2009

Μάκης Μηνδρινός

Μία τρέλα και Νάσιοναλ Λιγκ

Χρόνια πολλά και καλά στους Δημήτρηδες και τις Δημητρούλες. Με υγεία και χαμόγελα παιδιά! Ένα από τα καλά του Betsellers και των σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια με όσους το παρακολουθούν στενά, είναι ότι γνωρίζουν τις στοιχηματικές μας σκέψεις πριν καν τις γράψουμε. Με τους περισσότερους δεν γνωριζόμαστε καν, όμως μετά από τόσα χρόνια ξέρουν τη σκέψη μας, ξέρουν «τι πρέπει« και τι «δεν πρέπει», ανεξάρτητα από το αν εμείς εδώ παίξουμε ή δεν παίξουμε.

Κάπως έτσι ήταν και χθες. Πήρα μηνύματα για Ζυρίχη και Μπέτις, τα δύο μοναδικά σημεία που ανέφερα την Τρίτη. «Κακώς δεν τα έπαιξες, θα πρασίνιζε ο πίνακας», μου έγραψε ο Δημήτρης (πολύχρονος κιόλας Μητσάρα). Όπως αποδείχθηκε, όντως κακώς δεν τα έπαιξα. Σε κάθε περίπτωση ήταν δύο μεγάλα αουτσάιντερ και χαίρομαι που τα πληρώθηκαν αρκετοί.

Πάμε παρακάτω, πάμε στα φρέσκα, έχουμε μπροστά μας φουλ πρόγραμμα στην Αγγλία. Επιστρέφουν και οι μικρούλες, Νάσιοναλ Λιγκ, Βορράς και Νότος, που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν Κύπελλο. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Πλησιάζει το 4.00 το διπλό της Νιουκάστλ στο Σαουθάμπτον (στο 3.90 είναι), για κάποιους μοιάζει φυσιολογικό καθώς η Νιουκάστλ δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα (0-2-7).

Όχι, βέβαια, ότι η Σαουθάμπτον βγάζει μάτια, στο 1-3-5 είναι ο απολογισμός της. Η άλλη όψη του νομίσματος αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Μένοντας αποκλειστικά σ’ αυτό, η απόδοση της Νιουκάστλ θα έπρεπε να είναι μικρότερη. Αουτσάιντερ φυσικά, αλλά όχι τόσο ψηλά. Και οι δύο έρχονται από καλές εμφανίσεις, η Σαουθάμπτον στο Μπόρνμουθ (0-0), η Νιουκάστλ με την Μπράιτον (0-1).

Ειδικά η Νιουκάστλ έχασε πολλές ευκαιρίες και στο 0-0 και μετά το 0-1, όμως για μία ακόμα φορά ήταν αναποτελεσματική. Αν είναι, λοιπόν, πιο κυνική στο Σαουθάμπτον δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν πάρει αποτέλεσμα.

* Πολύ πιθανό over και μου κάνει εντύπωση που είναι αουτσάιντερ, το Λέστερ – Γουέστ Χαμ. Η Λέστερ μετράει 6 goal/goal και over στα 7 τελευταία της, η δε Γουέστ Χαμ έχει 3 over στις 4 τελευταίες εξόδους της.

Και δεν είναι μόνο οι αριθμοί, είναι και η εικόνα των ομάδων που «φωνάζει» για ανοιχτό παιχνίδι.

* Την Κυριακή, η Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Εβερτον και το ματς είναι πολύ ύπουλο. Η Εβερτον δεν πρόκειται να… ψαρώσει, εξάλλου πέρασαν οι εποχές που κάποιες ομάδες ψάρωναν με το «Ολντ Τράφορντ». Εδώ ο Μάρκο Σίλβα δεν… μάσησε εκεί όταν ήταν στη Χαλ!  Για τη Γιουνάιτεντ τα προβλήματα είναι γνωστά, το κλίμα επίσης γνωστό, χρειάζεται ένα δυνατό σοκ (απόλυση Μουρίνιο;) για να συνέλθει.

Επικίνδυνη έτσι κι αλλιώς η Εβερτον, με καλό υλικό, θα το παλέψει δυνατά (5.30).

* Ως τη Δευτέρα θα ξαναδούμε το Τότεναμ – Σίτι.

Τσάμπιονσιπ

Η Ντέρμπι είναι στην καλύτερή της φάση, έρχεται από σπουδαίο διπλό στο Μπέρμιγχαμ (4-1 την Γουέστ Μπρομ) και γενικά ο Λάμπαρντ φαίνεται να έχει βρει την άκρη. Τώρα έχει δεύτερο σερί δύσκολο εκτός έδρας ματς, κόντρα στον Πιούλις και τη Μίντλεσμπρο.

Η οποία Μίντλεσμπρο είναι μεν δεύτερη στη βαθμολογία, αλλά όχι ότι πετάει κιόλας. Θα μου πεις, «έχεις δει πολλές ομάδες του Πιούλις να πετάνε;». Ισχύει. Οι ομάδες του Πιούλις είναι άκρως κυνικές, το θέαμα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το ματς έχει πολύ Χ, απλά κοίταξα και λίγο προς τα δεξιά γιατί η Ντέρμπι είναι καλά, η «Μπόρο» μεσοβδόμαδα δεν ήταν καλή και το 3.

90 ξεφεύγει…

* Άλλο ένα σπουδαίο ματς είναι το Λιντς – Νότιγχαμ. Με τη Νότιγχαμ του Καράνκα να είναι πολύ ζημιάρα και τη Λιντς του Μπιέλσα να επιστρέφει στις νίκες στο τελευταίο και να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν σκότωσε κάνα θηρίο πάντως, την ουραγό Ιπσουιτς νίκησε, 2-0. Θεωρώ ότι η Νότιγχαμ δεν ταιριάζει στη Λιντς.

Θα ρίξει ξύλο η ομάδα του Καράνκα και ίσως η Λιντς αντιμετωπίσει προβλήματα. Το 5.00 του διπλού με βάζει σε σκέψεις, εξάλλου την Λιντς την έχω κοντράρει ξανά εντός έδρας φέτος και την έχω πιάσει (κόντρα στην Μπέρμιγχαμ).

* Δύο επίσης πολύ ύπουλα: Γουέστ Μπρομ – Μπλάκμπερν (5.25 το διπλό) και Πρέστον – Ρόδεραμ (5.75 το διπλό).

Η Γουέστ Μπρομ έρχεται από δύο σερί ήττες και η μεσοβδόμαδη ήταν γερή σφαλιάρα (4-1 εντός από την ντέρμπι). Θα κάνει τρίτη σερί ήττα; Δεν έχω τέτοια κολλήματα, ναι, μπορεί να κάνει τρίτη σερί ήττα. Το θέμα μου είναι η Μπλάκμπερν, η οποία ναι μεν είναι φουλ ζημιάρα, ναι μεν έχει πάρει καλά αποτελέσματα εκτός έδρας, αλλά η άμυνά της δεν είναι και η πιο σφιχτή της κατηγορίας.

Και στο ματς αυτό (η Γουέστ Μπρομ έχει μακράν την καλύτερη επίθεση της Τσάμπιονσιπ – 21 γκολ σε 7 ματς), θα ήθελα μια πιο σφιχτή άμυνα.

* Στο άλλο, το Πρέστον – Ρόδεραμ, έχω σοβαρές ενστάσεις για το 5.75 του διπλού. Συγγνώμη, ισόβαθμες δεν είναι; Στο ίδιο καζάνι δεν βράζουν (στόχος η παραμονή); Δέχομαι ότι η Ρόδεραμ είναι ως τώρα… ανύπαρκτη εκτός έδρας (0-1-6).

Ανοίγω παρένθεση εδώ και λέω ότι τα εκτός έδρας της Ρόδεραμ ήταν με Μπρέντφορντ (που έχει 4-2-1 εντός), Λιντς (που έχει 4-2-1 εντός), Γουίγκαν (που έχει 5-2-0 εντός), Αστον Βίλα (που έχει 3-3-1 εντός), Νότιγχαμ (που έχει 3-3-1 εντός), Μπέρμιγχαμ (που έχει 2-5-0 εντός), ενώ την Τρίτη πήρε 0-0 στο Μίντλεσμπρο (4-2-1 εντός), όπου έκανε ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση.

Κλείνει η παρένθεση.

Δέχομαι, επίσης, ότι η Πρέστον είναι σε καλό μομέντουμ, 4 ματς αήττητη (2-2-0) και ότι στα δύο τελευταία της έριξε 4 στην Μπρέντφορντ (4-3) και 4 στη Γουίγκαν (4-0). Ο αντίλογος είναι ότι πρόκειται για τη χειρότερη εντός έδρας άμυνα στην κατηγορία (13 γκολ παθητικό σε 7 ματς) και τη χειρότερη άμυνα γενικότερα (28 γκολ σε 14 ματς).

Αν η Ρόδεραμ είναι τόσο συμπαγής αμυντικά όσο στο Μίντλεσμπρο την Τρίτη και δεν επιτρέψει στην Πρέστον να βρει ρυθμό (γιατί επιθετικά η Πρέστον είναι καλή), δεν αποκλείω να πάρει αποτέλεσμα. Αυτό το ματς δεν είναι σε καμία περίπτωση για 5.75.

* Προσοχή και στο Μίλγουολ – Ιπσουιτς, ειδικά μετά την αλλαγή προπονητή χθες στην Ιπσουιτς (τέλος ο Χαρστ).

Λιγκ 1

Ρότσντεϊλ – Τσάρλτον περίμενα ανάποδα το σετ (το διπλό είναι στο 2.87). Η Ρότσντεϊλ δεν έχει δείξει ότι αξίζει να είναι φαβορί εντός έδρας κόντρα σε ένα από τα καλά ονόματα της κατηγορίας. Στο γήπεδό της, η Ρότσντεϊλ νίκησε μόνο τη Τζίλιγχαμ (1-1-5 ο απολογισμός της ως τώρα), ενώ γενικά δεν δείχνει σε καλή κατάσταση προερχόμενη από τριάρα στη Γουίκομ.

Η Τσάρλτον είναι σαφώς ανώτερη έστω κι αν δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόδειγμα αξιοπιστίας και σταθερότητας.

* Το Σκάνθορπ – Πλίμουθ το αναφέρω, αν και έχω αποφασίσει ότι δεν θα παίξω Πλίμουθ. Και το αναφέρω γιατί η Πλίμουθ έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση μεσοβδόμαδα, επικρατώντας 3-1 της Τζίλιγχαμ. Η Σκάνθορπ έρχεται από τέσσερις σερί ήττες, στο 3.

60 το διπλό. Γράφω από τώρα ότι δεν θα παίξω, αφενός γιατί η Τζίλιγχαμ δεν αποτελεί ασφαλές δείγμα αντιπάλου ώστε να πούμε ότι όντως η Πλίμουθ είναι στο στρίψιμο, αφετέρου γιατί μου έρχονται εικόνες από τα προηγούμενα εκτός έδρας της Πλίμουθ και… σκιάζομαι!

Λιγκ 2

Μηδέν από μηδέν, μηδέν! Τίποτα απολύτως.

Νάσιοναλ Λιγκ

Στο Γκέιτσχεντ – Ολντερσοτ έκανα κάποιες σκέψεις για το διπλό (από το 3.

75 έπεσε στο 3.50). Θυμάστε ίσως, ότι πριν από τη διακοπή για το Κύπελλο πιάσαμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Ολντερσοτ φέτος, στην έδρα της Ιστλι. Τώρα πηγαίνει στη Γκέιτσχεντ, την οποία στη προσωπική μου λίστα την έχω με πολλά ερωτηματικά. Από τη μία διεκδικεί πλέι οφ και κάνει ορισμένες καλές νίκες, από την άλλη εντός έδρας δεν τη λες και υπόδειγμα αξιοπιστίας (3 ήττες σε 8 ματς).

* Μπόρεχαμ – Μπρόμλι, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από αγώνα ρεβάνς την Τρίτη στο Κύπελλο κόντρα στην προβληματική Ντάγκεναμ. Επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, χωρίς να βγάλουν μάτια με την απόδοσή τους. Το Σάββατο, προηγήθηκαν 2-0 στο 87’ της Ντάγκεναμ, αλλά δέχθηκαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις γι’ αυτό η πρόκριση οδηγήθηκε σε επαναληπτικό.

Στα δύο ματς έπαιξαν σχεδόν με την ίδια ενδεκάδα (μια αλλαγή έγινε την Τρίτη). Πλέον δεν μπορούν να υπολογίζουν και στον τερματοφύλακα Μπάλκομπ, ο οποίος επέστρεψε στη Μπρέντφορντ καθώς τραυματίστηκε. Στο πρωτάθλημα, νίκησαν στο τελευταίο 3-1 την Μέιντενχεντ, ενώ είχαν προηγηθεί 4 σερί ήττες. Εντός έχουν μόνο μία ήττα, αλλά δέχθηκαν γκολ στα 6 από τα 8.

Η Μπρόμλι δεν είχε υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, καθώς απέκλεισε στο Κύπελλο την Γκόουτσεστερ με σκορ 1-0, το περασμένο Σάββατο. Ηταν η τρίτη σερί εκτός έδρας νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ συνολικά έμεινε για 5ο ματς αήττητη, δείχνοντας να ξεπερνάει τη μίνι κρίση που είχε προηγηθεί (και στην οποία μέτρησε τέσσερις διαδοχικές ήττες).

Στα υπόψιν το 3.80 του διπλού.

* Κακό σταύρωμα το Χάλιφαξ – Ιστλι, είναι και οι δύο για κόντρα. Η Ιστλι αποκλείστηκε και στο Κύπελλο από την Χάμπτον (0-1). Λογικά να μοιάζει επηρεασμένη από τη φυγή του προπονητή της.

* Εκτός της Μπόρεχαμ και οι Ρέξαμ, Ντάγκεναμ, Χάρογκεϊτ, Χάλιφαξ και Μέιντενχεντ είχαν μεσοβδόμαδα ρεβάνς Κυπέλλου, άρα μπορεί να εμφανιστούν περισσότερο επιβαρυμένες.

Δεν βοηθάει, όμως, το πρόγραμμα για να παίξουμε πάνω σ’ αυτό.

Νάσιοναλ Βορράς

Η νεοφώτιστη Ολτριγχαμ δεν θα κινδυνέψει, από την άλλη όμως δεν δείχνει και ικανή για το κάτι παραπάνω. Κυρίως επειδή δείχνει ανήμπορη να εκμεταλλευτεί την έδρα της, στην οποία μετράει μόλις μία νίκη φέτος (3-1 την ντεφορμέ Αλφρετον στο πιο πρόσφατο), ενώ δέχεται γκολ σε 6 σερί ματς πρωταθλήματος.

Προέρχεται από αποκλεισμό και στο Κύπελλο, 2-0 στην έδρα της Στόκπορτ.

Υποδέχεται την Αστον, η οποία προέρχεται από μια ιδιαίτερη συγκυρία, καθώς θα δώσει το 5ο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι της (σε όλες τις διοργανώσεις)! Μετράει μία νίκη στο Κύπελλο και τρεις ήττες, οι δύο στο πρωτάθλημα και η άλλη στο Κύπελλο, στο τελευταίο, 2-1 από τη Σάουθπορτ.

Ως τώρα η εκτός έδρας συμπεριφορά της στο πρωτάθλημα δεν είναι κακή, με μόνη εξαίρεση τη συντριβή στο τελευταίο από την Σπένιμουρ (5-0), σ’ ένα ματς που έμεινε πίσω 3-0 στο ημίχρονο δεχόμενη όλα τα γκολ από στημένες φάσεις. Στο 3.80 το διπλό, σαν να ξεφεύγει…

* Η Μπράντφορντ ΠΑ καλείται να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει φέτος την πρωτοπόρο Τσόρλι.

Εψαχνε μια καλή αντίδραση μετά τα μέτρια τελευταία αποτελέσματα που είχε και την πέτυχε στο τελευταίο, όπου συνέτριψε 6-0 τη Νανίτον που… διαλύεται λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχει. Την έχουμε ξαναβρεί μπροστά μας την Μπράντφορντ, είναι καλή ομάδα, και αν δεν παρασυρθεί σε γρήγορο ρυθμό μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Τσόρλι.

Η οποία Τσόρλι έρχεται από δύο σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, στην τελευταία ισοφαρίστηκε στο τέλος από την Τέλφορντ (1-1). Δεν είναι εύκολο, αλλά αν έμενε στο 3.30+ που άνοιξε μπορεί να έπαιρνα το ρίσκο. Τώρα υποχωρεί αρκετά (3.00).

Νάσιοναλ Νότος

Ιδιαίτερο το ματς Οξφορντ Σίτι – Τσέλμσφορντ, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν πάρει τους 13 από τους 14 βαθμούς τους εντός έδρας και η Τσέλμσφορντ έχει πάρει τους 11 από τους 17 πόντους της μακριά από το σπίτι της.

Η Οξφορντ, μάλιστα, έρχεται από σπουδαία εμφάνιση την Τρίτη, όπου συνέτριψε με 5-0 εντός τη Χίμιλ στο Κύπελλο. Ηταν η τέταρτη διαδοχική εντός έδρας νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, με γκολ 16-1 στο διάστημα αυτό! Η Τσέλμσφορντ δεν είχε Κύπελλο, έρχεται από το 1-1 στο γήπεδο της Γουόκινγκ, όπου ήταν καλή μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Ο άσος άνοιξε στο 3.

35 και ήταν σοβαρά στα υπόψιν, όμως πλέον είναι στο 2.85 και οι όποιες σκέψεις πάνε περίπατο.

Πάμε να δούμε τι έχουμε πει ως τώρα. Από την Πρέμιερ Λιγκ Νιουκάστλ (3.90), Εβερτον (5.30) και over το Λέστερ – Γουέστ Χαμ (2.00). Από Τσάμπιονσιπ Νότιγχαμ (5.00) και Ρόδεραμ (5.75). Από Λιγκ 1 Τσάρλτον (2.87) και από Νάσιοναλ Λιγκ Μπρόμλι (3.80). Στον Βορρά λίγο Αστον (3.

80). Αφήνω Νιουκάστλ γιατί είναι ένα ματς που μπορεί να πάει οπουδήποτε. Την Εβερτον θα την ξαναδώ ως την Κυριακή. Αφήνω Νότιγχαμ, αφήνω και Αστον.

Ρόδεραμ θα παίξω με τρέλα. Δύσκολο πολύ, μπορεί να φάω και καμιά 4άρα αλλά δεν μπορώ να το βλέπω αυτό το 5.75, δεν γίνεται να κλείσω τα μάτια. Δεν υπάρχει φέτος Πρέστον στο 1.65 κόντρα σε ισόβαθμη ομάδα.

Θα παίξω και Μπρόμλι από Νάσιοναλ Λιγκ. Μένω μ’ αυτά σε ένα γενικά μέτριο πρόγραμμα, ενώ θέλω να ξαναδώ τα δύο της Πρέμιερ Λιγκ: Εβερτον την Κυριακή και Τότεναμ τη Δευτέρα. Μεσοβδόμαδα έχουμε… χαμούλη, με Λιγκ Καπ, Νάσιοναλ, Βορρά και Νότο. Stay tuned!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος