1693

Κώστας Ζαφείρης

Με δύο ειδικά

Γεια χαρά σε όλους… Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για το μέλλον της «επίσημης αγαπημένης» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο, τους παίκτες του αλλά και… εμάς, να περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα του αγώνα της Βραζιλίας με την Τσεχία. Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, η παρέα του (εξαιρετικού πλέι μέικερ και ηγέτη) Τόμας Σατοράνσκι προηγείται με 20 πόντους διαφορά.

Αν η Τσεχία κάνει το καθήκον της τούτη την ώρα, τότε η Ελλάδα θα έχει το περιθώριο να χάσει το μεσημέρι από τις ΗΠΑ, καθώς (λογικά) θα της φτάνει μία νίκη την Δευτέρα επί των Τσέχων (και μία ήττα των Βραζιλιάνων από τους Αμερικανούς) για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Βέβαια, σ’ αυτό το σενάριο δεν αποκλείεται το εισιτήριο για τους «8» να κριθεί στη διαφορά πόντων!

Για να μην το κουράζω και εμείς και οι άνθρωποι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα τα βάλουμε όλα κάτω από το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και μετά.

Αλλωστε, τα σενάρια που «παίζουν» για την πρόκριση είναι κοντά στα δέκα! Εν ολίγοις, δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε με σημείο στο ματς της Εθνικής μας με τις ΗΠΑ που ξεκινά σε περίπου τρεις ώρες και έτσι θα ρίξουμε το βάρος σε ένα – δύο ειδικά παικτών. Το πρώτο είναι το under στους πόντους του φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς Χάρισον Μπαρνς (σημείωσε 14 κόντρα στην Τσεχία, 10 με την Τουρκία και 14 με την Ιαπωνία) και το δεύτερο είναι λίγο κόντρα στο… ρεύμα με το under στους πόντους του Πρίντεζη, ο οποίος αναμφισβήτητα είναι από τους διακριθέντες της Ελλάδας σ’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού πέτυχε στα πρώτα τρία ματς 16, 20 και 13 πόντους (στα ματς με Μαυροβούνιο, Βραζιλία και Ν. Ζηλανδία, αντίστοιχα).

Καλή επιτυχία στην Εθνική μας…

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης