2581

Μάκης Μηνδρινός

Μία από τα ίδια

Χαιρετώ! Τίποτα δεν άφησε το μεσοβδόμαδο, με πιασμένη μόνο την Κολωνία ήθελα ακόμα ένα για να έχω επιστροφές. Προηγήθηκαν Κρίσταλ Πάλας και Θέλτα, αλλά δέχθηκαν την ανατροπή. Και ΟΚ, η Βαλένθια ήταν καλή. Η Πάλας, όμως, θα μπορούσε να το πάρει. Είχε δοκάρι στο 1-1, στο τέλος λύγισε. Από τα υπόλοιπα, άλλα από αυτά που αναφέραμε πέρασαν, άλλα όχι, πάμε παρακάτω.

Το νέο κουπόνι δεν μ’ αρέσει. Μπορεί πολλοί να… ξινίζετε, αλλά τι να κάνουμε; Να βάψουμε το μαύρο, άσπρο; Δεν γίνεται! Τυχαίνει τώρα να είναι κάνας μήνας με μέτρια κουπόνια. Στο πρόγραμμα είναι κι αυτό, δεν υπάρχει λόγος να ζορίσουμε πράγματα και καταστάσεις. Όπως έχουμε πει, εξάλλου, από ‘δω και πέρα οι παικτικές ευκαιρίες θα είναι λιγότερες.

Άλλο Νοέμβρης, άλλο Απρίλης. Το κίνητρο παίζει ρόλο, οι μπουκ κάνουν παιχνίδι με το κίνητρο, εμείς κάποιες φορές θα κάνουμε τα στραβά μάτια, είναι η εποχή που θα παίξουμε και φαβορί. Διαφορετικά, αν δεν θέλουμε να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία, κλείνουμε κιτάπια και απλά παίζουμε αραιά και που (απόλυτα σεβαστό και αυτό όποιος το επιλέξει…).

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά… Πρέμιερ Λιγκ Σχεδόν τίποτα. Κακή αγωνιστική, δεν είναι μόνο ότι δεν βρίσκεις εύκολα αουτσάιντερ, δεν βρίσκεις και νορμάλ φαβορί. Το μόνο που θέλω να ξαναδώ είναι το Κρίσταλ Πάλας – Αρσεναλ, που όμως είναι τη Δευτέρα. Εχουμε ακόμα χρόνο. Προέκυψαν απουσίες στην Πάλας, ίσως δεν παίξει και ο Καμπάιγ.

Η Αρσεναλ κέρδισε τη Γουέστ Χαμ 3-0, αλλά δεν μου λέει κάτι, βρήκε και τα έκανε. Και με τον Κοσιελνί να παραμένει νοκ άουτ, θεωρώ πολύ δύσκολο να κρατήσει σε δεύτερο σερί ματς το μηδέν στην άμυνα. Στο 4.50 αυτή τη στιγμή ο άσος, θα το ξαναδούμε ως τη Δευτέρα. Τσάμπιονσιπ Νόριτς – Ρέντινγκ 2 (4.00): Η Νόριτς είναι πια στο -9 από τα πλέι οφ και με τις δύο σερί εκτός έδρας ήττες που προηγήθηκαν, για μένα η ιστορία τελείωσε.

Δεν είναι μόνο το -9, είναι ότι πρέπει να «πηδήξει» τρεις ομάδες για να μπει στα πλέι οφ. Δύσκολα πράγματα… Τρώει γκολ εύκολα, δεν πείθει γενικότερα και ίσως βγάλει απογοήτευση. Η Ρέντινγκ από την άλλη, ξαναπήρε τα πάνω της στο πιο κρίσιμο σημείο. Τρεις σερί νίκες, καλές εμφανίσεις, το σετ έπρεπε να είναι πολύ πιο ισορροπημένο.

Κάρντιφ – Μπρέντφορντ 2 (3.30): Η Κάρντιφ από τότε που ξέμεινε από χειροπιαστούς στόχους, είναι φανερό ότι περιμένει να ολοκληρωθεί η σεζόν. Όχι ότι η Μπρέντφορντ έχει κίνητρο, αδιάφορη είναι κι αυτή, όμως αυτή δεν το ‘χει παρατήσει: τρεις σερί νίκες, παίζει και ωραία μπάλα. Το ερώτημα εδώ είναι απλό: μπλέκεις με αδιάφορο βαθμολογικά ματς; Μπέρμιγχαμ – Ντέρμπι 2 (2.

35): Η ιστορία με τον Ρόουετ είναι γνωστή. Σας κάνω copy paste το κειμενάκι που έγραψα στη στήλη, στην εφημερίδα: «Στα μέσα Δεκέμβρη κάποιος… σοφός εκεί στην Μπέρμιγχαμ, πήρε την απόφαση να απολύσει τον προπονητή Γκάρι Ρόουετ, ενώ η ομάδα διεκδικούσε με καλές πιθανότητες τα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ. Αντί γι’ αυτόν, έφεραν τον ξεπερασμένο Τζιανφράνκο Τζόλα, ο οποίος σε 21 ματς πρωταθλήματος έχει οδηγήσει την Μπέρμιγχαμ σε… 2 νίκες (7 ισοπαλίες, 12 ήττες)! Αποτέλεσμα, η Μπέρμιγχαμ να είναι κοντά στη ζώνη υποβιβασμού και ο κόσμος να αποδοκιμάζει διοίκηση και προπονητή.

Και, φυσικά, ετοιμάζει αποθεωτική υποδοχή στον Ρόουετ, στην πρώτη επιστροφή στο «Σεντ Αντριους» του 43χρονου, που πλέον είναι στην Ντέρμπι Κάουντι». Και όχι μόνο είναι στη Ντέρμπι, αλλά την έχει στρώσει. Δεν υπάρχουν πολλές ρεαλιστικές ελπίδες για τα πλέι οφ, όμως θα παλέψει όσο πάει, με βασικό στόχο να έρθει η άνοδος του χρόνου.

Η απόδοση σωστή είναι, επειδή είναι ο Ρόουετ στη μέση, είπα να το αναφέρω. Λιγκ 1 Νορθάμπτον – Σέφιλντ Γιουν. 1 (5.50): Και εδώ το ματς έχει background, με τον Γουάιλντερ να κάνει μέχρι το περασμένο καλοκαίρι εντυπωσιακά πράγματα με τη Νορθάμπτον: όταν ανέλαβε ήταν στη ζώνη υποβιβασμού, την κράτησε όμως εύκολα Λιγκ 2 και την επόμενη σεζόν την ανέβασε… αέρα στη Λιγκ 1! Αλλά το καλοκαίρι την άφησε για λογαριασμό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την οποία οδηγεί εκ του ασφαλούς στον τίτλο της Λιγκ 1 και στην επιστροφή της μετά από 7 χρόνια στην Τσάμπιονσιπ.

Για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο «Σίξφιλντς», το γήπεδο θα είναι γεμάτο, έτσι κι αλλιώς εντός έδρας η Νορθάμπτον είναι αποτελεσματική. Αλλά κι εδώ, βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει για τους γηπεδούχους! Σουίντον – ΜΚ Ντονς 1 (3.20): Αντίθετα, εδώ κίνητρο υπάρχει και μάλιστα μεγάλο. Η Σουίντον εκεί που έδειχνε ανήμπορη να διεκδικήσει την παραμονή της, έκανε δύο σερί νίκες και ξαναμπαίνει στο κόλπο.

Οι Ντονς είναι επικίνδυνοι εκτός έδρας, όμως αφενός δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο (πέρα από το να τερματίσουν ψηλότερα από τη μισητή Γουίμπλεντον), αφετέρου είχαν ματς μεσοβδόμαδα άρα επιπλέον κούραση. Λιγκ 2 Από τις λίγες αγωνιστικές φέτος στη Λιγκ 2 που το πρόγραμμα δεν είναι καθόλου καλό. Μόνο για ένα μπορούμε να κάνουμε πιο σοβαρή κουβέντα, το Εξετερ – Νιούπορτ.

Εδώ και οι δύο έχουν κίνητρο: η Εξετερ παλεύει για τα πλέι οφ ανόδου, η Νιούπορτ για την παραμονή. Η φετινή… ιστορία με την Εξετερ, γνωστή: εξαιρετική εκτός έδρας (12 διπλό), προβληματική εντός (6-5-8). Αν ήταν πιο αποτελεσματική εντός μπορεί να είχε ήδη εξασφαλίσει πλέι οφ ανόδου. Η Νιούπορτ παλεύει, έτσι κι αλλιώς εκτός είναι πιο αξιόπιστη.

Στο 4.75 το διπλό. Εκτός Αγγλίας Στη Γαλλία, οι απουσίες στην άμυνα της Λιλ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εντός έδρας την έχει συχνή τη γκέλα, σε «αναγκάζουν» να κοιτάξεις προς τη Νις. Η οποία ξαναέστρωσε. Στο 3.00 το διπλό, άνοιξε ψηλότερα. Σημερινό αυτό. Στη Γερμανία, σήμερα είναι το Αϊντραχτ – Βέρντερ. Φόρμα-απόδοση λένε ξεκάθαρα διπλό, στο 3.

50. Οι μεν δεν σκοράρουν καν (4 χωρίς γκολ), οι δε είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στη Γερμανία (11 γκολ στα 3 πιο πρόσφατα, ισάριθμες νίκες). Μόνο κάποιες απουσίες των φιλοξενούμενων μπορούν να μας βάλουν σε δεύτερες σκέψεις… Νορμάλ ο άσος της Λειψίας απέναντι στη Λεβερκούζεν (1.90), που εξακολουθεί να μην πείθει κανέναν. Στην Ισπανία, ματσάρα στη Μαδρίτη.

Τρία σερί διπλά έχει η Ατλέτικο επί της Ρεάλ (μεγάλο νούμερο!), στο 4.33 το διπλό. Τη Ρεάλ την έχω δει αρκετά, δεν έχω πρόβλημα να την κοντράρω, αλλά δεν έχω πρόσφατη εικόνα από Ατλέτικο. Τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι έχει στρώσει. Αλλά, δεν ξέρω, το σκέφτομαι. Πιθανό over (1.85) στο Θέλτα – Εϊμπαρ. Στην Ελλάδα, είχα τη διάθεση να «χωθώ», αλλά μέχρι χθες.

Ο ΠΑΟΚ ήταν στο 2.40 κόντρα στον Παναθηναϊκό (πολλές απουσίες, εκτός Μπεργκ-Βιγιαφάνιες-Κουρμπέλης), ο Ηρακλής ήταν στο 3.10 στα Γιάννενα (μονόπλευρο κίνητρο, απουσίες ΠΑΣ, καλές σχέσεις). Last year οι αποδόσεις: στο 1.90 με το ζόρι ο ΠΑΟΚ, γύρισε φαβορί ο «Ηρα». Στην Αυστρία, η Μάτερσμπουργκ είναι η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα της χώρας, ο άσος της Αντμίρα στο 2.

10 είναι νορμάλ. Στην Ολλανδία, η Ουτρέχτη είναι στο 1.90 κόντρα στην Τβέντε, στην Πορτογαλία η Εστορίλ (ανεβασμένη με τον νέο προπονητή) δίνει 2.45 κόντρα στην ανύπαρκτη εκτός έδρας Νασιονάλ, στην Τουρκία η Γκαζιαντέπ είναι στο 2.35 με αντίπαλο την Αλάνια. Αυτά είναι, λίγα όπως βλέπετε. Αύριο το πρωί το παιχνίδι μου (πρωί πρωί όμως, λόγω κάποιων υποχρεώσεων το μεσημέρι…).

ΥΓ. Η φωτό είναι από το χθεσινό ντέρμπι στο Νότιο Λονδίνο, ανάμεσα στην Ντάλγουιτς και την Τούτινγκ, για ένα Κύπελλο Λονδίνου. Οπως ενημέρωσε ο Σάιμον, ένας φίλος που το παρακολούθησε με την μπύρα του σε απόσταση αναπνοής από τον αγωνιστικό χώρο, με 5 λίρες είδε ένα πολύ δυνατό ματς, 3-1 κέρδισε η γηπεδούχος, ενώ βγήκαν και πολλές κάρτες.

Ωραία πράγματα… Αρχική κάβα (06/08): 5.000 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (04/04): 5.173 μονάδες Νέο υπόλοιπο (07/04): 5.173 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος