1248

Thassios

Μάχη στο Het Kasteel!

Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε παικταράδες μου!

Μεσοβδόμαδα τελικά δικαίως δε μου άρεσε το πρόγραμμα, γι αυτό και δεν είδατε Update την Πέμπτη, και μείναμε με λίγα πονταρίσματα την Τετάρτη όπου μας έφεραν πίσω σχεδόν ότι ποντάραμε. Το σκεπτικό μου για τον παίκτη της Φούλαμ επιβεβαιώθηκε αφού ήταν ο μοναδικός παίκτης που πήρε κάρτα στο παιχνίδι ενώ στο μικρό ντέρμπι του Λονδίνου η Γουέστ Χαμ έμοιαζε να μην παλεύει όσο έπρεπε για ένα τέτοιο ματς (μόλις 2 φάουλ στο 36’).

Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο οπότε πάμε στο αυριανό πρόγραμμα όπου μπορώ να πω ότι δεν τρελαίνομαι και πάρα πολύ ενώ την Κυριακή μου αρέσει λίγο περισσότερο.

Ξεκινάμε κλασικά από τις κόκκινες κάρτες όπου έχω κρατήσει πέντε παιχνίδια.

 Αρχή από Αγγλία και το ματς ανάμεσα σε Έβερτον και Άρσεναλ όπου την τελευταία 5ετία έχουμε κόκκινη κάρτα σε 4 παιχνίδια και αν μη τι άλλο είναι μια καλή παράδοση για Αγγλία.

Φέτος η Άρσεναλ έχει πάρει τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στην Πρέμιερ (μαζί με την Μπράιτον) ενώ η Έβερτον έχει δει και αυτή 2 κόκκινες. Η βαθμολογική κατάσταση της Άρσεναλ  την κάνει να παίζει παθιασμένα παίζοντας κάθε παιχνίδι σαν τελικό ενώ και η απογοήτευση που ίσως έχει κάνει τους παίκτες να βγάλουν και νεύρα μέσα στο παίχνίδι .

Έλα όμως που πήγαν και έβαλαν το χειρότερο διαιτητή γι αυτήν την αναμέτρηση με αποτέλεσμα να με κάνει να το σκέφτομαι πλέον ενώ ήμουν πολύ ζεστός. Ο Andre Mariner φέτος λοιπόν είναι ο ρέφερι με τον χαμηλότερο μέσο όρο καρτών (μαζί με τον Madley) όπου σε 7 παιχνίδια έχει δείξει 14 κίτρινες κάρτες και καμία κόκκινη . Με τέτοιον ρέφερι λοιπόν στην αναμέτρηση δεν μπορώ να είμαι πλέον όσο ζεστός ήμουν και σκέφτομαι να το αφήσω για το live όπου θα κρίνω καλύτερα βλέποντας τη συμπεριφορά των ομάδων και του διαιτητή.

Ωστόσο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση έχω σταμπάρει δύο παίκτες για κάρτα από την ομάδα της Έβερτον. Η Έβερτον μετά από αυτήν την αναμέτρηση  έχει τον αγώνα για το EFL  με τη Γιουνάιτεντ και μετά παίζει στις 26 με την Σέφιλντ και στις 28 με τη Σίτι. Οπότε μιλάμε για φουλ πρόγραμμα και μοιάζει ιδανικά κατά τη γνώμη μου να χαλαρώσουν κάποιοι παίκτες στον αγώνα με τη Σέφιλντ και να είναι φρέσκοι στον αγώνα με την Σίτι.

Αναφέρομαι στους Allan(αυτός είναι αμφίβολος) και Doucoure όπου έχουν από 4 κίτρινες κάρτες και άμα δεχθούν ακόμη μία αύριο χάνουν τον αγώνα με την Σέφιλντ και είναι καθαροί και ξεκούραστοι για τη Σίτι(να τονίσω εδώ πως οι κάρτες δε μετράνε για άλλες διοργανώσεις της Αγγλίας). Οπότε μόλις ανακοινωθούν οι 11αδες κατά τις 6μιση το απογευματάκι αύριο θα περιμένετε το update με το ποντάρισμα των παικτών (5 απόδοση δίνει ο Doucoure και 4 Allan ενώ αν κάποιος θέλει να τους παίξει από σήμερα και να πράξει ανάλογα οι μονάδες που βάλω θα είναι 1,5 στον Doucoure και 2 μονάδες στον Allan ενώ δεν αποκλείεται αν ξεκινήσουν και οι δύο να ρίξω και 0,5 μονάδα στη δυάδα).

Φεύγουμε και πάμε στην Ισπανία Β όπου έχουμε αύριο τρία ματσάκια και έχω ξεχωρίσει τα δύο για κόκκινη κάρτα . Το ένα είναι ανάμεσα σε Σαμπαντέλ και Καστεγιόν όπου η παράδοση καλά κρατεί καθώς είχαμε κόκκινη κάρτα και στην Segunda B όπου αναμετρήθηκαν του 18’ αλλά και πέρυσι ενώ και στο κύπελλο είχαμε κόκκινη του 15’. Αναμετριούνται πρώτη φορά για την La Liga 2 και με βάση την βαθμολογική τους θέση θέλουν και οι δύο τη νίκη ενώ έχουνε δει κόκκινες πάνω από μία φορά και οι δύο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Luis Alvendiz όπου στα τελευταία 6 ματς έχει δείξει 3 κόκκινες κάρτες ενώ και ο μέσο όρος του σε κίτρινες είναι πάνω από 5,5 ανά ματς. Οπότε μιλάμε για ένα παιχνίδι όπου έχει λογική η κόκκινη κάρτα όπως και στο βραδινό παιχνίδι που η Σαραγόσα (3 κόκκινες κάρτες) απεγνωσμένη για τη νίκη υποδέχεται τη Λούγκο των 6 κόκκινων καρτών και αναμένεται ένα δύσκολο παιχνίδι για τη γηπεδούχο όπου θα πρέπει να τα δώσει όλα.

Κι εδώ έχουμε ακόμη έναν καλό ρέφερι (David Rascon) με 5 κόκκινες κάρτες σε 10 ματς .

Στη Γαλλία έχουμε το απόγευμα το Μαρσέϊγ – Ρεμς  και είναι δύο ομάδες που βρίσκονται στη πρώτη 5αδα των κόκκινων καρτών  αφού η Μαρσέϊγ έχει 5 κόκκινες σε 13 αγώνες και η Ρεμς 3 κόκκινες σε 15 αγώνες. Ο Thomas Leonard που σφυρίζει την αναμέτρηση φέτος δεν έχει βγάλει κόκκινη αλλά έχουμε δείγμα μόνο τριών παιχνιδιών ενώ συνολικά σε 51 αγώνες της Ligue 1 έχει δείξει 13 κόκκινες κάρτες.

Οριακά ,λόγω ρέφερι, κοιτάω προς το 7αρι που δίνει να πάρει κόκκινη η Ρεμς καθώς η Μαρσέϊγ φέτος όλες τις κόκκινες τις έχει δει εκτός έδρας.

Τέλος άφησα το καλύτερο σημείο της ημέρας για εμένα . Γιατί καλύτερο ;Μα φυσικά λόγω απόδοσης (Βetsellers είμαστε!). Υπάρχει λοιπόν φέτος μια χώρα που μπαίνει σοβαρά στην διεκδίκηση μια θέσης στης πρώτη 5αδα χωρών που βγάζουν κόκκινες κάρτες και αναφέρομαι στην Ολλανδία.

Στην Eredivisie λοιπόν έχουμε ήδη 35 κόκκινες κάρτες και εμείς θα ταξιδέψουμε αύριο στο Ρότερνταμ όπου η Σπάρτα Ρότερνταμ (”Het Kasteel” το παρατσούκλι του γηπέδου) υποδέχεται την Γκρόνινγκεν σε μια αναμέτρηση δύο ομάδων που έχουν χτίσει μια μίνι παράδοση κόκκινων καρτών. Στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις των δύο ομάδων είχαμε κόκκινη κάρτα στις τρεις από αυτές ενώ και οι δύο φέτος έχουν δεχτεί πάνω από 1 κόκκινη κάρτα (3/12 η Σπάρτα και 2/12 η Γκρόνινγκεν) .

Διαιτητής της αναμέτρηση είναι ο γνωστός Ολλανδός σε όλους Danny Makkelie με 4 κόκκινες σε 8 παιχνίδια φέτος στο πρωτάθλημα και είναι στην πρώτη τριάδα των διαιτητών με τις περισσότερες κόκκινες. Μετά από τα δεδομένα που είχα είπα να δω αποδόσεις και εκεί μένω άφωνος. Γιατί 7,9; Δηλαδή στο παιχνίδι της Έβερτον που είναι παρόμοια τα στατιστικά ενώ ο ρέφερι είναι χειρότερος για τη περίπτωση της κόκκινης βρίσκω την μάξιμουμ τιμή στο 5,5 και αυτό στο 7,9;! Δε χρειάζεται να πω άλλα λόγια καθώς πρόκειται για ξεκάθαρο λάθος και θα είναι στις επιλογές μου σήμερα.

Φεύγουμε από τις κόκκινες και πάμε στα πέναλτι όπου θα κρατήσω ένα παιχνίδι για ποντάρισμα καθώς στα 4-5 που είχα επιλέξει αρχικά οι αποδόσεις στα υπόλοιπα ήταν πετσοκομμένες. Αναφέρομαι στον αγώνα της Γκλάντμπαχ με την Χοφενχάιμ που περιμένω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι με γκολ . Οι Γηπεδούχοι φέτος είναι η 2η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι (μετά τη Λειψία) ενώ έχει σκοράρει και πέντε.

Κάνει αρκετές προσπάθειες μέσα από την περιοχή (5η στην κατάταξη) και θεωρώ ότι αύριο με την Χοφενχάιμ, μια ομάδα που έχουν αρκετές φορές πέναλτι τα παιχνίδια της, μπορεί να κερδίσει την ευκαιρία να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Στην αρχική διαλογή μου είχα και κάποια μικρά σημεία. Σας τα αναφέρω λίγο στα γρήγορα: Σαμπντόρια – Κροτόνε όβερ ,1,5 κάρτες η κάθε ομάδα , Πάλας – Λίβερπουλ  περισσότερες κάρτες η Πάλας, Μετς – Λανς περισσότερες κάρτες η Λανς.

Από  γκολ είδα το g/g ημιχρόνου σε Λεβερκούζεν – Μπαγερν και το 2 +g/g της Τβέντε (ωραία δυαδούλα μοιάζει αυτή) ενώ μου αρέσει η ανατροπή σε Αλζενάου – Χόμπουρκ(1/2) στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας.

Μετά λοιπόν από σκέψη και από αυτά που ανέλυσα(οριακά αφήνω εκτός την δυαδούλα που ανέφερα) θα κρατήσω για πριγκέιμ ποντάρισμα τις κόκκινες σε Ολλανδία και στο ματς της Σαμπαντέλ από την Ισπανία ενώ θα καραδοκώ στο live για τα παιχνίδια σε Έβερτον και Μαρσέϊγ.

Τέλος θα ποντάρω και το πέναλτι της Γκλάντμπαχ ενώ όπως είπα να περιμένετε το update με τα καρτομπετ παικτών της Έβερτον. Τα λέμε αύριο το βράδυ στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS