1640

Κώστας Ζαφείρης

Θα βγάλει εγωισμό;

Γεια χαρά σε όλους… Σήμερα έχουμε τη δεύτερη δόση της πρώτης «διαβολοβδομάδας» της φετινής Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό να έχει σκληρή δοκιμασία στη Μόσχα κόντρα στην αήττητη ΤΣΣΚΑ (οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να νικήσουν εκεί από τα πλέι οφ της σεζόν 2007-08). Χωρίς τους νεοαποκτηθέντες Ρότσεστι και Ριντ η ομάδα του Κεμζούρα (έμειναν στο ΣΕΦ και προετοιμάζονται για το παιχνίδι της Παρασκευής με την Μακάμπι), σοκ με τον Κλάιμπερν στην ΤΣΣΚΑ (ρήξη χιαστού, χάνει το υπόλοιπο της σεζόν – ίσως εμφανιστεί στο παρκέ ο Κώστας Κουφός που αποθεραπεύτηκε).

Με την εικόνα που έχουν οι Πειραιώτες στην επίθεση, δύσκολα θα καταφέρουν να κοιτάξουν στα μάτια τους παίκτες του Ιτούδη. Πάντως, δεν θα παίξω κάτι στην αναμέτρηση της Μόσχας.

Η Ζαλγκίρις βγάζει τρομερή σκληράδα μπροστά στο κοινό της, θα φάνε πολύ ξύλο οι Ρώσοι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο Μόναχο, η Μπάγερν υποδέχεται την Ρεάλ, με τις δύο ομάδες να είναι πληγωμένες.

Οι μεν Βαυαροί από την ήττα με κάτω τα χέρια στο σπίτι τους από την Κίμκι και οι δε Μαδριλένοι από τις δύο κολλητές εκτός έδρας ήττες. Η Ρεάλ έχει το βάθος και την ποιότητα να τους… καταπιεί όλους, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι καλά και το 1,40 είναι μικρό.

Η Μπάρτσα παίζει σταθερά με σημαντικές απουσίες (εκτός Ερτέλ, Πάνγκος – αμφίβολοι οι Ντιλέινι, Ρίμπας, Κλαβέρ), χωρίς Σάστρε και ίσως Τομπέι η Βαλένθια.

Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε με τα 1,20 από την άλλη δεν μας πείθουν και οι «νυχτερίδες» για να πάμε στο υπέρ της χάντικαπ. Πάντως, αν έπαιζα κάτι θα ήταν το +10,5 των φιλοξενούμενων.

Κράτησα για το τέλος το Μακάμπι – Φενερμπαχτσέ. Την άποψή μου για την φετινή Μακάμπι την έχω γράψει και την έχω… ξαναγράψει. Καλό και γεμάτο ρόστερ σε όλες τις θέσεις, δουλευταράς προπονητής, κόσμος που στηρίζει.

Εκτιμώ πως η «ομάδα του λαού» θα επιστρέψει στα πλέι οφ και γενικότερα πιστεύω ότι φέτος θα κάνει μεγάλες «κηδείες» σε πολλούς. Από την άλλη πλευρά, η απογοήτευση της σεζόν μέχρι τώρα, Φενέρ. Δεν βλέπονται οι Τούρκοι, βράζει ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος τα έβαλε ανοιχτά με τους περιφερειακούς του για την απογοητευτική εικόνα της ομάδας του στην επίθεση.

Σίγουρα, είναι «άδικο» για την Μακάμπι να δίνεται φαβορί η Φενέρ για το σημερινό ματς στο Τελ Αβίβ και η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για να κάνουμε εκτίμηση πριν το τζάμπολ. Αυτό που πιστεύω είναι ότι τουλάχιστον ο Σλούκας θα βγάλει εγωισμό στο παρκέ και θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. 1,87 πληρώνει για να ξεπεράσει ο Ελληνας γκαρντ το line των 8,5 πόντων.

Το έπαιξα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης