1512

Μάκης Μηνδρινός

Λίγα αλλά καλά

Χαιρετώ! Η Νοτς Κάουντι επιβεβαίωσε ότι κακώς την έδιναν φαβορί στην έδρα της ντεφορμέ Φλάιντ, πήρε το διπλό και μας γύρισε λίγες μοναδούλες. Μπαίνουμε στην περίοδο της σεζόν που καθετί μετράει διπλά, καθώς ουσιαστικά μας έχει μείνει περίπου ένα δίμηνο καθαρού παιχνιδιού. Το Euro που θα ακολουθήσει είναι μια άλλη ιστορία, ξεχωριστή.

Κατά τ’ άλλα, η Τσέλσι έδειξε ότι ήθελε περισσότερο την πρόκριση από τη Λίβερπουλ και την πήρε δίκαια. Για τους «μπλε» όμως θα μιλήσουμε πιο πολύ παρακάτω, γιατί νομίζω έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι τους με την Εβερτον. Χθες, η Γιουνάιτεντ δεν άφησε πολλά περιθώρια, είναι κι αυτή στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Πάμε στο νέο κουπόνι, φουλ πρόγραμμα έχουμε μπροστά μας στο Νησί, ας τα δούμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ: Εχουμε πει ότι πρέπει σιγά σιγά να αρχίζουμε να κοιτάζουμε περισσότερο τις βαθμολογίες. Η Πάλας με τις δύο σερί νίκες έφτασε τους 36 βαθμούς, είναι στο +9 από τη γραμμή υποβιβασμού. Μπορεί να μοιάζουν λίγοι οι 9 βαθμοί με 10 αγωνιστικές να απομένουν, όμως παραδοσιακά το όριο παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ είναι οι 38-40 βαθμοί.

Που σημαίνει ότι η Πάλας ουσιαστικά ψάχνει 4 πόντους σε 10 ματς για να είναι safe. Όλα αυτά στους δικούς μου υπολογισμούς σημαίνουν ότι ουσιαστικά η Πάλας σώθηκε. Η Γουότφορντ με την τεράστια νίκη που πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα σπάζοντας το αήττητο της Λίβερπουλ (3-0), βγήκε εκτός ζώνης υποβιβασμού επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική της άνοδο με τον Πίρσον στον πάγκο.

Και φυσικά είναι ανεβασμένη και ψυχολογικά. Το υλικό της το ξέραμε ότι είναι καλό, απλά υπό πίεση δεν λειτουργούσε καλά. Σημαντική η απώλεια του Ντεουλοφέου, όμως λύσεις για τα άκρα υπάρχουν. Δεν αποκλείω το διπλό, από ‘κει και πέρα βέβαια ομολογώ πως θα ήθελα κάτι παραπάνω από το 3,00 που κυκλοφορεί.

Τσέλσι – Εβερτον: Όπως ήδη έγραψα, η Τσέλσι το ήθελε παραπάνω το Κύπελλο και προκρίθηκε δικαιότατα απέναντι στη Λίβερπουλ.

Εσκασαν όμως προβλήματα. Ο Κόβασιτς βγήκε τραυματίας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα λείψει το επόμενο διάστημα, ο Καντέ είναι σταθερά εκτός στα τελευταία ματς, ενώ ενόψει Εβερτον δεν υπολογίζεται και ο τρίτος βασικός χαφ Ζορζίνιο. Εξω δηλαδή οι τρεις βασικοί μέσοι. ΟΚ, με τη Λίβερπουλ μπήκε το πιτσιρίκι ο Γκλίμουρ και έκανε ματσάρα.

Να καλυφθεί η απουσία εντός εκ των τριών προαναφερθέντων είναι σχετικά εύκολα. Είναι πιο δύσκολο να καλυφθεί η απουσία δύο εκ των τριών. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να καλυφθεί η απουσία και των τριών!

Παράλληλα, με πρόβλημα βγήκε και ο Ουίλιαν, ενώ δεν έπαιξαν ο πρώτος σκόρερ Εϊμπραχαμ και ο στόπερ Κρίστενσεν και δίνονται αμφίβολοι.

Μαζεύτηκαν πολλά προβλήματα και σε θέσεις κλειδιά. Και από την άλλη δεν είναι όποιος κι όποιος ο αντίπαλος, ο Κάρλο Αντσελότι έχει περάσει από το «Στάμφορντ Μπριτζ», γνωρίζει καταστάσεις και από τη στιγμή που ανέλαβε την Εβερτον η βελτίωση των «ζαχαρωτών» είναι εμφανής. Προϋποθέσεις για κόντρα της Τσέλσι έχουμε εδώ και το διπλό είναι στο 4,25.

* Πιθανό over και σε πολύ καλή απόδοση (2,10) στο Μπέρνλι – Τότεναμ. Η Τότεναμ εξακολουθεί να μην κρατάει το μηδέν πίσω, η Μπέρνλι έχει 3 over στα 4 τελευταία εντός και γενικά φέτος έχουμε δει αρκετές φορές να ανοίγουν τα παιχνίδια της.

Τσάμπιονσιπ

Όπως θα δούμε και στις υπόλοιπες μικρές κατηγορίες, το πρόγραμμα δεν είναι καλό.

Επικίνδυνο το Νότιγχαμ – Μίλγουολ, στη λογική ότι οι γηπεδούχοι δυσκολεύονται όταν παίζουν με τη στάμπα του φαβορί, αλλά η αλήθεια είναι πως και η Μίλγουολ δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πέραν τούτου, ουδέν…

Λιγκ 1

Εδώ κάτι έχει. Ένα προφανές είναι το διπλό της Κόβεντρι στην έδρα της Ιπσουιτς.

Η Ιπσουιτς δεν μπορεί να στρίψει με τίποτα, από τις θέσεις που οδηγούν απευθείας στην άνοδο πλέον έχει φτάσει 6 βαθμούς μακριά από τα πλέι οφ. Το κλίμα δεν είναι καλό, ο Λάμπερτ παραδέχθηκε τα χάλια της ομάδας του και αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό ούτε το Σάββατο πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν. Την ίδια στιγμή η Κόβεντρι είναι πρώτη, είναι φορμαρισμένη και σε εξαιρετικό μομέντουμ.

Μέχρι χθες που το διπλό ήταν στο 3,00, θα μιλούσαμε για ξεκάθαρο λάθος. Πλέον είναι στο 2,75.

Αν θέλουμε να μπλέξουμε με αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, μπορούμε να δούμε το Λίνκολν – Μπέρτον. Θεωρητικά οι δύο ομάδες δεν πάνε πουθενά. Αγγλία είναι, τα έχουμε δει όλα, αλλά πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει η Λίνκολν, πολύ δύσκολα επίσης η Μπέρτον θα διεκδικήσει πλέι οφ.

Επίσης, ακριβώς επειδή είναι Αγγλία, δεν νομίζω ότι θα αρχίσουμε από τώρα να βλέπουμε ομάδες να παίζουν χαλαρά. Εφτα ματς χωρίς νίκη η Λίνκολν, επικίνδυνη εκτός έδρας η Μπέρτον, στο 3,00 το διπλό.

Υπουλο το Ακρινγκτον – Τρανμίρ. Η Ακρινγκτον είναι στην κατηγορία Λίνκολν. Στο +14 από τη γραμμή υποβιβασμού, δεν πάει πουθενά.

Και ήδη μετά τα σερί θετικά αποτελέσματα που την έβγαλαν οριστικά εκτός κινδύνου, η Ακρινγκτον μετράει δύο ήττες και μία ισοπαλία στα τρία τελευταία. Η ισοπαλία κόντρα στην ουραγό Μπόλτον στο πιο πρόσφατο, σε ματς που δεν ήταν καλή. Η Τρανμίρ από την άλλη, καίγεται. Ουσιαστικά παίζει την ύπαρξή της σε κάθε ματς από ‘δω και πέρα. Στο -7 με ματς λιγότερο, έβγαλε μια αντίδραση στο Σριούσμπερι στο τελευταίο της (κέρδισε 3-2), ίσως το ματς είναι πιο δύσκολο για τη γηπεδούχο απ’ αυτό που φαίνεται στην απόδοση (4,35).

Χθες ήταν στο 4,75, λογική τη βλέπω την πτώση.

Πιθανό over το Πίτερμπορο – Πόρτσμουθ.

Λιγκ 2

Ματσάρα το Τσέλτεναμ – Πορτ Βέιλ, αμφότερες φορμαρισμένες, με την Τσέλτεναμ να έχει 5 σερί νίκες και να κυνηγάει ακόμα και την απευθείας άνοδο. Εχει, μάλιστα, έξι διαδοχικές νίκες εντός. Καλά όμως είναι και η Πορτ Βέιλ, αήττητη στις τρεις προηγούμενες εξόδους της (2-1-0) και συνολικά 7 ματς αήττητη (4-3-0).

Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων το τελευταίο διάστημα, το 4,50 του διπλού είναι υπερβολικό. Αλλά, ΟΚ, είναι καλά και η Τσέλτεναμ, δεν παίρνεις εύκολα το ρίσκο.

Και εδώ έχουμε ένα πιθανό over, στο ντέρμπι Σκάνθορπ – Γκρίμσμπι (1,95). Τα είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα για τη Γκρίμσμπι του Χόλογουεϊ, έχει αλλάξει εντελώς στυλ.

Αν δεν ήταν και οι δύο σερί προβληματικές εμφανίσεις της, ίσως άξιζε να πάμε και στο διπλό. Τώρα δεν το ζορίζω για σημείο, είπαμε, είναι και ντέρμπι.

Νάσιοναλ Λιγκ

Μεσοβδόμαδα μιλήσαμε για τη ντεφορμέ Φάιλντ και τώρα έχει ξανά εντός έδρας ματς, πάλι δίνεται φαβορί απέναντι στη Σόλιχαλ. Εντάξει η Σόλιχαλ δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική εκτός έδρας όπως η Νοτς Κάουντι, όμως και πάλι χτυπάει στο μάτι η απόδοση αουτσάιντερ.

Θα μου πεις «έπαιξες στο 3,30 την πιο αποτελεσματική εκτός Νοτς Κάουντι, σου κάνει το 2,90 για τη Σόλιχαλ που έχει εκτός έδρας τρεις νίκες όλες κι όλες;» Όχι, η αλήθεια είναι ότι αν μπω στη διαδικασία αυτή, προφανώς δεν με συμφέρει. Από την άλλη, όμως, γι’ αυτό έπαιξα την Τρίτη Νοτς Κάουντι γιατί εντελώς λάθος η απόδοση. Ο καθένας αποφασίζει.

Σκέφτηκα και λίγο Γέοβιλ, η οποία επιτέλους αντέδρασε. Αν τσιμπούσε λίγο το διπλό από το 2,70 που κυκλοφορεί ίσως ήμουν πιο ζεστός. Θέλω να τσιμπήσει γιατί η Ντόβερ εντός έδρας δεν είναι εύκολη ομάδα.

Βορράς/Νότος

Ένα ματς είναι αυτό που έχω βάλει στο μικροσκόπιο. Το Χάβαντ – Χάμπτον, στο Νότο, με το διπλό να βρίσκεται στο 4,75.

Η Χάβαντ είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Προέρχεται από δύο σερί τρίποντα, δύσκολα και τα δύο, αμφότερα με 1-0, απέναντι σε Μπίλερικι και Σλάου. Ενδεχομένως να τη θυμάστε σε μια παλαιότερη αναφορά που είχα κάνει, ακριβώς πριν από τα δύο αυτά παιχνίδια, όταν υποδέχθηκε την προτελευταία Σεντ Αλμπανς.

Είχα χαρακτηρίσει ύπουλο και φαντασματάκι το διπλό εκείνο. Η Σεντ Αλμπανς όντως κέρδισε. Είχα στηρίξει τη σκέψη μου στο γεγονός ότι η Χάβαντ δεν έπαιζε καλά το διάστημα εκείνο και ότι παρά τις εξαιρετικές εκτός έδρας επιδόσεις της (10-6-0), εντός έδρας δεν είναι τόσο αποτελεσματική (7-4-5).

Τώρα υποδέχεται μια πολύ καλύτερη ομάδα από τη Σεντ Αλμπανς, την Χάμπτον, η οποία διεκδικεί είσοδο στα πλέι οφ (είναι μεν στο -4, αλλά με δύο ματς λιγότερα).

Όπως και η Χάβαντ, η Χάμπτον είναι καλύτερη εκτός (8 νίκες) απ’ ό,τι εντός έδρας (6 νίκες). Επιπλέον, είναι αήττητη στις 6 τελευταίες εξόδους της (5-1-0). Σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι η Χάβαντ έπαιξε μεσοβδόμαδα, σε αντίθεση με την Χάμπτον που είναι χωρίς ματς από τις 22/02 και άρα πολύ πιο ξεκούραστη.

Στη σούμα. Στην Πρέμιερ Λιγκ είπαμε για Γουότφορντ (3,00), Εβερτον (4,25) και over Μπέρνλι – Τότεναμ (2,10).

Τσάμπιονσιπ ουσιαστικά τίποτα, στη Λιγκ 1 μου κάνει περισσότερο η Τρανμίρ (4,35), στη Λιγκ 2 κι εδώ τίποτα, στη Νάσιοναλ λίγο Σόλιχαλ (2,90) και στο Νότο τη Χάμπτον (4,75). Ψιλοξεκάθαρα είναι για μένα: Εβερτον, Τρανμίρ και Χάμπτον είναι αυτά που ξεχωρίζω στο εγγλέζικο πρόγραμμα. Μονά αποδεκτά, με κάλυψη σε Εβερτον και Χάμπτον. Είναι μεγάλες οι αποδόσεις, με παίρνει.

Τα λέμε στις 17:00 και ραδιοφωνικά.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος