1434

Μάκης Μηνδρινός

Με βάση την εικόνα της επανέναρξης

Χαιρετώ! Εστω και μετ’ εμποδίων φαίνεται ότι μετράμε αντίστροφα για την επανέναρξη και των υπόλοιπων μεγάλων πρωταθλημάτων. Το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο και γεμάτο ποδόσφαιρο, η φετινή σεζόν εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει. Και εμείς είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν φέτος οι ομάδες, οι προπονητές και οι παίκτες.

Την Τρίτη αναλύσαμε κάποια πρώτα συμπεράσματα που προέκυψαν από την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα. Δεν είναι ασφαλή συμπεράσματα και δεν σημαίνει ότι επειδή τα είδαμε στο πρώτο ματς μετά από τη δίμηνη διακοπή, θα τα βλέπουμε συνέχεια από δω και πέρα. Βήμα βήμα θα πάμε. Τα συζητήσαμε και με τον Βασίλη την Τετάρτη, στο live που κάναμε στο facebook.

Υπενθυμίζω την προσφορά μας, εδώ στο betsellers: από την Τετάρτη που μας πέρασε (20 Μαΐου) μέχρι και τις 26 Ιουλίου όποιος κάνει νέα εγγραφή ή ανανεώσει τη συνδρομή του έχει δώρο ακόμα δύο μήνες. Αν ανανεώσεις/εγγραφείς για 6 μήνες θα είσαι στο site για 8. Και αντίστοιχα, αν πληρώσεις για 12 θα είναι για 14 μήνες.

Πριν περάσουμε στα του Σ/Κ να κάτω και ένα μικρό update για τις Αγγλίες.

Δεν έχει προκύψει κάτι φρέσκο στην Πρέμιερ Λιγκ και στην Τσάμπιονσιπ, οι δύο κατηγορίες είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην ξεκινήσουν. Στόχος η επόμενη αγωνιστική να διεξαχθεί στις 19 Ιουνίου (Παρασκευή) και στις δύο κατηγορίες. Αρκεί έως τότε όλα να έχουν κυλήσει ομαλά. Θετικά κρούσματα υπήρξαν και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν κι άλλα.

Οσοι είναι θετικοί θα μπαίνουν σε καραντίνα και θα επανέρχονται όταν ξεπεράσουν τον ιό.

Από ‘κει και πέρα, όμως, δεν είναι καθόλου αισιόδοξα τα μηνύματα για τη Λιγκ 1 και τη Λιγκ 2, κάτι που είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό. Για τη Λιγκ 2 έχει γίνει ψηφοφορία, η πλειοψηφία είναι υπέρ της διακοπής, μόνο που είχαν επίσης ψηφίσει να μην υπάρξει υποβιβασμός.

Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφίσουν και οι ομάδες της Λιγκ 1, με τις περισσότερες να είναι υπέρ της διακοπής (μόνο όσες διεκδικούν πλέι οφ θέλουν να συνεχιστεί).

Η είδηση που βγήκε χθες είναι ότι ακόμα και αν υπάρξει διακοπή, τα πλέι οφ θα διεξαχθούν κανονικά οπότε άνοδοι και υποβιβασμοί θα ισχύσουν όπως προβλέπεται. Και η κατάταξη θα βγει με μέσο όρο βαθμών (points per game).

Αφού, λοιπόν, ανακοινωθεί επίσημα το παραπάνω, θα αποφασίσει και η Νάσιοναλ Λιγκ τι θα κάνει (λογικά θα ακολουθήσει την ίδια λογική).

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό, ίσως και σημαντικότερο από αυτά που ανέφερα, είναι ότι πολλές ομάδες σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 περιμένουν εναγωνίως απόφαση για το αν η Κυβέρνηση θα στηρίξει οικονομικά τη Football League.

Λέγεται ότι με βάση τα έως τώρα δεδομένα και θεωρώντας σίγουρο ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει χωρίς κόσμο στα γήπεδα, αν η Κυβέρνηση δεν βοηθήσει οικονομικά τις δύο κατηγορίες, τουλάχιστον 10 ομάδες (!) θα μπουν σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης την επόμενη σεζόν! Ο αριθμός είναι τεράστιος… Ιδωμεν!

Πάμε στα της αγωνιστικής.

Στη ζωή μας μπαίνουν Τσεχία και Ουγγαρία, όμως θα ασχοληθώ μόνο με Γερμανία. Είδα πολλά παιχνίδια το Σ/Κ, παρακολούθησα και κάποια της Β’ κατηγορίας, προφανώς δεν μπορώ να το παίξω… ειδικός. Ειδικά με τη Β’ η σχέση μου είναι εντελώς επιδερμική. Στην Α’ είχα άποψη και πριν από τον κορωνοϊό καθώς παρακολουθούσα παιχνίδια. Anyway, πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά, θα τα δούμε ματς-ματς.

Α’ Γερμανίας

Χέρτα – Ουνιόν: Αποψινό αυτό. Η Χέρτα πήρε σπουδαία νίκη στο πρώτο ματς του νέου της προπονητή, στην έδρα της Χόφενχαϊμ. Το σκορ (0-3) για κάποιον που δεν είδε το ματς μοιάζει επιβλητικό. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οσο ήταν 0-0 (στο 58’ έγινε το 0-1), η Χόφενχαϊμ έχει χάσει αρκετές ευκαιρίες να προηγηθεί.

Δίκαια κέρδισε η Χέρτα, απλά το 3-0 το θεωρώ υπερβολικό. Η Ουνιόν από την άλλη έχασε 2-0 από την Μπάγερν, αρκετά εύκολα. Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας και κλάσης, ουσιαστικά η Μπάγερν κέρδισε στο ρελαντί.

Δεν ήταν όμως αυτό παιχνίδι για να βγουν συμπεράσματα για την Ουνιόν. Ηταν ένα ματς που υπολόγιζε ούτως ή άλλως για χαμένο. Αυτό όμως εδώ, απέναντι στη Χέρτα, είναι για εκείνη από τα σημαντικότερα της χρονιάς.

Όχι επειδή κρίνεται κάτι (+7 από τη γραμμή υποβιβασμού), αλλά γιατί είναι τοπικό ντέρμπι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στοιχηματικά το θεωρώ πολύ ύπουλο το ματς, ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που το αχανές Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου θα είναι άδειο. Δεν ξεγράφω καθόλου την Ουνιόν, όμως το ίδιο ισχύει και με τους μπουκ. Ηθελα κάτι παραπάνω στο διπλό, είναι η αλήθεια.

Γκλάντμπαχ – Λεβερκούζεν: Δύο από τις ομάδες που έδειξαν αρκετά έτοιμες μετά τη διακοπή. Η Γκλάντμπαχ εκμεταλλεύτηκε το εντυπωσιακό ξεκίνημα που έκανε στη Φρανκφούρτη, προηγήθηκε 2-0 στο δεκάλεπτο. Πολύ κυνική έκτοτε, έκανε αυτά που έπρεπε για να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο. Ακόμα κι όταν πιέστηκε λίγο προς το τέλος του ματς, είχε τις ευκαιρίες στην κόντρα να πετύχει κι άλλα τέρματα (τελικό 1-3).

Η Λεβερκούζεν βέβαια, δεν είναι η Αϊντραχτ. Πολύ καλή εμφάνιση τη Δευτέρα το βράδυ στη Βρέμη, ουσιαστικά ξεκίνησε όπως έφτασε στη διακοπή, σε καλή κατάσταση. Από τη μέση και μπροστά ήταν φωτιά, σου έδινε την αίσθηση πως ακόμα κι όταν το ματς ήταν σε οριακά επίπεδα (2-1 μπροστά), θα το έπαιρνε το τρίποντο. Και το 4-1 επιβεβαίωσε την επιθετική της ποιότητα.

Πίσω ΟΚ, δεν είναι υπόδειγμα αξιοπιστίας. Πολύ σωστά διαβασμένο και εδώ το σετ, όπως επίσης και το over, που με το ζόρι είναι στο 1,50.

Φράιμπουργκ – Βέρντερ: Η Φράιμπουργκ ήταν από τις ομάδες που ξεχώρισα μετά τη διακοπή. Τηρουμένων των αναλογιών ήταν αυτή που μου άρεσε περισσότερο. Επαιζε σε μια δύσκολη έδρα (Λειψία), δεν έπαιξε αντι-ποδόσφαιρο για να κλέψει αποτέλεσμα και παραλίγο να πάρει και το τρίποντο, για μερικά χιλιοστά το έχασε στο τέλος.

Καλοδουλεμένη ομάδα, δεν είναι τυχαία η θέση της, δεν είναι τυχαίο ότι διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Βέρντερ έμοιαζε πνιγμένη τη Δευτέρα, στο εντός με τη Λεβερκούζεν. Πολύ άγχος, δύσκολα το βλέπω να καταφέρνει να σώσει τη χρόνια. Το -5 από τα πλέι άουτ δεν είναι απαγορευτικό, όμως έτσι όπως την είδα δεν με έπεισε ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Μόλις ξεμύτισε λίγο κόντρα στη Λεβερκούζεν, η άμυνά της αλλού πατούσε κι αλλού ήταν. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι έχει τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Κατάλαβα και γιατί έχουν φέρει ψυχολόγους στη Βρέμη, η ομάδα όντως μοιάζει άρρωστη.

Ο άσος άνοιξε στο 2,35, τώρα είναι στο 2,25. Τον περίμενα γύρω στο 2,00 με βάση την εικόνα των δύο ομάδων μετά την επανέναρξη αλλά και τη γενικότερη εικόνα τους μέσα στη σεζόν.

Πάντερμπορν – Χόφενχαϊμ: Η Πάντερμπορν τσίμπησε το 0-0 στο Ντίσελντορφ αλλά έδειξε και πάλι ότι είναι από τις χειρότερες ποιοτικά ομάδες της κατηγορίας. Τελευταία, δεν βλέπω πως μπορεί να σωθεί έστω κι αν δεν έχω πολλά δείγματα στη διάθεσή μου. Η Χόφενχαϊμ, όπως είπαμε και προηγουμένως, δεν ήταν τόσο κακή όσο δείχνει το 0-3 απέναντι στη Χέρτα.

Θα μπορούσε να σκοράρει πρώτη, είχε ευκαιρίες. Από ‘κει και πέρα, όμως, αμυντικά είχε θέματα που πρέπει να λύσει αν θέλει να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες την Ευρώπη. Προσωπικά, δεν το βλέπω να μπορεί να κάνει την υπέρβαση έστω κι αν κατά διαστήματα παίζει καλή μπάλα…

Στοιχηματικά δεν βλέπω κάτι. Ούτε η μία είναι καλά ούτε η άλλη.

Και δεν μπορώ να βρω κάτι και στα γκολ. Για μένα είναι ο ορισμός του No Bet.

Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ: Από τις μεγάλες, η Ντόρτμουντ έδειξε στην καλύτερη κατάσταση μετά τη διακοπή. Δεν ξέρω όμως αν το δείγμα είναι ασφαλές, η Σάλκε είχε πραγματικά τα χάλια της. Και μόλις η Ντόρτμουντ βρήκε χώρους τη διέλυσε (4-0). Είναι ένα καλό κρας τεστ αυτό με τη Βόλφσμπουργκ, λίγες ημέρες πριν από το απόλυτο ντέρμπι με την Μπάγερν (την Τρίτη), το οποίο ενδεχομένως να κρίνει και τον τίτλο έστω κι αν έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Η Βόλφσμπουργκ είχε δύο πρόσωπα κόντρα στην Αουγσκμπουργκ. Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, δικαίως μπροστά στο σκορ, ίσως θα έπρεπε να έχει πετύχει και δεύτερο τέρμα βάσει της εμφάνισής της. «Εκατσε» στο β’, απόρροια και της έλλειψης ρυθμού, ισοφαρίστηκε, γλίτωσε χάρη στο VAR το 2-1 και στο φινάλε πήρε το σπουδαίο τρίποντο χάρη σε μία προσωπική ενέργεια.

Πλέον έφτασε τα 7 ματς αήττητη.

Δεν θα είναι εύκολο για τη Ντόρτμουντ, δεν θα έπαιζα σε καμία περίπτωση διπλό στο 1.75-1.80. Από την άλλη, δεν περιμένω ότι θα χάσει. Αν έπαιζα δηλαδή κάτι μέχρι την ισοπαλία θα πήγαινα.

Μπάγερν – Αϊντραχτ: Δεν αντέχει ιδιαίτερης ανάλυσης το ματς. Η Μπάγερν δεν χρειάστηκε να φορτσάρει απέναντι στην Ουνιόν, η ποιότητά της αρκούσε για να πάρει το τρίποντο (2-0).

Σίγουρα περιμένω να ανεβάσει στροφές το επόμενο διάστημα, γιατί με την απόδοση που είχε αν δεχθεί παραπάνω πίεση από τον αντίπαλο ενδεχομένως να έχει προβλήματα. Η ουσία πάντως είναι πως έφτασε τις 5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ μέσα στο 2020 έχει 8 νίκες και μία ισοπαλία σε 9 ματς.

Η Αϊντραχτ ουσιαστικά έχασε το ματς με τη Γκλάντμπαχ στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου μπήκε κοιμισμένη και βρέθηκε 0-2 πίσω.

Περίμενε κανείς ότι θα είναι πιο φρέσκια σε σχέση με πριν από τη διακοπή, όπου έβγαζε πολλή κούραση. Όμως ήταν λες και έμεινε στα αποδυτήρια. Αντέδρασε λίγο στο β’, πίεσε κάπως παραπάνω, όμως σε γενικές γραμμές η απόδοσή της ήταν απογοητευτική.

Δεν υπάρχει κάτι να πούμε στοιχηματικά, προφανώς η Μπάγερν είναι φαβορί.

Σάλκε – Αουγκσμπουργκ: Εδώ νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε την πιο σοβαρή στάση.

Βάσει αποδόσεων, ήταν λογικό πολλοί να παίξουν Σάλκε στο ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ και ήταν ένα σημείο που το σκέφτηκα και εγώ. Από την άλλη, έκανα πίσω καθώς στο μυαλό μου ήρθαν κάποιες εικόνες από αγώνες της Σάλκε που δεν μου άρεσαν καθόλου. Και τις ίδιες εικόνες είδα το Σάββατο. Ανήμπορη επιθετικά, πολύ φιγούρα και μηδέν ουσία και επίσης πολύ ευάλωτη όταν αναγκάστηκε να αφήσει χώρους.

Απέναντι στην Αουγκσμπουργκ περιμένω ότι και πάλι θα αφήσει χώρους. Το λογικό είναι εκείνη να έχει τη μπάλα στα πόδια της και να επιχειρήσει να δημιουργήσει.

Η Αουγκσμπουργκ, μία από τις δύο ομάδες που άλλαξαν προπονητή κατά τη διάρκεια της διακοπής (δεν έκανε ντεμπούτο την προηγούμενη, αναμένεται να το κάνει τώρα), δεν μπήκε καλά κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, εμφανίστηκε πολύ μουδιασμένη μετά τη διακοπή.

Ανέβασε στροφές όσο περνούσε η ώρα, πολύ βελτιωμένη στο β’, ισοφάρισε σε 1-1, πέτυχε και δεύτερο γκολ αλλά για λίγα εκατοστά δεν μέτρησε (ως οφσάιντ). Στο τέλος του ματς δέχθηκε το 1-2, σε μια φάση που κρίθηκε σε μια εξαιρετική ενέργεια αντιπάλου. Ξέρω ότι η Αουγκσμπουργκ έρχεται από 5 σερί εκτός έδρας ήττες, από την άλλη όμως η Σάλκε είναι 8 ματς χωρίς νίκη και όπως ήδη είπα, η εικόνα της στο ντέρμπι ήταν απογοητευτική.

Στο 4,00 άνοιξε το διπλό, στο 3,89 είναι τώρα, σκέφτομαι σοβαρά Αουγκσμπουργκ, σηκώνει προφανώς και κάλυψη.

Μάιντζ – Λειψία: Η Μάιντζ με βάση τη γενικότερη εικόνα του αγώνα με την Κολωνία, πήρε περισσότερα απ’ όσα άξιζε (2-2). Βρέθηκε 2-0 πίσω, τυχερή που δεν δέχθηκε και τρίτο. Αλλα έκανε δυνατό finish και τσίμπησε το βαθμό που ίσως αποδειχθεί υπερπολύτιμος στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η Λειψία, τα είπαμε και προηγουμένως, δεν έπεισε. Ηθελα να νικήσει για να με πληρώσει στην ανατροπή σε ημίχρονο/τελικό, είχε και κάποιες ευκαιρίες να το κάνει, αλλά η γενικότερη εικόνα της δεν ήταν η αναμενόμενη. Υπενθυμίζω ότι παρόμοια εικόνα είχε και πριν από τη διακοπή, πλέον έφτασε τις τρεις σερί ισοπαλίες. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα το παιχνίδι με τη Λειψία είναι κρίσιμο, καθώς έπεσε τέταρτη και η 5η Λεβερκούζεν είναι πλέον μόλις στο -1.

Δεν ξέρω αν θα νικήσει, δεν με ενδιαφέρει κιόλας, είναι πολύ μικρή η απόδοση (1,50) για να γίνει κουβέντα. Νομίζω όμως ότι υπάρχει ένα λαθάκι στα under/over. Στο under συγκεκριμένα. Θα μου πεις θα παίξεις under στη Γερμανία; Ε, εντάξει, προφανώς έχει ρίσκο. Αλλά το 2,75 το θεωρώ υπερβολικό. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας (27 γκολ παθητικό έναντι 26 της Μπάγερν) και για την ομάδα που στα 4 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της δεν δέχθηκε γκολ.

Τα 3 από τα 4 πιο πρόσφατα ήταν under. Τρία σερί under εντός έχει και η Μάιντζ, παρά το γεγονός ότι θεωρητικά το στυλ της είναι επιθετικό.

Κολωνία – Ντίσελντορφ: Μάζεψε παιχνίδι ο άσος της Κολωνίας την προηγούμενη εβδομάδα και βάσει εικόνας αγώνα για 60 λεπτά, όσοι έπαιξαν ένιωθαν δικαιωμένοι. Στο διάστημα αυτό η Κολωνία όχι μόνο ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ, αλλά σου έδινε την αίσθηση ότι μπορούσε να σκοράρει κι άλλα.

Μετά τη μείωση, όμως, στο 61’ αγχώθηκε, δεν ήταν το ίδιο καλή, και δέχθηκε την ισοφάριση σε 2-2. Ουσιαστικά δικό της ματς ήταν.

Το Ντίσελντορφ κόλλησε στο 0-0 με την ουραγό Πάντερμπορν, είχε ευκαιρίες να κερδίσει, όμως έμεινε εντός ζώνης υποβιβασμού. Ηταν από τα must win το συγκεκριμένο και δεν ήταν τόσο έτοιμο όσο έπρεπε. Στο 1,85 ο άσος της Κολωνίας, προφανώς δεν αποτελεί την ευκαιρία της χρονιάς, τον υπολόγιζα κοντά στο 2,00.

Β’ Γερμανίας

Δύο ματς κατάφερα να δω το Σ/Κ: το Μπόχουμ – Χάιντενχαϊμ 3-0 και το Γκρόιτερ – Αμβούργο 2-2. Διαφορετικά τα δύο παιχνίδια. Κακό το Μπόχουμ – Χάιντενχαϊμ παρά το μεγάλο σκορ, με το φαβορί (Χάιντενχαϊμ) να είναι απογοητευτικό. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν έτυχε να κάνει τόσο κακή εμφάνιση, όμως με βάση τα όσα είδα δεν θα μου κάνει εντύπωση αν γίνει κάνα μπαμ στο αποψινό Χάιντενχαϊμ – Βέχεν Βισμπάτεν.

Η Βέχεν, που κυνηγάει παραμονή, πήρε μεγάλη νίκη στο φινάλε του αγώνα με τη Στουργάρδη, μιας από τις ομάδες που διεκδικούν απευθείας άνοδο. Στο 4,00 είναι το διπλό, το σκέφτηκα σοβαρά, μέχρι που τσέκαρα ειδήσεις και βλέπω αρκετές απουσίες στην άμυνά της.

Το Γκρόιτερ – Αμβούργο ήταν σαφώς πιο ποιοτικό. Όχι μόνο λόγο του σκορ (2-2), αλλά το έβλεπες στην εικόνα των δύο ομάδων.

Το Αμβούργο «αυτοκτόνησε», έχασε την ευκαιρία να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη, ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και ισοφαρίστηκε στο φινάλε σε 2-2. Και τώρα υποδέχεται σε ντέρμπι κορυφής τη Μπίλεφελντ, η οποία επίσης ισοφαρίστηκε στα χασομέρια κόντρα στην Οσναμπρικ, ένα αποτέλεσμα (1-1) που ήταν από τις εκπλήξεις της αγωνιστικής.

Δεν μπλέκω στοιχηματικά.

Μόνο τη Βέχεν κοίταξα από εδώ, αν δεν είχε τις απουσίες στην άμυνα ίσως έριχνα κάνα ψιλό. Δεν θα αναφερθώ σε ομάδες που δεν είχα καθόλου εικόνα. Επαναλαμβάνω, το ότι έκατσα και είδα δύο ματς, δεν σημαίνει ότι έμαθα την κατηγορία και τις ομάδες. Σε ένα ματς μετά από διακοπή δύο μηνών μπορεί η εικόνα να είναι «ψεύτικη» και τα δεδομένα από ‘δω και πέρα να είναι εντελώς διαφορετικά.

Υπενθυμίζω ότι μεσοβδόμαδα έχουμε εμβόλιμες σε Α’ και Β’ Γερμανίας και όπως είπαμε και με τον Βασίλη στο live της Τετάρτης, είναι πολύ πιθανό να δούμε καλύτερο θέαμα στα ματς αυτά καθώς είναι βραδινά, άρα λιγότερη ζέστη. Εχει και Ντόρτμουντ – Μπάγερν μεταξύ άλλων. Δύο σημεία μου αρέσουν περισσότερο από το πρόγραμμα αυτής της αγωνιστικής.

Η Αουγκσμπουργκ και το under της Λειψίας. Λέω να μην παίξω under, θα ήταν μεγάλη υπέρβαση για μένα, παίζω πολύ σπάνια τέτοια σημεία. Ανέφερα όμως για ποιο λόγο μου αρέσει. Κρατάω, λοιπόν, μόνο Αουγκσμπουργκ. Αν δεν αλλάξει κάτι θα τα πούμε την Τρίτη ξανά, με τις εμβόλιμες.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος