748

Μάκης Μηνδρινός

Μειώνονται οι επιλογές…

Χαιρετώ! Όπως έχετε καταλάβει μύρισε καλοκαίρι! Δεν αναφέρομαι τόσο πολύ στον καιρό, όσο στο στοιχηματικό κομμάτι. Παραδοσιακά οι Αγγλίες «τελειώνουν» νωρίτερα από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Εννοώ ότι «σβήνουν» πιο γρήγορα.

Σε άλλα πρωταθλήματα μπορεί να βρεις σημεία ακόμα και στις τελευταίες αγωνιστικές. Κοιτάς βαθμολογίες, κίνητρα, σχέσεις ομάδων και προπονητών, όλο και κάτι βγαίνει.

Κάνεις βέβαια και τις εκπτώσεις σου, δεν περιμένεις να βρεις στοιχηματικές ευκαιρίες Απρίλη και Μάη μήνα. Στην Αγγλία δεν ισχύει αυτό. Ή, μάλλον, δεν ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Πιο τρανό παράδειγμα από την Αρσεναλ τη Δευτέρα δεν υπάρχει. Είναι καλά, έχει πολύ μεγάλο κίνητρο, αντιμετωπίζει αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα (Κρίσταλ Πάλας), της οποίας προπονητής είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της την τελευταία 30ετία.

Και η απόδοση είναι «τίμια», δεν μιλάμε για ένα διπλό του 1,40. Το 3-0 επιβεβαιώνει ότι όλα αυτά στην Αγγλία είναι «να ‘χαμε να λέγαμε».

Προσέξτε δεν λέω ότι δεν γίνονται «δώρα», ότι δεν μετράει το κίνητρο, ότι δεν θα ξαναβρούμε σημείο να παίξουμε μέχρι το φινάλε. Λέω ότι τα κριτήρια σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα είναι διαφορετικά και έτσι οφείλουμε να τα υπολογίζουμε κι εμείς.

Μπορείς να κάνεις ένα max bet στην Ισπανία ή στην Ιταλία Απρίλη ή Μάη μήνα, όλοι έχουμε κάνει. Στην Αγγλία max bet δεν μπορείς να κάνεις! Αυτά…

Μεγάλος ο πρόλογος, αλλά όχι τυχαία. Πολύ απλά γιατί θέλω να καταλήξω στο ότι μπροστά μας έχουμε ένα «άδειο» κουπόνι. Μιλάω πάντα για την Αγγλία. Εγώ προσωπικά σε όλες τις κατηγορίες της Αγγλίας εστίασα σε 2 ματς όλα κι όλα!

Το ένα είναι το διπλό της Κρίσταλ Πάλας στο Λέστερ (απόδοση 3,00), το άλλο είναι το διπλό της Λέιτον Οριεντ στη Σάτον (απόδοση 3,30).

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο φιλοξενούμενων; Ότι δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο! Αλλά και ότι έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν καμία διάθεση για χάρες, χτυπώντας κάθε παιχνίδι.

Για την Πάλας δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, τα είπαμε ήδη. Όταν είσαι ο Βιεϊρά και χτυπάς τόσο ξεκάθαρα την ομάδα που αγάπησες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη (Αρσεναλ) γνωρίζοντας ότι αυτή έχει και μεγάλο κίνητρο, τα υπόλοιπα περιττεύουν.

Εξάλλου, η Πάλας είναι 7 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, στα 4 τελευταία δεν δέχθηκε καν γκολ. Εκτός έδρας έχει να χάσει από την Boxing Day.

Η Λέστερ πατάει καλά μεν, αλλά από την άλλη είναι στο ενδιάμεσο των αγώνων με την PSV για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ (0-0 το χθεσινό στην Αγγλία). Αυτός είναι ο μεγάλος της στόχος, στο πρωτάθλημα δεν έχει να κυνηγήσει κάτι.

Στο Σάτον – Λέιτον, επίσης η φιλοξενούμενη δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, όμως και αυτή έχει δείξει ότι δεν θα το παρατήσει, δεν θα «σβήσει» τόσο νωρίς. Είναι σε καλή κατάσταση αγωνιστικά, η αλλαγή προπονητή την ωφέλησε, παίζει δίχως άγχος πλέον. Η Σάτον έχει κίνητρο καθώς κυνηγάει πλέι οφ, αλλά η εικόνα της το τελευταίο διάστημα δεν είναι καλή.

Μόλις μία νίκη στα 7 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, σαν να μπούκωσε. Στο 3,30 το διπλό.

Κρίσταλ Πάλας θα παίξω σίγουρα, τη Λέιτον λέω να την αφήσω, η Σάτον ναι μεν δεν βγάζει φρεσκάδα αλλά εντός έδρας δεν χάνει εύκολα. Τα λέμε και ραδιοφωνικά, στις 16:00.  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος