1890

Μάκης Μηνδρινός

Λίγο αλλιώτικο παιχνίδι

Χαιρετώ! Τα πρώτα ματς των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκαν και τα 7 από τα 8 ήταν 0-0 στο ημίχρονο. Το μοναδικό που… ξέφυγε ήταν το Σάλκε – Σίτι, το οποίο ίσως ήταν και το καλύτερο από αυτά τα πρώτα μας, με ανατροπή στην ανατροπή. Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, εκείνο που προσωπικά δεν περίμενα, ήταν να είναι τόσο εκτός κλίματος αγώνα η Γιουβέντους.

Κατά τ’ αλλά προφανώς δεν γίναμε… σοφότεροι βλέποντας τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, έγινε… χαμούλης, είδαμε ωραία ματς, είδαμε ομάδες που ίσως δεν τις περιμέναμε τόσο καλές να κάνουν ματσάρες (π.χ. Ρεν, Αϊντραχτ, Σάλτσμπουργκ, Σλάβια). Και πολύ έδρα είδαμε: 10 άσοι ήρθαν χθες, μόλις δύο διπλά (Σλάβια και Ρεν).

Στα δικά μας, τα στοιχηματικά, χάσαμε δίκαια μεσοβδόμαδα.

Η Νοτς Κάουντι έγινε ξανά η Νοτς Κάουντι που βλέπαμε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Αλλοπρόσαλλη, τραγική αμυντικά, ομάδα που δεν μπορείς να βασιστείς πάνω της. Σε μια περίοδο που είχε κάνει 2-3 σερί καλές εμφανίσεις και έδειχνε επιτέλους να συνέρχεται. Η Χάρτλπουλ το πάλεψε πολύ περισσότερο στο Εμπσφλιτ (0-0), σε ένα πάντως κακό ματς με ελάχιστες τις καλές ευκαιρίες (οι οποίες ήταν μοιρασμένες).

Δίκαιη η ισοπαλία.

Πάμε στα φρέσκα, όπου επιστρέφουμε στην κανονικότητα μετά το Κύπελλο. Φουλ πρόγραμμα στην Αγγλία, δεν θα το έλεγα και τόσο… ελκυστικό, παρ’ όλα αυτά έχει πράγματα να πούμε. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Ένα πιθανό over σε μεγαλύτερη απόδοση από αυτή που περίμενα είναι το Μπόρνμουθ – Γουλβς (2,02).

Εχουμε ξαναπεί ότι η Μπόρνμουθ είναι μια από τις πιο… χύμα ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ: παίζει πάντα ανοιχτά ανεξαρτήτως αντιπάλου, σκοράρει εύκολα, από την άλλη όμως τα τρώει και εύκολα, γι’ αυτό δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά εντός έδρας ο ρυθμός στα παιχνίδια της είναι σχεδόν πάντα γρήγορος. Η Γουλβς έχει 3 over στα 4 τελευταία, σαφώς δεν είναι τόσο χύμα όσο η αντίπαλός της αλλά σε ματς που θα βρει χώρους θα παίξει γρήγορα…

* Μία σκέψη είναι η κόντρα της Λέστερ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας.

Στη λογική ότι η Πάλας είναι πιο επικίνδυνη εκτός έδρας απ’ ό,τι εντός (στα 4 τελευταία εκτός έχασε μόνο από τη Λίβερπουλ, με 4-3) και ότι στη Λέστερ η γκρίνια και η γκίνια καλά κρατούν θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε δεξιά. Από την άλλη, δεν θεωρώ ότι το 3,60 είναι κάποιο μεγάλο λάθος, μάλλον μια δίκαιη απόδοση είναι.

* Αυτό όμως που κοιτάζω περισσότερο από την κατηγορία είναι το Αρσεναλ – Σαουθάμπτον.

Οι Λονδρέζοι έπαιξαν με βασικούς χθες κόντρα στην Μπάτε και ανέτρεψαν εύκολα το 1-0 του πρώτου αγώνα. Είναι ξεκάθαρος στόχος το Γιουρόπα Λιγκ έτσι όπως εξελίσσεται και η φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Είναι σε μια περίεργη κατάσταση τελευταία, ακόμα και στις νίκες τους δεν ήταν πειστικές οι εμφανίσεις, ενώ η άμυνα εξακολουθεί να έχει τα γνωστά προβλήματα.

Η Σαουθάμπτον είναι βελτιωμένη από τότε που άλλαξε προπονητή και θέλω να πιστεύω ότι η ήττα στο τελευταίο από την Κάρντιφ (εντός, 1-2) δεν ήταν πισωγύρισμα. Είχαν προηγηθεί 5 ματς χωρίς ήττα (2-3-0), ενώ εκτός έδρας είναι 4 αήττητη (κέρδισε σε Χάντερσφιλντ και Λέστερ και πήρε Χ σε Τσέλσι και Μπέρνλι). Προφανώς γνωρίζω ότι φέτος η Αρσεναλ έχασε εντός μόνο από τη Σίτι και ότι ακόμα και στις μέτριες εμφανίσεις της βρήκε τον τρόπο να πάρει το αποτέλεσμα, όμως με τα σημερινά δεδομένα η φάση είναι ή No Bet, ή κόντρα.

Στο 7,00 το διπλό.

Τσάμπιονσιπ

Κι εδώ υπάρχει ένα πιθανό over και αυτό σε αρκετά καλή απόδοση: Γουέστ Μπρομ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ματσάρα είναι, η Γουέστ Μπρομ έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και αν δεν είχε τα σοβαρά θέματα στην άμυνα ίσως αυτή τη στιγμή να ήταν πρώτη. Δύσκολο το σημείο, σωστό το σετ, μόνο το over θα κοιτούσα εδώ (1,85).

Νόριτς – Μπρίστολ Σίτι: Στάση εδώ! Άλλη ματσάρα αυτή. Γίνεται τρελή μάχη στην κορυφή και μπορεί αυτή τη στιγμή η Νόριτς να είναι πρώτη και η Μπρίστολ Σίτι 6η και να τους χωρίζουν 10 βαθμοί, αλλά για δείτε κάτι άλλο: η Μπρίστολ Σίτι έχει δύο ματς λιγότερα (με Μίντλεσμπρο και Μπέρμιγχαμ) και σε περίπτωση που κερδίσει στο Νόριτς αύριο το -10 μπορεί να είναι και πλασματικό! Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή η Μπρίστολ Σίτι είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Τσάμπιονσιπ: εφτά σερί νίκες, αήττητη από τις 24 Νοέμβρη! Με νίκες σε Μπλάκμπερν, σε Νότιγχαμ, σε Στόουκ, σε Μπέρμιγχαμ και ισοπαλία στο Ντέρμπι (1-1) στο διάστημα αυτό.

Στις τρεις τελευταίες εξόδους της δεν δέχθηκε καν γκολ.

Θα μου πεις και η Νόριτς είναι καλά. ΟΚ, δεν διαφωνήσω σε μεγάλο βαθμό. Εχω, όμως, τις ενστάσεις μου. Κυρίως επειδή τρώει πολύ εύκολα γκολ. Δείτε κάτι: είναι πρώτη αλλά από τις ομάδες της πρώτης 9άδας της βαθμολογίας έχει τη χειρότερη άμυνα! Εντός έδρας μάλιστα δέχθηκε 25 γκολ σε 16 ματς.

Τα τελευταία της εντός: κέρδισε 3-0 την ουραγό Ιπσουιτς και νωρίτερα 2-2 με Σέφιλντ Γιουν., νίκησε 3-1 την Μπέρμιγχαμ, ήττα 3-4 από την Ντέρμπι, 3-3 με την Νότιγχαμ. Στη φάση που είναι η Μπρίστολ Σίτι δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πάει και το… κλέψει. Στο 4,00 το διπλό.

Λιγκ 1

Μπέρτον και Φλίτγουντ φαίνεται να μη μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Κολλημένες στη μέση της βαθμολογίας, λίγο πάνω, λίγο κάτω, δεν δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν πλέι οφ. Δεν είχα σκοπό να εμπλέξω ακριβώς επειδή είναι και οι δύο αλλοπρόσαλλες. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Βλέπω, όμως, την απόδοση. Δεν βρίσκω κανένα λόγο να υπάρχει αυτή η απόκλιση στο σετ, να φτάνει το διπλό στο 4,00. Η Φλίτγουντ εξάλλου, είναι 4 σερί ματς αήττητη (2-2-0).

Και η Μπέρτον 4 διαδοχικά εντός χωρίς νίκη (0-3-1)!

* Ενας νορμάλ άσος είναι το Πίτερμπορο – Σριούσμπερι (2,40). Πέτυχε την πρώτη νίκη με τον Φέργκιουσον η Πίτερμπορο, η φιλοξενούμενη τίποτα το ιδιαίτερο, ειδικά εκτός έδρας που μετράει μόλις μία νίκη σε 16 ματς.

* Η Γουόλσολ έχει μπλέξει άσχημα και όσο πλησιάζει στη γραμμή υποβιβασμού τόσο πιο πολύ αγχώνεται.

Πέντε σερί ήττες, 9 ήττες στα 12 τελευταία της, όπου μετράει μόνο ένα τρίποντο. Προφανώς μια ομάδα με αυτή την αγωνιστική κατάσταση και αυτή την ψυχολογία δεν μπορεί να σηκώσει αποδόσεις φαβορί. Θα μου πεις, γιατί είναι αξιόπιστη η Μπράντφορντ; Όχι δεν είναι. Γι’ αυτό βρίσκεται στην προτελευταία θέση. Αλλά ποιοτικά, αν βάλεις κάτω τα ρόστερ των δύο ομάδων, προφανώς η Μπράντφορντ είναι ανώτερη.

Στο 2,90 το διπλό.

Λιγκ 2

Στο Σουίντον – Γκρίμσμπι έχουμε λάθος απόδοση. Δεν είναι για 1,80 ο άσος και για 5,00 το διπλό. Δέχομαι ότι η Σουίντον με τις μεταγραφές που έκανε εμφανίζεται βελτιωμένη. Δέχομαι ότι η φόρμα της είναι σε καλά επίπεδα (2 σερί νίκες, 4 στα 6 τελευταία). Αλλά οφείλω να δω και από την άλλη πλευρά: από τέσσερις κολλητές νίκες η Γκρίμσμπι, έβγαλε τρία διπλά στα πέντε τελευταία εκτός.

Ισόβαθμες είναι! Για κάποιο λόγο το διπλό έχει φτάσει πολύ ψηλά, δεν εξηγείται τόση μεγάλη άνοδος. Αφήστε που και αγωνιστικά «ταιριάζει» στην Γκρίμσμπι η Σουίντον.

Νάσιοναλ Λιγκ

Ανέφερα και μεσοβδόμαδα ότι είχα σταμπαρισμένο το Γκέιτσχεντ – Ρέξαμ. Η Ρέξαμ θα δώσει τρίτο σερί εκτός έδρας ματς σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Και δύσκολα ταξίδια. Το δυσκολότερο είναι αυτό του Σαββάτου, καθώς ανεβαίνει στο Βορρά. Σ’ αυτές τις κατηγορίες προφανώς δεν υπάρχουν πολυτέλειες, αεροπλάνα, κ.λπ. Η Ρέξαμ περιμένω ότι θα είναι ταλαιπωρημένη. Από την άλλη, καθαρά αγωνιστικά, είναι καλά: 4 σερί νίκες, έπιασε κορυφή, καλή ψυχολογία. Η Γκέιτσχεντ είναι πιο ξεκούραστη (δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα), δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πάρει αποτέλεσμα.

Αλλά έχει και πολύ Χ.

* Για την Τσέστερφιλντ κάναμε αναφορά και σε προηγούμενες στήλες. Αλλαξε προπονητή, ήρθαν τα αποτελέσματα, η άμυνά της παραμένει πολύ σταθερή (4 σερί δεν δέχεται γκολ), έχει και ψυχολογία. Παρ’ όλα αυτά παραμένει οριακά πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού. Υποδέχεται την Χάρογκεϊτ, η οποία έκανε εξαιρετικό πρώτο μισό αλλά δεν ήταν εύκολο να παραμένει σταθερή, καθώς ούτε το ρόστερ έχει ούτε την εμπειρία.

Εχει βγει από τις θέσεις των πλέι οφ, δέχεται πολύ εύκολα γκολ και ο άσος σε απόδοση αουτσάιντερ μπορεί να αποτελέσει επιλογή (2,80).

 * Η Σάλφορντ είναι το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, με το μεγαλύτερο μπάτζετ και τη μεγαλύτερη λάμψη λόγω των ιδιοκτητών της (οι παλιοί της Γιουνάιτεντ μαζί με τον πάμπλουτο της Βαλένθια).

Το… καράβι, όμως, δεν πλέει τόσο καλά το τελευταίο διάστημα. Τέσσερα χωρίς νίκη, δύο σερί ήττες και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν βγάζει θετική αύρα. Στο σημείο της σεζόν που περίμενες ότι θα φορτσάρει και –έχοντας μακράν το καλύτερο ρόστερ- θα βγάλει ποιότητα, γίνεται το αντίθετο. Υποδέχεται την Ιστλι, η οποία με τη σειρά της είναι σε σούπερ κατάσταση με τέσσερις σερί νίκες, έστω κι αν εμένα προσωπικά δεν με εντυπωσιάζει και γενικά δεν με ψήνει πολύ ως ομάδα.

Παρ’ όλα αυτά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με τα δεδομένα που υπάρχουν, προφανώς το 4,75 μπορεί να συζητηθεί.

 Βορράς/Νότος

Στο Βορρά μια σκέψη ήταν η Τσέστερ στην έδρα της Μπράντφορντ. Η Μπράντφορντ έχει ξεκάθαρα κολλήσει. Βγάζει κούραση και μετά από εκείνο το εντυπωσιακό αήττητο σερί των 11 αγώνων (με το οποίο έπιασε ακόμα και κορυφή), ακολούθησε άλλο ένα με 7 χωρίς τρίποντο.

Όχι ότι η Τσέστερ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αλλά τουλάχιστον έβγαλε μια αντίδραση στο τελευταίο, όπου κέρδισε 4-1 την Μπόστον Γιουν. Για να είμαι ειλικρινής, πάντως, περίμενα ότι το διπλό θα τσιμπούσε λίγο παραπάνω, το 3,20 δεν είναι και η ευκαιρία της χρονιάς…

Στο Νότο, υπάρχει τα Ντάρτφορντ – Γουόκινγκ, με τον άσο να κυκλοφορεί στο 3,60.

Η πρωτοπόρος Γουόκινγκ έρχεται μεν από τρεις σερί νίκες, αλλά ήταν όλες εντός έδρας και με αντιπάλους στα μέτρα της. Τελευταία φορά που έχασε ήταν από την… Ντάρτφορντ στις 05/02 και μάλιστα μέσα στο γήπεδό της (0-1). Είναι εντυπωσιακό ότι η Γουόκινγκ θα παίξει για πρώτη φορά εκτός έδρας από τις 19/01! Εκτοτε, δύο ήττες και τρεις νίκες σε 5 εντός έδρας παιχνίδια.

Για την Ντάρτφορντ μιλήσαμε πρόσφατα, πριν από το παιχνίδι με την Σλάου (2-2). Ηταν το 4ο σερί ματς που έμεινε αήττητη (2-2-0), ενώ εντός έδρας το σερί της είναι στο 4-2-0. Ή, αν προτιμάτε, στο 8-3-1 (με τη μοναδική ήττα στο διάστημα αυτό να είναι από την Τόρκι που πάει για απευθείας άνοδο).

Στη σούμα. Από την Πρέμιερ Λιγκ μιλήσαμε για Κρίσταλ Πάλας (3,60), για Σαουθάμπτον (7,00) και το over στο Μπόρνμουθ – Γουλβς (2,00+).

Στην Τσάμπιονσιπ είπαμε για Μπρίστολ Σίτι (4,00) και το over στο Γουέστ Μπρομ – Σέφιλντ Γιουν. (1,85), στη Λιγκ 1 για Φλίτγουντ (4,00) και Πίτερμπορο (2,40), στη Λιγκ 2 για Γκρίμσμπι (5,00), στη Νάσιοναλ για Τσέστερφιλντ (2,80) και Ιστλι (4,75) και από τα πιο μικρά για Ντάρτφορντ (3,60).

Ουσιαστικά, όπως βλέπετε, έχω αναφέρει και κάμποσα μικρά. Δύο over, την Πίτερμπορο και την Τσέστερφιλντ.

Είναι το πρόγραμμα τέτοιο. Από τα μεγάλα αφήνω Πάλας και θα ξαναδώ την Κυριακή τη Σαουθάμπτον. Αφήνω επίσης τη Φλίτγουντ και την Ιστλι. Μένουν Μπρίστολ Σίτι, Γκρίμσμπι και Ντάρτφορντ. Το ξεκάθαρο λάθος είναι της Γκρίμσμπι, η οποία θα μπει σίγουρα στο παιχνίδι μου. Οριακά μένουν έξω οι άλλες δύο.

Θα πάω σε ένα διαφορετικό παιχνίδι απ’ ό,τι συνηθίζω.

Η Γκρίμσμπι θα πάει μόνη της, στο dnb, στο 3,40. Και από ‘κει και πέρα θα παίξω ένα τρίξι με τα μικρά: Πίτερμπορο, Τσέστερφιλντ και το over της Μπόρνμουθ. Ισως είναι το μικρότερο σύστημα 2-3 που έχω παίξει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια στο betsellers. Τυχαίνει! Μπορεί, βέβαια, κάποιος να πετάξει το ένα και να παίξει δυάδα. Ή να πάρει και το άλλο over και να τα κάνει δύο δυάδες.

Ο καθένας αποφασίζει ανάλογα με το παιχνίδι που θέλει να κάνει. Όπως και να έχει, με την μικρότερη δυάδα από το σύστημα θα είμαι σχεδόν στα λεφτά μου. Νέα στήλη την Τρίτη και update αν χρειαστεί την Κυριακή!

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος