1625

Κώστας Ζαφείρης

Η πόρτα της εξόδου-update

Γεια χαρά σε όλους… Η κρίση, έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα του Παναθηναϊκού, με το «μπαμ» να γίνεται μετά τον αποκλεισμό των πράσινων στο Κύπελλο από τον Προμηθέα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε επίσκεψη στο ΟΑΚΑ, έβαλε άγριο χέρι σε Πεδουλάκη και παίκτες (εξαιρέθηκε ο Νικ Καλάθης) ζητώντας τους να βγάλουν άμεσα αντίδραση γιατί σε διαφορετική περίπτωση η πόρτα της εξόδου θα ανοίξει για πολλούς… Είναι δεδομένο ότι ο Πεδουλάκης από εδώ και στο εξής θα παίζει το κεφάλι του σε κάθε ματς και στην πρώτη στραβή θα χαιρετήσει.

Απόψε, ο Παναθηναϊκός (εκτός ο Φριντέτ που ταλαιπωρείται από θλάση) φιλοξενεί την Αλμπα, με τους Βερολινέζους να βρίσκονται στην Αθήνα χωρίς τον βασικό τους πλέι – μέικερ Πέιτον Σίβα (ίσως ο καλύτερος παίκτης τους – 12.2 π., 5.2 ασίστ, 1.2 κλεψίματα κατά μέσο όρο) και τον πολύτιμο φόργουορντ Κάβανο (8.7 π., 3.7 ρ.).

Ο Παναθηναϊκός καλείται να αφήσει πίσω του τα αγωνιστικά αλλά και τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και να βγάλει μία αντίδραση.

Αλλωστε, ακολουθεί διαβολοβδομάδα με εκτός έδρας παιχνίδια σε Κάουνας και Μόναχο.

Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο πρώτο κλάσικο της φετινής Euroleague. Σταθερά χωρίς Ρέγιες, Μεζρί η ομάδα του Λάσο, ξαναμπαίνει στο ροτέσιον ο παραγκωνισμένος Τόμπκινς. Με τις γνωστές απουσίες της η Μπάρτσα (Ερτέλ, Κλαβέρ, Πάνγκος, έξω και ο άρρωστος Αμπρίνες, μπήκε στην αποστολή μετά από καιρό ο Ρίμπας).

Περιμένουμε να δούμε τιτανομαχία ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το ποντάρισμά μου πηγαίνει αριστερά και στον άσο της Ρεάλ, η οποία λόγω των απουσιών των «μπλαουγκράνα» υπερέχει κατά πολύ στα γκαρντ (ο Ντιλέινι καλείται να σηκώσει μόνος του το μεγαλύτερο βάρος στην οργάνωση του παιχνιδιού για την ομάδα του Πέσιτς).

=======================================================================

Καλησπέρα σε όλους.

Κάνω ένα update στα γρήγορα στη χθεσινή στήλη για να προσθέσω μία φρέσκια δυαδούλα.

Και επειδή το τζάμπολ στη Μόσχα, στο ντέρμπι των κουμπάρων, θα γίνει σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες, το πάω στα γρήγορα.

Μπήκε στο παιχνίδι μου το +10,5 π. της Φενέρ (εκτός λόγω ενοχλήσεων ο πιο ποιοτικός παίκτης της, ο Γάλλος γκαρντ Ντε Κολό) στο κρας τεστ των Τούρκων κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (σταθερά εκτός ο Κλάιμπερν, αμφίβολος ο Χάκετ), περισσότερο λόγω διαίσθησης…

Στο «μαξιλαράκι» της ομάδας του Ομπράντοβιτς κόλλησα τον άσο της Καρσίγιακα (το μεσημέρι του Σαββάτου) με αντίπαλο την Γαλατασαράι για την τουρκική λίγκα.

Μου αρέσει πολύ η φετινή Καρσίγιακα (ρεκόρ 6-1, θυμίζει σε πολλά την ομάδα που… κούφανε την Ευρώπη το 2015 κατακτώντας το πρωτάθλημα), η οποία έρχεται από την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα, στην έδρα της Μπαχτσεσεχίρ. Απέναντί της θα βρει μία καλά δουλεμένη ομάδα, την Γαλατά (ρεκόρ 5-2), που όμως εσχάτως δείχνει καταπονημένη από τις υποχρεώσεις που έχει παράλληλα και στο ανταγωνιστικό Γιούροκαπ (μεσοβδόμαδα είχε ταξίδι στη Γερμανία, έχασε στο τέλος από την Ολντενμπουργκ).

Αυτά για την ώρα…

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης