1871

Κώστας Ζαφείρης

Και τα νεύρα μέσα στο πρόγραμμα είναι…

Γεια χαρά… Μία χαμένη βολή του Χένρι, 6 και κάτι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του χθεσινού αγώνα της Ούνικς Καζάν με την Λοκομοτίβ Κούμπαν, χάλασε το… πάρτι και προκάλεσε νεύρα. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ έβαλε μία στις δύο (ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 6/8) και μας ξενέρωσε. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παράπονο από τη χθεσινή μέρα.

Το 90% των εκτιμήσεων εντός κειμένου, πέρασαν για πλάκα. Οσοι ακολούθησαν, «κάτι» πήραν.

Αφού, λοιπόν, άφησα κάποιες ώρες για να φύγουν μακριά τα νεύρα που δημιουργήθηκαν από την χαμένη βολή του Χένρι, γράφω τις σκέψεις μου για την σημερινή πρώτη δόση της 26ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Πέντε ματς, δύο θα μπουν στο πινακάκι.

Και επειδή περνάει η ώρα και οι αποδόσεις αλλάζουν, περνάω στην ουσία.

Πρώτο σημείο ο άσος της Αρμάνι. Η ομάδα του Πιανιτζιάνι (7η, ρεκόρ 13-12) έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου (Ολυμπιακό εντός, Ρεάλ εκτός, Παναθηναϊκό εντός, Φενέρ εντός, Εφές εκτός) και όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό μόνο σίγουρη δεν θεωρεί τη θέση της στην πρώτη οχτάδα! Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός (8ος, ρεκόρ 13-12) έχει σαφώς πιο εύκολο μονοπάτι για την συμμετοχή του στα πλέι οφ (Μιλάνο εκτός έδρας, Μπάγερν στο ΣΕΦ, Γκραν Κανάρια εκτός, Ζαλγκίρις εντός, Νταρουσάφακα εντός).

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Πιανιτζιάνι έχει κανονικά στη διάθεσή του τους Νάναλι, Τζέρελς, Νέντοβιτς που δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους στο δευτεριάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στην έδρα της Ρέτζιο Εμίλια, ενώ σταθερά εκτός μάχης είναι ο βασικός σέντερ Γκουντάιτις. Στην αντίπερα όχθη, ο Μπλατ θα στερηθεί σε ένα ακόμα παιχνίδι τις υπηρεσίες του τραυματία Στρέλνιεκς, ενώ ο Τίμα παραχωρήθηκε υπό τη μορφή δανεισμού στην Κίμκι.

Πάμε και στο ντέρμπι των ουραγών και απογοητευμένων. Γκραν Κανάρια (6-19) εναντίον Νταρουσάφακα (3-22). Δεν έχω να γράψω πολλά γι’ αυτό το παιχνίδι. Απόψε θα κάνει το ντεμπούτο του στην ισπανική ομάδα, ένας από τους αγαπημένους προπονητές των φιλάθλων της ο Πέδρο Μαρτίνεθ (σήμερα ξεκινάει και επίσημα η τρίτη θητεία του στους νησιώτες – τον περασμένο Νοέμβρη είχε αποπεμφθεί από την Μπασκόνια) και μόνο αυτό το γεγονός φτάνει και περισσεύει για την Γκραν Κανάρια προκειμένου να ρίξει στο καναβάτσο τους ουραγούς της βαθμολογίας.

Σήμερα δεν μπλέκω με χάντικαπ μετά από αυτό που έγινε χθες με τον Χένρι και φτιάχνω μία «δυαδούλα» με τις απλές νίκες της Αρμάνι και της Γκραν Κανάρια.

Καλό μεσημέρι.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης