1983

Κώστας Ζαφείρης

Θέλουν να τον κρατήσουν

Γεια χαρά… Η ηρωική εμφάνιση της Κίμκι (έπαιξε χωρίς τον Σβεντ) στην Μαδρίτη και η ήττα της στο τέλος, έδωσε κάποιους πόντους στον Μπαρτζώκα, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες δεν αισθάνεται και τόσο άνετα στον πάγκο του.

Για το αποψινό ματς με την Μπούντουτσνοστ (επιστρέφει εκτός απρόοπτου ο ηγέτης, Σβεντ) ο Ελληνας τεχνικός τα είπε όλα με μία λιτή δήλωση «αυτός ο αγώνας είναι must win για μας».

Οι Μαυροβούνιοι (1-6) τα έβαλαν όλα κόντρα στην Μπασκόνια (έκαναν ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης με 21/34 τρίποντα) και πέτυχαν την πρώτη νίκη τους στην Ευρωλίγκα, όμως σε λίγες ώρες στη Μόσχα, είναι δεδομένο ότι θα δούμε τελείως διαφορετικό έργο.

Αυτό που βγαίνει από το στρατόπεδο της Κίμκι (1-6) είναι ότι οι παίκτες γουστάρουν τον Μπαρτζώκα και θέλουν να συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.

Είναι δεδομένο ότι οι Ρώσοι θα βγάλουν ενέργεια στην άμυνα για να κρατήσουν την Μπούντουτσνοστ χαμηλά. Κάτω από τους 70 πόντους, δηλαδή. Επίσης, η Κίμκι διαθέτει περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις στην επίθεση και από την στιγμή που παίζει μπροστά στο κοινό της, αυτό περιμένουμε να αποτυπωθεί και στο τελικό σκορ. Αλλωστε, οι φιλόδοξοι Ρώσοι θεωρούν ως… προσβλητικό το γεγονός ότι μετά από τις 7 πρώτες στροφές βρίσκονται στην ίδια θέση με τους άπειρους Μαυροβούνιους και σήμερα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν κάποια πράγματα για τις δυνατότητές τους.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης