1315

Μάκης Μηνδρινός

Η μέτρια εικόνα και το λάθος στη Λιγκ 2

Χαιρετώ! Οσοι δεν γνωρίζουν τι πάει να πει παίζω στοίχημα στις αγγλικές διοργανώσεις, αρκεί το προηγούμενο τριήμερο. Από Τρίτη έως Πέμπτη. Εχοντας δίπλα το πινακάκι με τις προτάσεις μου.

Οξφορντ – Γουότφορντ άσος του 4,50, 1-0 έως το 89’, 1-1 τελικό
Λιντς – Χαλ διπλό του 8,50, 0-1 έως το 93’, 1-1 τελικό
Γουλβς – Στόουκ διπλό του 6,00 (4,00 το dnb), 0-0 έως το 86’, 0-1 τελικό

Εκεί που αρχίζεις να μουρμουράς «ωραία αρχή κάναμε στη σεζόν, δύο σπασμένα στα χασομέρια», τσουπ, σκάει ένα καλό σημείο με παρόμοιο τρόπο.

Αυτή είναι η Αγγλία, τη γνωρίζουμε, την έχουμε μάθει, είμαστε μαζόχες και γουστάρουμε να παίζουμε στο όριο. Είναι μια κουβέντα που την έχουμε κάνει πολλά χρόνια πίσω και την επαναλαμβάνουμε και συχνά τακτικά διαστήματα. Θεωρώ φυσιολογικό κάποιος να μην ασχολείται με την Αγγλία. Δεν είναι εύκολο «άθλημα», θέλει υπομονή και ψυχραιμία.

Από ‘κει και πέρα, κάτι που επίσης λέμε συχνά, η δική μας δουλειά ολοκληρώνεται με το ανέβασμα της στήλης/προτάσεων. Από ‘κει και πέρα, ο καθένας κάνει τα κουμάντα του. Σε ένα ματς για παράδειγμα όπως το Λιντς – Χαλ, με το ματς 0-1 μέχρι το 90’, ε, κάνε τις καλύψεις σου! Γενικά μην τα αφήνετε στη μοίρα τους τα ματσάκια, παίζουμε κι εμείς μαζί με τις ομάδες που έχουμε ποντάρει!

Αυτά με τα όσα έγιναν.

Πάμε στα φρέσκα. Μία γρήγορη σούμα των όσων ξεχώρισα στις τέσσερις κατηγορίες. Από Πρέμιερ Λιγκ λίγο Τσέλσι, έπαψα να ασχολούμαι μόλις είδα την απόδοση (3,10). Νορμάλ ο άσος της Νιουκάστλ, σε οριακή απόδοση φαβορί (2,75). Στην Τσάμπιονσιπ οριακό αουτσάιντερ η Λούτον (2,75) και η Σέφιλντ Γουένσντεϊ (2,95). Στη Λιγκ 1 τίποτα, κακό πρόγραμμα, τίποτα το ιδιαίτερο και από τις αποδόσεις.

Στη Λιγκ 2 λαθάκι υπάρχει στο διπλό της Γουόλσολ, είναι στο 3,40.

Τι παίζω; Λέω να κάνω τρίτη και φαρμακερή με το Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Γουότφορντ. Μη τα ξαναλέμε για τη Γουότφορντ, μέτρια ήταν στην πρεμιέρα, ακόμα χειρότερη στο Λιγκ Καπ με την Οξφορντ, προκρίθηκε χάρη στον γκολκίπερ της. Η Γουένσντεϊ ξεκίνησε με -12 αλλά βγάζει ενότητα και αγωνιστικά είναι καλά.

Μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα στο Κάρντιφ, πέρασε και από τη Ρότσντεϊλ στο Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα (2-0). Τρία ματς επίσημα έχει, όλα εκτός έδρας, σε όλα κράτησε το μηδέν.

Στο Χάρογκεϊτ – Γουόλσολ, το σετ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ισορροπημένο, όμως βλέπω το διπλό στο 3,40. ΟΚ, καλό το ξεκίνημα της νεοφώτιστης Χάρογκεϊτ (νεοφώτιστη κυριολεκτικά, δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ στη Φούτμπολ Λιγκ), μπήκε με ενθουσιασμό, 4-0 στο Σάουθεντ.

Από την άλλη, με νίκη μπήκε και η Γουόλσολ, 1-0 τη Γκρίμσμπι του Χόλογουεϊ, χωρίς ουσιαστικά να φάει σημαντικές φάσεις. Δύο πολύ σημαντικά δεδομένα, τα οποία δεν δικαιολογούν το φαβοριτισμό των γηπεδούχων. Το ματς θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, στο μεγάλο Κιπμόουτ της Ντονκάστερ, καθώς στο μικρό της Χάρογκεϊτ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντικατάστασης του πλαστικού με φυσικό χλοοτάπητα.

Επίσης, η Χάρογκεϊτ έπαιξε το πιο λαμπερό ματς της ιστορία της την Τετάρτη, με τη Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας, έχασε 3-0. Προφανώς έπαιξαν βασικοί. Την ίδια ώρα η Γουόλσολ είναι ξεκούραστη, δεν είχε μεσοβδόμαδα υποχρεώσεις.

Τα λέμε και ραδιοφωνικά στις 17:00, παρέα με τον Βασίλη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος