2260

Μάκης Μηνδρινός

Κόντρα σε ουραγό και πρωτοπόρο

Χαιρετώ! Θετικό το πρόσημο από το Σ/Κ, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησε καλά την Παρασκευή, με τα δύο 0-0. Αν το δούμε όμως ψύχραιμα, ούτε η Κέμπριτζ (που έδιωξε τον Ντέρι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα) ούτε η Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ άξιζαν το τρίποντο με βάση την εμφάνισή τους. Αυτή που άξιζε κάτι περισσότερο από την ήττα ήταν η Μάνσφιλντ, αλλά γενικά ήταν ένα τρίξι που… πέρασε και δεν ακούμπησε.

Αρκούσε, όμως, η Πλίμουθ για να φέρει το κέρδος. Για άλλη μια φορά η Πλίμουθ, η οποία είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Λιγκ 1 και οι μπουκ δεν λένε να την πιστέψουν! Δεν μας χαλάει αυτό… Δικαιότατο τρίποντο στη δύσκολη έδρα της Σριούσμπερι, σε ματς μάλιστα που έμεινε πίσω και που έχασε πέναλτι για να ισοφαρίσει! Εκανε την ανατροπή, δείγμα της ψυχολογίας και του χαρακτήρα που έχει φτιάξει μετά τα τελευταία εξαιρετικά αποτελέσματά της.

Και μια και πιάσαμε την κουβέντα για την Πλίμουθ, ένας φίλος με ρώτησε κάτω από την προηγούμενη στήλη, αν αξίζει να παιχτεί σε απόδοση 40.00 για να είναι στην 6άδα: να το δούμε λίγο ανάποδα; Αυτή τη στιγμή στην εξάδα είναι Γουίγκαν-Σριούσμπερι-Μπλάκμπερν-Σκάνθορπ-Ρόδεραμ-Μπράντφορντ. Και από το 7 ως το 10 που είναι η Πλίμουθ, έχουμε Τσάρλτον-Πόρτσμουθ-Πίτερμπορο.

Θεωρώ ότι για να μπει η Πλίμουθ στα πλέι οφ θα πρέπει κάποια απ’ όλες αυτές να κάνει μια πολύ μεγάλη κοιλιά. Η Μπράντφορντ που δείχνει ντεφορμέ, άλλαξε προπονητή. Η Σριούσμπερι που λογικά θα κάνει κοιλίτσα έχει καλή καβάτζα βαθμών. Την Πίτερμπορο, ΟΚ, δεν την πολυπιστεύω, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Αν κάποια έβγαζα από αυτές που τώρα είναι στην εξάδα, θα ήταν η Σκάνθορπ.

Αλλά Σκάνθορπ-Πλίμουθ έχουν αυτή τη στιγμή 10 βαθμούς διαφορά, αλλά και 5 ομάδες ενδιάμεσά τους. Με λίγα λόγια, για τη φόρμα της Πλίμουθ αυτή την εποχή συμφωνώ ότι το 40άρι είναι μεγάλο. Από την άλλη, βλέπετε ότι τα δεδομένα δεν είναι τόσο ισχυρά… Στο μεσοβδόμαδο, ξεχωρίζει προφανώς η επιστροφή των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ.

Θα τα δούμε αναλυτικά, ειδικά τα του Τσου Λου, όπως φυσικά θα βάλουμε κάτω και τις εμβόλιμες αγωνιστικές σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 αλλά και ό,τι σκόρπιο κυκλοφορεί στις μικρότερες κατηγορίες. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά, ξεκινώντας με τα ευρωπαϊκά. Τσάμπιονς Λιγκ Βασιλεία – Σίτι: Ετσι σοβαρή που παρουσιάζεται η ομάδα του Γκουαρντιόλα, όποιος και να ήταν αντίπαλος θα ξεκινούσε με τη στάμπα του φαβορί.

Ακόμα περισσότερο τώρα που η Βασιλεία δεν είναι κάνα θηρίο και δεν είναι και σε κάποια σούπερ αγωνιστική κατάσταση. Μικρό το ενδιαφέρον στοιχηματικά, όπως γενικά μικρό θα είναι το ενδιαφέρον από ‘δω και πέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα… λουριά σφίγγουν, αρχίζει να παίζει ρόλο και η εμπειρία/φανέλα, οπότε στοιχηματικά δυσκολεύει το πράγμα.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον από ‘δω και πέρα για τη Μάντσεστερ Σίτι και είμαι περίεργος να το δω, είναι με ποιους στόπερ θα κατεβαίνει ο Γκουαρντιόλα στα δύσκολα ματς. Αυτή τη στιγμή έχει τέσσερις που θεωρητικά όλοι είναι βασικοί: Κομπανί όταν είναι καλά, Οταμέντι, Στόουνς και τον νεοφερμένο Λαπόρτ… Γιουβέντους – Τότεναμ: Αν το συγκεκριμένο σετ 2.

25-3.20-3.75 το βλέπαμε μετά το τέλος της φάσης των ομίλων, θα μιλούσαμε για ξεκάθαρο λάθος: εκείνη την περίοδο η Γιουβέντους δεν είχε βρει ρυθμό και η Τότεναμ ήταν εξαιρετική (μην ξεχνάμε ότι η Τότεναμ ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στη φάση των ομίλων, έχοντας μάλιστα στο γκρουπ Ρεάλ και Ντόρτμουντ!). Τώρα, όμως, η Γιουβέντους αρχίζει να θυμίζει την… κλασική Γιουβέντους.

Εδεσε πίσω, μπροστά τη βρίσκει την άκρη, πάλι έγινε φαβορί για κατάκτηση του Καμπιονάτο. Εχει, όμως, δύο σημαντικές απουσίες σήμερα: Ματουϊντί και Ντιμπάλα. Η Τότεναμ έρχεται από καλή εμφάνιση και νίκη στο λονδρέζικο ντέρμπι, έκανε και τις εμφανισάρες κόντρα σε Ντόρτμουντ και Ρεάλ στη φάση των ομίλων, οπότε η ψυχολογία της είναι στο φουλ και δείχνει να το πιστεύει.

Εχει, όμως, και πολύ Χ μέσα. Πόρτο – Λίβερπουλ: Στα χαρτιά, η κλήρωση της Λίβερπουλ είναι καλή. Από την άποψη ότι η Πόρτο δεν είναι το σούπερ μέγεθος και υπό νορμάλ συνθήκες οι Αγγλοι περνούν. Θεωρητικά όλα αυτά, γιατί παραμένει άγνωστο πόσο… σοβαρή θα είναι η Λίβερπουλ στα δύο παιχνίδια. Ομάδες που εμφανίζουν σοβαρά αμυντικά προβλήματα σπάνια προχωρούν πολύ σε νοκ άουτ φάσεις.

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα σκορ θα ήταν το 1-1, δεν περιμένω τη Λίβερπουλ να κατέβει τόσο ανοιχτά όσο μας έχει συνηθίσει επί εποχής Κλοπ. Ρεάλ – Παρί: Αναμφίβολα το πιο αστραφτερό ματς της φάσης των 16. Η Ρεάλ που αγωνιστικά δεν πείθει, αλλά είναι Ρεάλ και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η διοργάνωσή της, ποτέ δεν μπορείς να την ξεγράψεις. Η Παρί που διψάει για διάκριση, που πέρσι ακριβώς ίδια μέρα (Αγίου Βαλεντίνου) έριξε τέσσερα στην Μπαρτσελόνα αλλά ο… έρωτας ήρθε στη ρεβάνς και που βλέπει το ματς ως τεράστια ευκαιρία να δείξει ότι φέτος μπορεί το βήμα παραπάνω.

Οι μπουκ το φοβούνται, λογικό είναι. Θεωρώ πως για τη Ρεάλ το αυριανό ματς ίσως είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι η ρεβάνς στο Παρίσι… Γιουρόπα Λιγκ Εδώ έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι πολλές ομάδες έρχονται από διακοπή, άρα δεν γνωρίζουμε σε τι φάση είναι: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αστάνα, Λοκομοτίβ Μόσχας, Σπαρτάκ Μόσχας, Εστερσουντ, Λουντογκόρετς, Ζενίτ, Πλζεν έχουν να παίξουν επίσημο ματς κάνα δίμηνο.

Ισως ξεχνάω και καμία. Το μόνο που κοιτάζω πιο σοβαρά είναι η κόντρα της Σοσιεδάδ, η οποία υποδέχεται τη Σάλτσμπουργκ. Οι Βάσκοι δεν είναι καλά, τρώνε γκολ με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο, δεν νομίζω ότι είναι φαβορί του 1.70-1.80. Η Σάλτσμπουργκ μπήκε με 2 νίκες στην επανέναρξη, είναι για μία ακόμα φορά το αφεντικό στην Αυστρία. Θα το ξαναδούμε ως την Πέμπτη.

Λιγκ 1 * Πολύ ανεβασμένη με τον Πάουελ στον πάγκο η Σάουθεντ, δεν είναι ότι έρχεται από τρεις σερί νίκες, είναι ότι κέρδισε την 4η Σκάνθορπ, την 9η Πίτερμπορο και την πρωτοπόρο Γουίγκαν! Τώρα πηγαίνει στην έδρα της ουραγού Μπέρι, η οποία παλεύει (2-2-0 το σερί της), ειδικά εντός έδρας. Αλλά εξακολουθεί να δέχεται με ευκολία γκολ κι από τη στιγμή που το διπλό είναι στο 3.

00, αξίζει τουλάχιστον να είναι στην αρχική διαλογή. * Αν θέλουμε να παίξουμε πάνω στην αλλαγή προπονητή, μπορούμε να στραφούμε προς Μπράντφορντ. Με τον πολύ έμπειρο Σάιμον Γκρέισον πλέον στο τιμόνι, μετρ στις ανόδους ο συγκεκριμένος, θα κάνει ντεμπούτο απόψε στην έδρα της Τσάρλτον. Ετσι κι αλλιώς η Μπράντφορντ είναι καλύτερη εκτός έδρας απ’ ό,τι εντός και το 3.

75 συζητιέται. Εστω κι αν η Τσάρλτον δεν είναι ούτε ο ιδανικός αντίπαλος, ούτε η καλύτερη έδρα για να κάνει κάποιος ντεμπούτο. Λιγκ 2 * Προφανώς κάνει μπαμ η φόρμα της Κρόουλι: έρχεται από 4 σερί νίκες και από 7 στα 8 πιο πρόσφατα. Μιλάμε για μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην κατηγορία (δεν υπάρχει άλλη στη Λιγκ 2 με 4 σερί νίκες).

Ο Χάρι Κιούελ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και πλέον η ομάδα του είναι στο -4 από τη γραμμή των πλέι οφ. Αντίπαλος η καλύτερη εντός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος, η Λούτον. Η οποία, όμως, πάει δεν πάει το τελευταίο διάστημα: ήττα από την Γουίκομ εντός, στα καπάκια δύσκολα 1-0 με την Εξετερ πάλι εντός και στο τελευταίο κόλλησε στο 1-1 με την Στίβενεϊτζ (εκτός).

Επίσης, θα στερηθεί και σήμερα τον πρώτο σκόρερ της (Χίλτον, 15 γκολ). Μεγάλο το 6.50 του διπλού, προφανώς σηκώνει και κάλυψη. * Πιο ισορροπημένο περίμενα το Πορτ Βέιλ – Εξετερ: η Πορτ Βέιλ είναι 7 ματς χωρίς νίκη και προέρχεται από 5άρα κόντρα στην Τσέλτεναμ, η Εξετερ πήρε 1-1 από τη Γουίκομ το Σάββατο και παρά το γεγονός ότι δεν «πετάει», δεν παύει να είναι μια ομάδα που βρίσκεται στη ζώνη των πλέι οφ.

Στο 3.25 μπορεί να συζητηθεί το διπλό. Υπόλοιπα Αγγλίας Τίποτα ιδιαίτερο. Στην Τσάμπιονσιπ, τα δύο ματς (Κάρντιφ – Μπόλτον, Σέφιλντ Γουέν. – Ντέρμπι) είναι εντελώς αδιάφορα στοιχηματικά, ενώ δεν μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά ούτε για τα δύο παιχνίδια της Νάσιοναλ Λιγκ: Γκάισλι – Γκέιτσχεντ και Μπάροου – Σάτον. Νορμάλ φαβορί οι φιλοξενούμενοι, αλλάς ως εκεί.

Στο Βορρά έχουμε Μπράκλι – Νορθ Φέριμπι, Τάμγουορθ – Μπλάιθ Σπάρτανς και Τέλφορντ – Κάρζον. Και στο Νότο Μπόγκνορ – Γέλινγκ (το άλλο, το Ιστ Θάροκ – Πουλ Τάουν αναβλήθηκε λόγω κακού αγωνιστικού χώρου). Ακόμα και αν τα ματς γίνουν, θα είναι σε βαρύ αγωνιστικό χώρο. Όταν λέμε βαρύ, το εννοούμε, χάλια μαύρα, χωράφια! Μη νομίζετε ότι επειδή στις μεγάλες κατηγορίες τα γήπεδα είναι σχεδόν πάντα σε καλή κατάσταση (λόγω των ειδικών συστημάτων που υπάρχουν ώστε να απορροφούν τα νερά), ισχύει το ίδιο κι εκεί κάτω.

Τα περισσότερα γήπεδα δεν πληρούν καν τις προδιαγραφές για τη Νάσιοναλ Λιγκ! Σε κάθε περίπτωση, είτε τα ματς γίνουν είτε όχι, το στοιχηματικό ενδιαφέρον είναι… ανύπαρκτο. Από Τσάμπιονς Λιγκ δεν παίζω τίποτα, από Γιουρόπα Λιγκ μόνο Σάλτσμπουργκ σκέφτομαι, θα υπάρξει update την Πέμπτη αν χρειαστεί. Από τη Λιγκ 1 αναφέραμε Σάουθεντ και Μπράντφορντ και από Λιγκ 2 Κρόουλι και Εξετερ.

Δύο μονά αποδεκτά: Σάουθεντ στη Λιγκ 1 και Κρόουλι στο draw no bet (ή ασιατικό χάντικαπ 0, σε καλύτερη απόδοση) στη Λιγκ 2. Χαλαρά όπως βλέπετε, εννοείται πως με ένα στα δύο είμαι από πάνω. Τα λέμε την Παρασκευή, όπου Πρέμιερ Λιγκ δεν έχουμε, έχουμε όμως Κύπελλο. Update την Πέμπτη αν χρειαστεί, τα λέμε κλασικά και από το twitter. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (09/02): 110 μονάδες Επιστροφές από 10/02: 100 μονάδες Νέο υπόλοιπο (13/02): 210 μονάδες Ποντάρισμα 13/02 Μονά Μπέρι – Σάουθεντ 2 (3.

00): 30 μονάδες Λούτον – Κρόουλι ΑΗ 0 (4.15): 25 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 55 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 155 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος