1246

Κώστας Ζαφείρης

Μία βραδιά δική του…

Γεια χαρά σε όλους.

Ημέρα θλίψης η 25η Νοεμβρίου του αδυσώπητου 2020… Ο μεγάλος Ντιεγκίτο την έκανε για το μεγάλο ταξίδι. Ο κορυφαίος όλων. Το μεγαλύτερο αλάνι εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Νομίζω πως στην περίπτωσή του ταιριάζει κουτί το «μία βραδιά δική του, η ζωή μας όλη». Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο σπουδαίος Αργεντίνος και τα πεπραγμένα του δεν θα ξεχαστούν ποτέ…

—–  

Γυρίζουμε σελίδα… Πάμε στην 11η αγωνιστική της Euroleague, η οποία ανοίγει με 6 παιχνίδια.

Με σκαμπανεβάσματα τα τελευταία 24ωρα ο άσος της ΤΣΣΚΑ (αμφίβολοι οι Στρέλνιεκς, Βόιγκντμαν), την ίδια ώρα που η Ρεάλ (εκτός οι Ρούντι, Τέιλορ) θα παίξει για πρώτη φορά χωρίς τον ηγετικό πόιντ γκαρντ Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος μετακόμισε στις ΗΠΑ για λογαριασμό των Ντένβερ Νάγκετς. Αναμένεται (πιο) δύσκολη η ζωή χωρίς τον Αργεντίνο αρτίστα.

Στο Βελιγράδι, ο σκληροτράχηλος Ερυθρός Αστέρας αντιμετωπίζει την λαβωμένη Εφές. Η ομάδα του Αταμάν θα παίξει χωρίς τους Ντάνστον, Μίσιτς, Μπομπουά, Πλάις.

Στο Κάουνας, η Ζαλγκίρις θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση κόντρα σε μία Ζενίτ που μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς φέτος στην διοργάνωση.

Η Αλμπα χωρίς τον μπόμπερ Ερικσον φιλοξενεί την Κίμκι (αμφίβολοι οι Μπούκερ, Γιόβιτς) που συνεχίζει να στηρίζει τον Ρίμας Κουρτινάιτις (δεν βάζουν μυαλό οι Ρώσοι).

Ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός (εκτός μάχης οι Χάρισον, Ελις, Ζαν – Σαρλ, Βεζένκοφ, Χαραλαμπόπουλος) αντιμετωπίζει την πάνοπλη Μπασκόνια. Θα βγάλουν συσπείρωση οι «ερυθρόλευκοι» όπως κάνουν πάντα στις δύσκολες καταστάσεις, αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα φτάσει απόψε. Μακάρι, αλλά δεν θα παίξω κάτι από το παιχνίδι του ΣΕΦ.

Η μέρα κλείνει με την σπουδαία αναμέτρηση που θα γίνει στο Τελ Αβίβ ανάμεσα στην Μακάμπι και την Αρμάνι (το Μιλάνο δεν έχει νικήσει ποτέ στο Ισραήλ την Μακάμπι!).

Δεν πάει καλά το πράγμα στο ξεκίνημα της σεζόν για την «ομάδα του λαού», δέχεται πίεση ο Σφαιρόπουλος που γνωρίζει πολύ καλά ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις το μόνο «φάρμακο» είναι οι νίκες. Αντίπαλός του σήμερα ο Μεσίνα και η ακριβή ομάδα που έφτιαξε ο πολύπειρος κόουτς και αυτό το καλοκαίρι. Ο Σφαιρόπουλος θα προστατεύσει τον Κάσπι που επέστρεψε στη δράση (στο πρωτάθλημα) μετά από πολύμηνη απουσία, έτοιμος ο Ντατόμε στους Ιταλούς.

Αν και μιλάμε για φανέλα… τσιγαρόχαρτο (αυτή των Ιταλών) κρατάω το +8,5 της Αρμάνι κι αυτό γιατί η Μακάμπι «ψάχνεται» και δεν έχει παίξει καλά φέτος (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).

Αύριο, Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός (τέσσερις κολλητές ήττες – είναι με την πλάτη στον τοίχο – εκτός μάχης ο γκαρντ Φόστερ) αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να πατούν παρκέ χωρίς να έχουν τον έμπειρο Βόσνιο γκαρντ Ντζέντοβιτς.

Εχω γράψει πολλές φορές για την προπονητάρα που λέγεται Αντρέα Τρινκιέρι. Δύσκολο ματς για τους «πράσινους», οι οποίοι δεν έχουν πλέον το παραμικρό περιθώριο.

Στο «Αστρομπάλ» δεν βλέπω να σκάει κάποιο «μπαμ». Η Μπάρτσα έχει πατήσει το γκάζι για τα καλά, παίζει άμυνα που θα πρέπει να διδάσκεται στα… πανεπιστήμια, ενώ ο Σάρας δεν ταλαιπωρείται από κάποιο φρέσκο αγωνιστικό πρόβλημα.

Και κλείνω με το +7,5 της Βαλένθια στην Τουρκία. Με χάλασε πολύ ο τραυματισμός (στην τελευταία προπόνηση των «νυχτερίδων», θα μείνει έξω 20 μέρες) του Γάλλου φόργουορντ Λαμπεϊρί (MVP της ACB για τον Νοέμβριο), όμως νομίζω ότι ο κόουτς Πονσαρνάου έχει τις λύσεις για να καλύψει (σε ικανοποιητικό βαθμό) αυτό το κενό. Θυμίζω ότι λείπουν σταθερά ο βασικός γκαρντ Μαρίνκοβιτς και ο αναπληρωματικός φόργουορντ, Σάστρε, ωστόσο υπάρχουν οι παίκτες για να… βάλουν πλάτη.

Στην αντίπερα όχθη, οι τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα «ταρακούνησαν» τον Κοκόσκοφ και τους παίκτες του, ωστόσο δεν ξέρω αν αυτό είναι αρκετό για να νικήσουν την Βαλένθια με άνεση. Αλλωστε, παραμένει εκτός ο ηγέτης των Τούρκων, Ντε Κολό, ενώ χτύπησε την Τετάρτη ο νεοαποκτηθείς Μεξικανός γκαρντ Αλεξ Πέρεζ. Παράλληλα, εξαιρετικά αμφίβολος δίνεται και (η «κολόνα» της Φενέρ) ο Τσέχος σέντερ Βέσελι.

Κρατάω το «μαξιλαράκι» των 7,5 πόντων της Βαλένθια.    

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης