643

Tzini

Λίγο Αίγυπτο, λίγο Μαρόκο… και το λυχνάρι μου! (UPDATE)

Καλησπέρα σας! Καιρό είχαμε να τα πούμε από νέα στήλη και σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία λίγο πριν ξεκινήσουν και οι δικές μου διακοπές! Μπορεί το ποδόσφαιρο στην Αφρική να βρίσκεται καλοκαιριάτικα στις επάλξεις του, όμως στοιχηματικά δεν είχε να μας δώσει κάτι. Το γυναικείο Copa Africa φτάνει στο τέλος του σήμερα με τον τελικό Μαρόκο-Ν.

Αφρική. Όπως θα βλέπετε και στην κεντρική εικόνα της στήλης, τον ημιτελικό Μαρόκο-Νιγηρία τον παρακολούθησαν 46,000 θεατές που αποτελεί ρεκόρ για το Αφρικάνικο ποδόσφαιρο!

 Σίγουρα θα θυμάστε πολύ καλά τι γινόταν με τους διαιτητές στο ανδρικό Copa Africa. Φανταστείτε τώρα μια διοργάνωση με γυναίκες διαιτητές από όλη την Αφρική, όπου οι περισσότερες δεν είχαν ξανασφυρίξει καν σε επαγγελματικό παιχνίδι! VAR επίσης δεν υπήρχε, παρόλο που το τουρνουά γίνεται στο Μαρόκο και υπάρχει σε όλα τα γήπεδα και ίσως συμμάζευε λίγο τα ασυμμάζευτα.

Παράλληλα σήμερα έχουμε κάποια νοκ-αουτ παιχνίδια για τα προκριματικά του επόμενου Copa Africa (των ανδρών), όπου δεν έχουμε αποδόσεις ακόμα για να σχολιάσουμε κάτι.

Στο Μαρόκο σύντομα θα έχουμε δύο ματς μεταξύ Wydad και Berkane. Το ένα εξ αυτών λογικά θα είναι το επόμενο ΣΚ με τον τελικό κυπέλλου και το άλλο όταν αποφασίσουν κάποια στιγμή να διοργανώσουν το CAF Super Cup! Βέβαια οι μεταγραφές τρέχουν ήδη στο Μαρόκο με τις γαλλικές ομάδες φέτος να έχουν πάρει αρκετό κόσμο.

Το συνηθίζουν άλλωστε, όμως φέτος βλέπω και πολύ μεγαλύτερα ποσά μεταγραφών από ότι συνήθως.

Πάμε λίγο και από την Αίγυπτο όπου αυτοί οι αθεόφοβοι παίζουν ακόμα το πρωτάθλημα τους! Και το πιο τρελό είναι ότι αποφάσισαν ήδη ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της CAF για την επόμενη χρονιά. Και αυτό έγινε βάση της βαθμολογίας του πρώτου γύρου!!! Η Al Ahly και η Zamalek που βρίσκονταν τότε στις δύο πρώτες θέσεις πήραν τα εισιτήρια του Champions League και η Pyramids με τη νεοφώτιστη Future τα εισιτήρια για το Confederation Cup.

Οι αντιδράσεις προφανώς και ήταν πολλές κυρίως από την Pyramids του Τάκη Γκώνια που διεκδικεί το πρωτάθλημα στα ίσα! Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο να στεφθούν πρωταθλητές και να μην παίξουν στο Champions League!

Θα σταθώ όμως στην Future. Μια ομάδα αρκετά καλή, με διεθνής Αιγύπτιους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της να αποδίδουν εξαιρετικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να είναι πάντα κοντά στις τρεις μεγάλες.

Από τότε όμως που της ανακοινώθηκε η εξασφάλιση του εισιτηρίου του Confederation Cup ήρθαν τρείς σερί ήττες. Δεν είχε ξανακάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα τέτοιο κακό σερί και πετυχαίνει την National Bank of Egypt σε αρκετά καλή κατάσταση. Ο άσσος στο 3,45 της Novi και το DNB στο 2,37 στην 365 έχουν αξία, όπως φυσικά και το ασιατικό +0,25 στο 1,92. Τιμές με αξία για όλα τα γούστα λοιπόν, προσωπικά θα πάω στη μέση και το DNB.

Tέλος, σε έναν μίνι απολογισμό των αρχείων, αυτό που σηκώνει συζήτηση είναι ότι σχεδόν όλα τα τρίξι (και ήταν αρκετά) είχαν ελάχιστες επιστροφές, όμως κάποια δυνατά μονά των 5-8 μονάδων και οι δυάδες με τα φαβορί μας βρίσκουν και για τη δεύτερη χρονιά του Tzini στο Betsellers, με θετικό πρόσημο. Χαίρομαι που δεν χάσαμε άλλα προσωπικά δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος από τη σεζόν αλλά γνωρίζω τι πρέπει να αλλάξει να για να πάμε ακόμα καλύτερα.

Εκτός απροόπτου, αυτό θα είναι και το τελευταίο μπετ της χρονιάς, οπότε θα τα πούμε από τον επόμενο μήνα με φρέσκους πίνακες και όχι μόνο!

UPDATE

Καλημέρα σας με ένα update στα γρήγορα! Οι συγκυρίες δεν ήταν με το μέρος μας στην κόντρα της Future αφού μείναμε με 10 παίκτες και πίσω στο σκορ από νωρίς. Αυτή μάλιστα είναι η μοναδική της νίκη στα τελευταία 5 παιχνίδια και σήμερα κόντρα σε μια Al Moqawloon που δίνει τη μάχη της για την παραμονή, δείχνει να στρίβει η φόρμα της και είναι από τις ομάδες που έχουν τις άκρες τους στην Αίγυπτο.

Χαλαρά θα πάω και σχετικά επιφυλακτικά στον άσσο με 0,0 ασιατικό χάντικαπ (ίδιο με το DNB) στο 2,20 στην 365. Ωραίο είναι και το κόμπο 1Χ με U2,5 λίγο πιο κάτω.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini