2500

Μάκης Μηνδρινός

Και «Μαχητής» και «Διάσημος»…

Χαιρετώ! Είπα να «επέμβω» και μάλιστα ποδοσφαιρικά για αρχή, αφού εδώ και λίγη ώρα η Εθνική μας «τσίμπησε» χρυσό βαθμό στην Ζένιτσα κόντρα στην Βοσνία. Έτσι όμως όπως κύλησε η βραδιά, η φάση του 82’ με τον Μάνταλο, δεν μπορεί παρά να μας αφήνει μια πικρία… Τι να πουν όμως και οι Ούγγροι, που επέτρεψαν στην Ανδόρα να ακουστεί σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με την νίκη της απόψε το βράδυ.

Αφού το ζήσαμε κι αυτό, όλα πλέον γίνονται… Πάμε όμως στα δικά μας του τένις, καθώς ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες και η τελευταία «εκκρεμότητα», όσον αφορά τους δύο επερχόμενους τελικούς του Σαββατοκύριακου. Θα μου επιτρέψετε να παρακάμψω το γνωστό ρητό «οι κυρίες προηγούνται», μιας και είναι πολύ «φρέσκες» οι εντυπώσεις των ανδρικών ημιτελικών.

Όπως αναμενόταν, ο μεγάλος Ισπανός Ράφελ Ναδάλ, επιβλήθηκε απέναντι στον υποσχόμενο Αυστριακό Τιμ με 3-0 σετ, επιβεβαιώνοντας το «ραντεβού» του για τον δέκατο τίτλο στην καριέρα του, όσον αφορά τη χωμάτινη επιφάνεια του Ρολάν Γκαρός. Ο Ναδάλ ήταν κυρίαρχος σε όλη την διάρκεια του ματς. Δυνατός, μαχητικός, συγκεντρωμένος και αυτός που ξέρουμε και αγαπήσαμε μέχρι σήμερα στο άθλημα… Δεν είναι τυχαίο να επανέρχεσαι σε τέτοιο αγωνιστικό επίπεδο, μετά από μια δύσκολη περσινή χρονιά.

Σωστός μαχητής! Όχι, απέναντί του δεν είχε κάποιον τυχαίο… Ρωτήστε και τον Νόβακ Τζόκοβιτς που δεν κατάφερε να του πάρει ούτε… σετ! Ο λόγος για τον Αυστριακό Τίμ, ο οποίος «πλήρωσε» την απειρία του, την υπερπροσπάθεια στο μάτς κόντρα στον «Νόλε» και κυρίως ότι μπροστά του ήταν ο Ισπανικός «τοίχος». Δεν πειράζει όμως για τον Τιμ που έκανε σπουδαίο τουρνουά και είναι στο χέρι του να μας απασχολήσει ευχάριστα στο άμεσο μέλλον.

Στον άλλο ημι…τελικό, τα λόγια είναι απλώς περιττά… Πως θα μπορούσαν άλλωστε να περιγράψουν αυτό το μαγικό παιχνίδι των 4 ½ ωρών, χαρίζοντας θέαμα που άνετα θα άρμοζε σε μεγάλο τελικό. Ο Ελβετός Βαβρίνκα πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο, με τρομερές εναλλαγές στο σκορ κι ενώ ο εκπληκτικός Σκωτζέζος Άντι Μάρεϊ έδειχνε με το προβάδισμα που είχε εξασφαλίσει πως θα ήταν εκείνος την Κυριακή απέναντι στον «Ράφα».

Τελικά, η σωματική κούραση και έλλειψη σωστής πνευματικής διαχείρισης στο τελευταίο σετ, δεν του το επέτρεψαν. Μεγάλος τελικός λοιπόν στους άνδρες την Κυριακή, Βαβρίνκα εναντίον Ναδάλ, θα τα πούμε αναλυτικά την Κυριακή γι αυτόν. Δεν ξέρω εάν φέτος είναι το καλύτερο Ρολάν Γκαρός που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, το σίγουρο είναι πως ίσως είναι το πιο απρόβλεπτο, ειδικά στις γυναίκες.

Η 20χρονη Λετονή το ξανάκανε… Με άγνοια κινδύνου και τρομερά επιθετικό παιχνίδι, πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό, μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Το ξέρω πως κι εγώ την κόντραρα και μάλιστα δις, όμως γι’ αυτό λέγεται «έκπληξη» και πιστέψτε με κάτι ανάλογο κάνει το άθλημα να ανεβαίνει τόσο, μα τόσο ψηλά… Η συμμετοχή της Οσταπένκο στον τελικό θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη έκπληξη στο γυναικείο τένις τουλάχιστον σε βάθος δεκαετίας και είναι μακράν μεγαλύτερη ακόμη και από τον αποκλεισμό του Τζόκοβιτς από τον Τιμ.

Η πιτσιρίκα απέδειξε περίτρανα, πως όταν το λέει η «καρδιά» σου, όλα γίνονται… Όχι, δεν είμαι υποστηρικτής αυτού του στυλ παιχνιδιού. Δεν θα με δείτε ξαφνικά να «στάζω μέλι» για το τένις που παίζει. Είναι παίκτρια με πολλά λάθη στο παιχνίδι της και ειδικά όταν δεν της βγει (όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν τι λέω), συνήθως παθαίνει μπλακ άουτ.

Όμως, τί; Θα σταθώ απέναντί της, τη στιγμή που στα 20 της, χωρίς να βρίσκεται στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά, φτάνει τελικό στο Ρολάν Γκαρός; Σε καμία περίπτωση… Εξάλλου, τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε και της αξίζουν πολλά μπράβο που θα την δούμε αύριο να διεκδικεί το τρόπαιο. Η Ελβετίδα Μπασίντσκυ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και έβλεπε την Λετονή να «πυροβολεί» ασταμάτητα.

Βέβαια αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα πολλά αβίαστα λάθη, όμως στο τέλος αυτή χαμογέλασε. Η Μπασίντσκυ, γνώρισε τραυματισμό στο πόδι στην διάρκεια του 2ου σετ, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μειώνει το μέγεθος της νίκης για την Λετονή Οσταπένκο. Και στον άλλο ημιτελικό των γυναικών, είχαμε σκληρή «μάχη». Μετά από τρία σετ, η Ρουμάνα Χάλεπ υπέταξε την Τσέχα Πλίσκοβα και είναι έτοιμη να διεκδικήσει το πρώτο Γκραν Σλαμ της καριέρας της και να γίνει το Νο1 στον κόσμο.

Εξάλλου η Ρουμάνα, «κουβαλάει» μαζί της το ασύλληπτο, την επική ανατροπή με την Σβιτολίνα. Έτσι, όταν «κάτι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό»… Σε λίγες ώρες ξημερώνει η μέρα όπου έχουμε τον τελικό των γυναικών ενώ η αυλαία πέφτει στον τελικό των ανδρών την Κυριακή. Η Ρουμάνα Χάλεπ θεωρώ πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στην Λετονή Οσταπένκο.

Έχει ξαναβρεθεί πριν τρία χρόνια σε τέτοιο ραντεβού, θα πάει «υποψιασμένη» και πιστεύω πως από την αρχή θα προσέξει το παιχνίδι και την επιθετικότητα της αντιπάλου της. Δεν λέω, η Λετονή Οσταπένκο θα εξακολουθήσει το πλάνο που έχει στο μυαλό της. Αυτό την έφερε μέχρι εδώ…Όμως, πιστεύω πως «κάθε μέρα δεν είναι Κυριακή»… Οι τιμές στοιχηματικά δεν λένε κάτι, το μόνο που είναι fair, θεωρώ το χάντικαπ στο -4,5 games.

Δεν μπορώ να παραβλέψω πως η Οσταπένκο κάνει πολλά αβίαστα λάθη και πως δυσκολεύεται να κρατήσει το σερβίς της. Μιας και ολοκληρώνουμε, στοιχηματικά δεν έχουμε κάτι άλλο, πέραν από την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ναδάλ, που θα μου φέρει και σημαντική επιστροφή σε μονάδες. Την Κυριακή θα αναλύσω τον τελικό και ό,τι μπορεί να αξίζει να σημειώσουμε.

Για το επιδόρπιο, λέω να κλείσω…ποδοσφαιρικά. Προκριματικά Μουντιάλ αυτές τις μέρες και μου έκανε εντύπωση η τιμή σε ένα ματς του Σαββάτου για τον 3ο όμιλο. Η Β. Ιρλανδία φιλοξενείται από το Αζερμπαϊτζάν και μετά την Γερμανία θεωρώ πως θα κονταροχτυπηθεί με την Τσεχία για την 2η θέση. Αν μη τι άλλο έχει δείξει σοβαρή συμπεριφορά και εύκολα ή δύσκολα μπορεί να επικρατήσει αύριο των Αζέρων.

* ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ (Μακροχρόνιο, μέχρι τις 11.06.17): Ράφαελ Ναδάλ: Νικητής Ρολάν Γκαρός (2,00), με 2.000 μονάδες *(Το αναφέρω ξανά, γιατί συνεχίζει. Πλέον προσφέρεται σε μικρότερη απόδοση) ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ : Οσταπένκο – Χάλεπ: 2 χάντικαπ -4,5 games (1,85), με 250 μονάδες Αζερμπαϊτζάν – Β. Ιρλανδία: 2 (2,40), με 150 μονάδες Αρχική Κάβα: 10.000 μονάδες Τελευταίο υπόλοιπο: 3.

640 μονάδες Ποντάρισμα 26/05 + 09/06 – Ανοικτά bet: 2.400 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 3.240 μονάδες Ραντεβού την Κυριακή με ανανέωση στήλης για τον μεγάλο τελικό των ανδρών στο Ρολάν Γκαρός!  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος