1270

Κώστας Ζαφείρης

Η τελευταία της ζαριά

Γεια χαρά!

Μία νορμάλ αγωνιστική στο Γιούροκαπ περιλαμβάνει 12 παιχνίδια, όμως ήταν αναμενόμενο πως ο κορωνοϊός θα «χτυπούσε» κάποια στιγμή και την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στην προηγούμενη στροφή αναβλήθηκαν τα ματς του 4ου ομίλου, του γκρουπ που δίνει την μάχη του ο Προμηθέας. Το προσεχές διήμερο δεν θα γίνουν λόγω κρουσμάτων οι αγώνες Μπρέσια – Μπούντουτσνοστ, Μονακό – Ανδόρα, Βίρτους Μπολόνια – Λιετκαμπέλις, ενώ σήμερα το πρόγραμμα έχει τρία ματς.

Η αλήθεια είναι ότι μετά το σκανάρισμα των 9 αγώνων μου «κόλλησε» στο μυαλό μόλις ένας και σ’ αυτόν πόνταρα: σήμερα το βράδυ στο Μαυροβούνιο η Μόρναρ υποδέχεται την Ουλμ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου. Υπενθυμίζω ότι το κάθε γκρουπ αποτελείται από 6 ομάδες με τις 4 πρώτες να παίρνουν το εισιτήριο για το TOP-16.

Εως τώρα έχουμε: Μάλαγα (4-1), Μπούντουτσνοστ (3-2), Παρί Λεβαλουά (3-2), Μόρναρ (3-2), Ουλμ (1-4), Μπρέσια (1-4).

Συγκινητική η Μόρναρ τις τελευταίες εβδομάδες. Παίζει χωρίς τους σημαντικούς Νίνταμ, Μίλκο Μπιέλιτσα λόγω ιού αλλά «τσιμπάει» ροζ φύλλα σε Γιούροκαπ και Αδριατική Λίγκα. Στην αντίπερα όχθη, το ρεκόρ 1-4 της Ουλμ δεν λέει την αλήθεια για την εικόνα της στο παρκέ.

Όλα τα ματς τα έχει χάσει στις λεπτομέρειες, από 3 έως 6 πόντους, ενώ η μοναδική της νίκη ήρθε στην πρεμιέρα επί του σημερινού της αντιπάλου (84-76).

Ο Γιάκα Λάκοβιτς κάνει καλή δουλειά στους Γερμανούς, με τον Σλοβένο τεχνικό να δημιουργεί και αυτό το καλοκαίρι (παρά το ψαλιδισμένο μπάτζετ λόγω Covid – 19) μία τίμια ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο παρκέ.

Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η Ουλμ παίζει απόψε το τελευταίο της χαρτί για να προλάβει το τρένο της τετράδας.

Την στήριξα, θα δούμε αν θα μας το ανταποδώσει.     

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης