είναι υπό παρακολούθηση διότι οι εξελίξεις μπορούν να επηρεάσουν αρκετά τις τιμές και δεν παίζω κάτι από σήμερα. Σε αυτά έχουμε τιμές προς το παρόν συν τη FUS σήμερα στο αδιάφορο 1,45 του άσου.

Περιμένω τα υπόλοιπα λοιπόν και εδώ.

Στην Αίγυπτο έχουμε κανονικά αγωνιστική απλά χωρίς την Al Ahly, ενώ Zamalek και Pyramids παίζουν σήμερα. Η Pyramids τα είπαμε, ήταν πολύ καλή με την Future που την κοντράραμε και κόντρα στην Al Masry σε ουδέτερο γήπεδο (θα το δείτε με διαφορετικές γηπεδούχος στις εταιρείες), όπως και η Zamalek στην 5αρα απέναντι στη Smouha.

Μια δυάδα με τις νίκες τους με over 1,5 γκολ στο 6,30 μου φαίνεται αρκετά τίμια και την κρατάω με λίγες μονάδες.

Και πάμε στη Σαουδική όπου που πλέον έχει γίνει ρουτίνα να είμαστε εκεί τις Παρασκευές. Το Κάιρο είναι δίπλα εξάλλου οπότε μια χαρά τα προλαβαίνουμε όλα! Άλλο ένα ντέρμπι εκεί ξανά με την δικιά μας Al Ahli του Matthias Jaissle, του Firmino, Mahrez και του πολυσυζητημένου στο τέρμα Mendy, αυτή τη φορά κόντρα στη Al Hilal του Jorge Jesus, του Mitrovic, Bono, Milinkovic-Savic κλπ αστέρες.

Στον κόσμο της Αφρικής αυτό το ντέρμπι έχει χαρακτηριστεί ως τη μάχη των λιονταριών. Αυτό λόγω των δύο Αφρικανών τερματοφυλάκων Bono και Mendy και της καταγωγής τους. Ο ένας ανήκει στα λιοντάρια του Άτλαντα, στην εθνική Μαρόκου δηλαδή ενώ ο άλλος στα λιοντάρια της Τερανγκά, της εθνικής Καμερούν. Η λέξη τερανγκά χαρακτηρίζει τη φιλοξενία στο Καμερούν και η ονομασία της εθνικής του Μαρόκου προέρχεται από τα βερβερικά λιοντάρια που ζουν στα βουνά της οροσειράς του Άτλαντα που εκτείνεται σε όλη τη βόρεια Αφρική.

Μαζί τους και μεις θα κάνουμε τα κλασικά μας πονταρίσματα σε άλλο ένα ντέρμπι της Σαουδικής Αραβίας. Κρατάω το g/g ημιχρόνου αρχικά και το 2-2 anytime score, σχεδόν αβλεπί που λένε και γλυκοκοιτάζω το διπλό που είναι μεγάλο. Το dnb στο 4,00 είναι εξίσου καλό όπως και το X2 με g/g στο 3,30. Κρατά το κόμπο μιας και τα Χ και τα λιοντάρια μας πάνε πολύ τελευταία! Αυτά προς το παρόν, Αίγυπτο και Σαουδική για σήμερα και βλέπουμε για Μαρόκο και African Football League μέσα στο ΣΚ.

Τα λέμε στο chat με την εκπομπή αλλά και μετά!

UPDATE

Παρόλο που ήμασταν μέσα σε όλα τα ματς της Παρασκευής τελικά δεν είχαμε κάποιες επιστροφές ενώ στο Μαρόκο χθες δεν έχασε κανένα από τα τρία αουτσαίντερ που είχα βάλει στο μάτι. Στο μάτι είχα βάλει και κάποιες ισοπαλίες που τελικά θα τις ποντάρω σήμερα. Αρχικά στην African Football League και στη Νότια Αφρική με το Mamelodi-Al Ahly.

H Μαμε δεν είναι στα καλύτερα της και είναι ο λόγος που έχω σαν πρώτο σημείο το Χ εδώ. Το δεύτερο Χ έρχεται από το Μαρόκο και το FES-Berkane. Και εδώ το Χ μου φαίνεται να είναι το πρώτο σημείο στο ματς και για να το κάνω λίγο πιο ενδιαφέρον θα πάω στα Χ με τα g/g και στα δύο παιχνίδια. Ρισκαδόρικο για Αφρική αλλά τα 2,80 και 3,00 πάνε στο 4,75 και 4,85 στο bet buidlder της novi.

Αποκλείοντας το 0-0 στην ουσία, πάμε σε μεγαλύτερες τιμές με χαμηλότερο ποντάρισμα. Η δυάδα δεν παίζεται στη novi (λόγω betbuilder) οπότε θα παίχτει κατιτις και εκεί στην 365.

UPDATE 2

Ρεβάνς των δύο ημιτελικών σήμερα σε Τυνησία και Αίγυπτο. Ευτυχώς είναι δίπλα και δεν θα χρειαστεί να “τεντώσω” το χαλάκι μου πάλι! Οι άσοι και στα δύο ματς είναι αστείοι σε αυτές τις τιμές αλλά και για την κρισιμότητα των αγώνων.

Μην το πολυκουράζω, θα πάω με τις παρατάσεις-πέναλτι! Δηλαδή ίδιο ακριβώς σκορ με τα πρώτα παιχνίδια, 1-0. Το εκτός έδρας γκολ όπως είπαμε είναι σε ισχύ, περιμένω πολύ κλειστά παιχνίδια με τους γηπεδούχους να κυνηγάνε το γκολ, αλλά με προσοχή γιατί αν δεχθούν ένα, θα θέλουν τρία μετά για να περάσουν.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini