1267

Κώστας Ζαφείρης

Η πρώτη του φορά

Γεια χαρά σε όλους!

Πέντε αγώνες έχει το μενού της Euroleague σήμερα, όμως η αλήθεια είναι ότι το μόνο σημείο που με «ψήνει» είναι το διπλό της ΤΣΣΚΑ. Ναι, ο Παναθηναϊκός είναι μία σκληρή ομάδα που πρέπει να καταναλώσεις πολλή ενέργεια στο παρκέ για να τον βάλεις κάτω, ωστόσο απόψε οι πράσινοι έχουν δύσκολη αποστολή.

Η «ομάδα του στρατού» θα παίξει ουσιαστικά για πρώτη φορά πλήρης, είναι ποιοτικότερη και το πιο σημαντικό θέλει σαν τρελή να καλύψει το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία.

Εν ολίγοις, ο Ιτούδης αντιμετωπίζει το ματς με τον Παναθηναϊκό πολύ σοβαρά κάτι που φάνηκε τόσο από τις δηλώσεις του όσο και από τα λεγόμενα των παικτών του τα τελευταία 24ωρα. Προσθέστε στην εξίσωση και τις απουσίες της ομάδας του Βόβορα, ο οποίος θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μπεντίλ, Ογκαστ και Βουγιούκα. Μόνος του ο Παπαγιάννης απέναντι στα θηρία της ΤΣΣΚΑ.

Στο διπλό των Ρώσων κόλλησα και τον άσο της Σαραγόσα. Με την ελπίδα ότι το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι της με την Μανρέσα για την ισπανική λίγκα θα παιχτεί στα ίσα και εννοώ χωρίς να προκύψουν την τελευταία στιγμή απουσίες λόγω Covid – 19.

Η Σαραγόσα φυτοζωεί στην 16η θέση με ρεκόρ 2-6 με το ρόστερ της πάντως να μην δικαιολογεί τέτοια… κατάντια.

Οι διοικούντες το πήραν απόφαση και έδειξαν την πόρτα της εξόδου στον Ντιέγκο Οκάμπο, ο οποίος το καλοκαίρι είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο. Η απόλυση του Οκάμπο δεν προκάλεσε έκπληξη, το όνομα του αντικαταστάτη του όμως δεν το περίμενε σχεδόν κανένας. Νέος προπονητής της Σαραγόσα ο χεντ κόουτς της Εθνικής Αργεντινής (την οδήγησε στην 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2019 στην Κίνα), Σέρχιο Ερνάντεθ, ο οποίος θα δουλέψει εκτός Λατινικής Αμερικής για πρώτη φορά στην καριέρα του! Ο 57χρονος Αργεντίνος καλείται να συμμαζέψει άμεσα τα πράγματα στην ομάδα της Αραγονίας και να την οδηγήσει σε ήρεμα νερά.

Αντίπαλός της το απόγευμα της Κυριακής η ζημιάρα Μανρέσα που έχει στον πάγκο της τον πρωταθληματικό προπονητή (με την Βαλένθια) Πέδρο Μαρτίνεθ. Η Μανρέσα είναι πολύ «πονηρή» και μέχρι τώρα μετράει τρεις νίκες μακριά από το «σπίτι» της και με ρεκόρ 5-4 έχει πλασαριστεί στην πρώτη 8άδα.

Η Σαραγόσα με τον Ερνάντεθ πλέον στον πάγκο της θα παίξει τα ρέστα της για το – απαραίτητο – restart.

Μαζί της.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης