1998

Μάκης Μηνδρινός

Κοιτάζοντας και τη βαθμολογία

Χαιρετώ! Η Τσέστερ έσωσε τον βαθμό στα βαθιά χασομέρια με τρομερό γκολ έξω από την περιοχή (2-2) και έδωσε πίσω το ποντάρισμά μας, όμως η Ιπσουιτς έμεινε στο 1-1 με την Πρέστον και χάθηκε το σημείο. Ηταν καλύτερη στη μεγαλύτερο μέρος η Ιπσουιτς, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα από το 75’.

Η Πρέστον έπαιξε με 10 από το 75’, καθώς αποβλήθηκε ο γκολκίπερ της και αναγκάστηκε να κάτσει κάτω από τα δοκάρια ο μεσοεπιθετικός Γκάλαγκερ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε ισοφαρίσει με ωραία εκτέλεση φάουλ.

Μάλιστα έκανε και μια τρομερή επέμβαση στο τέλος, αν και στο τελευταίο κομμάτι του ματς η Πρέστον ήταν καλύτερη, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Η… κέντα είναι ότι το δικό μου ντεφορμάρισμα έχει σκάσει με την… είσοδο του νέου betsellers στη ζωή μας. Ας είναι, το δέχομαι, αρκεί να γυρίσει μόλις το κλειδώσουμε (γέλια!). Ο Οκτώβρης δεν έκλεισε καλά αν και ξεκίνησε σούπερ.

Ψιλοαναμενόμενο για να τα λέμε όλα, δεν γίνεται να ασχολείσαι μόνο με Αγγλία και να είσαι μονίμως σταθερός. Τα σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν είναι δεδομένα και αν αντιμετωπίζονται όπως πρέπει, ξεπερνιούνται ανώδυνα. Υπενθυμίζω ότι Αύγουστος και Σεπτέμβρης είναι στο συν.

Για να περάσουμε στα φρέσκα σιγά σιγά, μεσοβδόμαδα δεν έχουμε Αγγλίες.

Για την ακρίβεια έχουμε σκόρπια ματς από ‘δω κι από ‘κει. Τα είδα, δεν μου άρεσε κάτι, οπότε πάμε παρακάτω. Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ 4η αγωνιστική, από ‘δω και πέρα προφανώς θα αρχίσουμε να κοιτάζουμε περισσότερο τις βαθμολογίες.

Τσάμπιονς Λιγκ

Προφανώς το Ιντερ – Μπαρτσελόνα είναι από τις περιπτώσεις που αν οι δύο ομάδες πάρουν από έναν βαθμό μάλλον δεν θα χαλαστούν ιδιαίτερα: η Μπάρτσα θα παραμείνει στο +3 από την Ιντερ, η δε Ιντερ ό,τι και να γίνει στο άλλο ματς θα έχει τουλάχιστον τρεις βαθμούς αέρα από Τότεναμ ή PSV.

Και αγωνιστικά δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε μια ισοπαλία.

Στο Σάλκε – Γαλατά δεν υπάρχει πουθενά το 1.55 του άσου. Δεν είναι η Σάλκε στην κατάσταση αυτή, ώστε να σηκώνει τέτοιου είδους αποδόσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την κόντραρα άνετα, αλλά οφείλουμε να ζυγίσουμε όλες τις παραμέτρους και η αλήθεια είναι πως ούτε η Γαλατά είναι στα καλύτερά της.

Στο Μπενφίκα – Αγιαξ η καλύτερη ομάδα είναι ο Αγιαξ. Η Μπενφίκα δεν πατάει καλά, αφήνει βαθμούς και στο πρωτάθλημα, ήδη σε 9 ματς έχει 4 απώλειες βαθμών (5-2-2), κάτι πολύ σπάνιο για τα δικά της δεδομένα και δείγμα ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά. Ο Αγιαξ, από την άλλη, είναι… τρένο, δεν μάσησε ούτε στο Μόναχο, δεν νομίζω ότι θα μασήσει στη Λισσαβώνα.

Στο 3.00 το διπλό. Το μόνο που δεν ξέρουμε, είναι μήπως οι Ολλανδοί συμβιβαστούν με την ισοπαλία καθώς αν την πάρουν μένουν στο +4 από την Μπενφίκα. Αυτό προφανώς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Το Λυών – Χόφενχαϊμ λογικά θα έχει και πάλι αρκετά γκολ, αν και για να είμαι ειλικρινής εδώ σκέφτηκα λίγο και την κόντρα της Λυών, καθώς έχει πολλά σκαμπανεβάσματα.

Είναι δύο ομάδες με παρόμοιο στυλ και η έκβαση του αγώνα θα κριθεί πιθανότητα από το… mood που θα βρεθούν αύριο.

Γιουρόπα Λιγκ

Είναι οι πρώτες σκέψεις, δεν θα παίξω κάτι από σήμερα, αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρξει update την Πέμπτη: η Σπαρτάκ παραμένει με απουσίες, υπηρεσιακό προπονητή, κακό κλίμα και σε μετριότατη αγωνιστική κατάσταση.

Η Ρέιντζερς είναι αήττητη σε 11 ματς στην Ευρώπη φέτος, δεν αποκλείω να τσιμπήσει αποτέλεσμα.

Στα Μάλμε – Σάρπσμποργκ και Λεβερκούζεν – Ζυρίχη είναι πολύ πιθανό να έχουμε αρκετά γκολ, ενώ νορμάλ δείχνει ο άσος της Κράσνονταρ με αντίπαλο τη Σταντάρ Λιέγης. Ισως γίνει μια δυάδα με κάποια από αυτά, αλλά θα τα ξαναδούμε την Πέμπτη που θα έχουμε και καλύτερη ειδησεογραφία.

Από τα Τσάμπιονς Λιγκ λέω να παίξω μόνο μια… ζαριά στην ισοπαλία του Ιντερ – Μπαρτσελόνα (3.65). Και τα λέμε ξανά την Πέμπτη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος