1862

Κώστας Ζαφείρης

Μία τίμια δυαδούλα

Γεια χαρά… Μεγάλο ματς, από όλες τις απόψεις, είναι αυτό που θα διεξαχθεί σήμερα στο «Pala Banco Desio» (χωρητικότητας 8.000 θεατών) ανάμεσα στην Αρμάνι και τον Παναθηναϊκό (ο αγώνας δεν θα γίνει στο «Mediolanum Forum» των 13.000 θέσεων, αλλά στη δεύτερη έδρα της Αρμάνι). Με ρεκόρ 14-13 και οι δύο ομάδες παίζουν τα ρέστα τους στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου για μία θέση στον ήλιο των πλέι οφ.

Εξι νίκες στα τελευταία οχτώ για το Μιλάνο, πέντε κολλητές νίκες για τον Παναθηναϊκό, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο μονομάχοι βρίσκονται σε καλό φεγγάρι. Σταθερά εκτός ο πολύτιμος σέντερ Γκουντάιτις στους Ιταλούς, χωρίς τον Παππά εδώ και καιρό οι «πράσινοι». Χωρίς φρέσκα προβλήματα, δηλαδή. Υπενθυμίζω, ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Πιανιτζιάνι είχε δραπετεύσει με το ροζ φύλλο στις αποσκευές της (είχε επικρατήσει 86-83).

Σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση είναι ο αγαπημένος παίκτης των οπαδών του Παναθηναϊκού, Μάικ Τζέιμς, ο οποίος περιμένει με άγριες διαθέσεις την πρώην ομάδα του. Οι «πράσινοι» αν κάνουν το 3Χ3 στο φινάλε της κανονικής περιόδου θα δώσουν το παρών στα πλέι οφ, σε διαφορετική περίπτωση θέλουν μία περισσότερη νίκη από το Μιλάνο και την Μπασκόνια γιατί σχεδόν σε όλες τις ισοβαθμίες υστερούν.

Σίγουρα, με προβληματίζει το γεγονός ότι το ματς δεν θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα της Αρμάνι, όμως βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα, πάλι καταλήγω στον άσο των Ιταλών. Κι αυτόν έχω βάλει στο παιχνίδι μου.

Επίσης, μου αρέσει ο άσος ημίχρονο άσος τελικό αλλά και ο άσος στους -9,5 πόντους στην αναμέτρηση της Ζαλγκίρις με την Νταρουσάφακα.

Οι Λιθουανοί (ρεκόρ 12-14 – μετρούν τρεις διαδοχικές νίκες – θα πρέπει να γίνει κάποιο θαύμα για να μπουν στην οχτάδα) με μάγκικη εμφάνιση στο Τελ Αβίβ έκλεισαν το σπίτι της Μακάμπι και την πήραν μαζί τους, σταθερά ουραγός η Νταρουσάφακα (4-23) που έτσι όπως τα έχει καταφέρει και στο πρωτάθλημα Τουρκίας, δεν θα προλάβει τα πλέι οφ. Οι πιστοί φίλαθλοι της Ζαλγκίρις έχουν κάνει εδώ και 20 ημέρες(!) sold out για το συγκεκριμένο ματς, καθώς είναι πολύ πιθανό το σημερινό να είναι το τελευταίο – ευρωπαϊκό – με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της ομάδας τους.

Όλα δείχνουν Ζαλγκίρις και εύκολα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης