1406

Κώστας Ζαφείρης

Μαζί της και εγώ – UPDATE (21/6)

Γεια χαρά σε όλους… Ολοκληρώθηκε, χθες, Πέμπτη, η πρώτη στροφή στο τελικό τουρνουά της ισπανικής λίγκας για την ανάδειξη του πρωταθλητή, το οποίο γίνεται στη Βαλένθια και είναι φυσικά κεκλεισμένων των θυρών. Εγώ την πάτησα σε πρώτη φάση με την Τενερίφη (την «σκότωσε» η Μάλαγα έξω από τα 6,75, την ίδια ώρα που οι παίκτες του Βιντορέτα πετούσαν… τσιμεντόλιθους).

Συνεχίζουμε.

Από τα παιχνίδια του πρώτου διημέρου δεν προκάλεσε κάτι τρομερή εντύπωση. Περιμέναμε τις χαλαρές νίκες των Ρεάλ, Μπασκόνια και ήρθαν, η Μπάρτσα έσβησε τη μηχανή στην τελευταία περίοδο με την Μπανταλόνα όμως πέτυχε τον στόχο της, ενώ στα υπόλοιπα η Μπούργος έκανε το κόλπο κόντρα στη Σαραγόσα και η Βαλένθια καθάρισε για πλάκα την Ανδόρα.

Σαραγόσα, Μπιλμπάο, Ανδόρα και Μπούργος πήγαν στο τουρνουά με σημαντικές απουσίες και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να ελπίζουν σε πολλά…

Από τα σημερινά καλοβλέπω το under στο Μπιλμπάο – Μπανταλόνα (το αρχικό line είναι στους 169,5 π.), ενώ πιστεύω ότι η Μάλαγα δεν θα χάσει με κάτω τα χέρια από την ανώτερή της – κατά τα άλλα – Μπαρτσελόνα.

Ηταν καλή η ομάδα της Ανδαλουσίας στο ματς με την Τενερίφη και έχει τύχη να υπερασπιστεί το υπέρ της χάντικαπ (στους 8-9 πόντους). Το Μπασκόνια – Τενερίφη θα το αφήσω στην ησυχία του.

Πάμε και στη Γερμανία όπου σήμερα, Παρασκευή, έχουμε το 2ο παιχνίδι στα ζευγάρια Λούντβιγκσμπουργκ – Μπάγερν και Ουλμ – Φρανκφούρτη. Η Μπουντεσλίγκα (το τουρνουά διεξάγεται στο Μόναχο) βρίσκεται στην προημιτελική φάση, με την πρόκριση να κρίνεται σε διπλούς αγώνες (το εισιτήριο για τα ημιτελικά θα εξασφαλίσει η ομάδα με την καλύτερη διαφορά πόντων στις δύο αναμετρήσεις).

Χωρίς ουσία το Ουλμ – Φρανκφούρτη (101-61 νίκησε η – αήττητη έως τώρα – ομάδα του Λάκοβιτς στο Game 1), κορμιά θα πέσουν στη μάχη της «Λούντβι» με τους Βαυαρούς. Σκληρό καρύδι (όλη τη σεζόν) η ομάδα του Τζον Πάτρικ, όμως η Μπάγερν έστω και χωρίς τον καλύτερό της παίκτη, τον NBAερ σέντερ Γκρεγκ Μονρό (έμεινε στις ΗΠΑ λόγω του Covid – 19) έχει το ρόστερ για να βάλει κάτω τους… 4,5 παίκτες της Λούντβιγκσμπουργκ που παίζουν συνέχεια και κάποια στιγμή όπως πάει το πράγμα θα… σκάσουν.

Στο πρώτο ματς η Μπάγερν ήταν καβάλα στο άλογο σχεδόν σε όλο το ματς, όμως στην 4η περίοδο υπέστη μπλακ άουτ και με ένα επιμέρους 28-18 η Λούντβιγσκμπουργκ έφτασε στη νίκη με 87-83. Το +5 θα κυνηγήσουν οι Βαυαροί, μαζί τους και εγώ.

=======================================================================================================================================

UPDATE

Ποιος να το ‘λεγε στον Γιάκα Λάκοβιτς ότι η ομάδα του θα συγκέντρωνε πάνω της τους – περισσότερους – προβολείς στο τελικό τουρνουά της γερμανικής λίγκας για την ανάδειξη του πρωταθλητή το οποίο διεξάγεται στο γήπεδο της Μπάγερν.

Μία Μπάγερν που έμεινε με την όρεξη μιας και βρήκε τον δάσκαλό της στο… πρόσωπο της συγκινητικής Λούντβιγκσμπουργκ.

Ουλμ εναντίον «Λούντβι» το μεσημέρι της Κυριακής, στον πρώτο ημιτελικό της Μπουντεσλίγκα, με την πρόκριση να κρίνεται σε διπλούς αγώνες (η ομάδα με την καλύτερη διαφορά πόντων παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα βρει μπροστά της τον νικητή του ζευγαριού Αλμπα Βερολίνου – Ολντενμπουργκ).

Κι ενώ η Λούντβιγκσμπουργκ του Τζον Πάτρικ μάτωνε για να πετάξει εκτός τους Βαυαρούς (αναμφισβήτητα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία), την ίδια ώρα η Ουλμ του Σλοβένου κόουτς και παλιού παίκτη του Παναθηναϊκού, Λάκοβιτς έκανε περίπατο κόντρα στην Φρανκφούρτη (101-61, 96-69).

Πόσο θα αντέξουν να παίζουν στα κόκκινα κάθε 48 ώρες οι 4-5 βασικοί (και αναντικατάστατοι) παίκτες της «Λούντβι»; Η φρέσκια και αήττητη Ουλμ μπορεί σήμερα να κάνει το πρώτο βήμα για… κάτι που δεν πολυπίστευε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της πριν το πρώτο τζάμπολ στο τουρνουά του Μονάχου.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης