2015

Κώστας Ζαφείρης

Η περιφέρεια κάνει την διαφορά

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι Μπλέιζερς του – αξιόλογου κόουτς – Τέρι Στοτς (ρεκόρ 1-0) «καλωσόρισαν» τον Λεμπρόν στην άγρια Δύση. Το «φονικό» δίδυμο Λίλαρντ (28 π.), ΜακΚόλουμ (21 π.) έπιασε από νωρίς δουλειά στην περιφέρεια, ενώ μίνι έκπληξη αποτέλεσε η απόδοση του Στάουσκας, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο του Πόρτλαντ έβαλε την πινελιά του με 24 πόντους (5/8 τρίποντα).

Κάπως έτσι οι «λιμνάνθρωποι» έπεσαν στο καναβάτσο με το τελικό σκορ (128-119) να λέει την αλήθεια.

Από την άλλη, οι συγκινητικοί Σπερς (ρεκόρ 1-0, ουδείς έχει το δικαίωμα να πει κακή κουβέντα για τον τεράστιο Πόποβιτς και τα παιδιά του) αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μετά από… δεκαετίες, χωρίς τους Τζινόμπιλι (αποσύρθηκε), Πάρκερ (μετακόμισε στους Χόρνετς), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν θα κουβαλούν στις πλάτες τους τα όσα – δυσάρεστα – έγιναν τους τελευταίους μήνες με τον Λέοναρντ, ένα από τα λατρεμένα «παιδιά» του Pop.

Επειδή, όμως, η φανέλα των «σπιρουνιών» είναι βαριά (μετρούν 21 συνεχόμενες παρουσίες στην postseason – το δεύτερο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του NBA) ξεκίνησαν με το δεξί νικώντας τους προβληματικούς Τίμπεργουλβς (112-108, ΝτεΡόζαν 28 π., Ολντριτζ 21 π., Γκέι 18 π.). Σήμερα, πάντως, βλέπουμε να συναντούν δυσκολίες στο Moda Center οι Σπερς. Η δύναμη του Πόρτλαντ είναι στην περιφέρεια (Λίλαρντ, ΜακΚόλουμ, Στάουσκας, Σεθ Κάρι), εκεί όπου το Σαν Αντόνιο έχει μείνει «γυμνό» μετά τον σοβαρό τραυματισμό του βασικού του πόιντ γκαρντ Ντεζούντε Μάρεϊ και δευτερευόντως των Ντέρικ Γουάιτ και Λόνι Γουόκερ (θα έδιναν μία μικρή βοήθεια από τον πάγκο).

Οσο αντέξει ο Πάτι Μιλς, δηλαδή, γιατί άλλος καθαρός πλέι μέικερ δεν υπάρχει στο ρόστερ των Σπερς. Πάμε με τον «άσο» των Μπλέιζερς στους -3,5 πόντους.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης