1247

Thassios

Με Ισπανούς και Ιταλούς να σηκώνουν το βάρος!

Καλημέρα! Χθες πήρα πραγματικά ότι άξιζα αφού ούτε στο Ισπανικό αλλά ούτε και στο Ολλανδικό είχαμε το παιχνίδι που θα έπρεπε για κόκκινη κάρτα. Το πέναλτι της Γκλάντμπαχ στην αρχή της μέρας ήταν αρκετό ώστε να μην έχουμε χαμένες μονάδες  ενώ η δυάδα που άφησα οριακά επιβεβαιώθηκε και χαίρομαι ιδιαίτερα που κάποιοι φίλοι την έπαιξαν παρόλο που την άφησα εγώ εκτός παιχνιδιού.

Σήμερα το πρόγραμμα είναι καλύτερο για μένα όπως σας είπα και χθες με πολλές επιλογές να έχω σημειωμένες χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι θα τις ποντάρουμε όλες.

Ξεκινάμε από την Ισπανία και τη μάχη της Ανδαλουσίας μεταξύ Γρανάδα και Μπέτις. Από τη Παρασκευή λοιπόν μέχρι και ο Billaras το φωνάζει το ματσάκι αυτό ότι θα έχει ‘’ξύλο’’ και δεν έχει άδικο φυσικά.

Απίστευτη παράδοση σε κόκκινες κάρτες ενώ στα περισσότερα ματς από αυτά έβλεπαν και οι δύο ομάδες κόκκινη. O Ρέφερι της αναμέτρησης (Jose M.S.  Martinez) σφυρίζει εύκολα τα φάουλ (35 φάουλ ανά παιχνίδι ο μέσος όρος του) και έχει υψηλό μέσο όρο σε κίτρινες κάρτες ενώ έχει δείξει και μία κόκκινη σε 5 παιχνίδια. Τέλος η Μπέτις είναι από τις ομάδες που βλέπουν κόκκινη κάρτα αφού φέτος έχει 4 κόκκινες σε 13 ματς ενώ η Γρανάδα είναι λίγο πιο ήρεμη σαν ομάδα με 1 κόκκινη μόνο.

Με όλα αυτά τα δεδομένα λοιπόν η επιλογή της κόκκινη κάρτα στο συγκεκριμένο παιχνίδι μοιάζει ένα δυνατό μπετ ωστόσο η απουσία του κόσμου θα με κάνει να το ποντάρω λίγο πιο χαλαρά. Από κοντά και το κόμπο να πάρουν και οι δύο κόκκινη κάρτα που μου το προσφέρουν σε απόδοση 41(στο match combo αυτό).

Μένοντας στην Ισπανία νωρίτερα το μεσημέρι έχουμε τον αγώνα ανάμεσα στην Αλκορκόν και την Καρταχένα για την 2η κατηγορία.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην πρώτη 5αδα με τις περισσότερες κόκκινες (7/18 η γηπεδούχος και 4/18 η φιλοξενούμενη) με τον διαιτητή της αναμέτρησης (Gorostegui Fernandez) να έχει 3 κόκκινες σε  8 ματς πρωταθλήματος φέτος. Η Αλκορκόν θέλει οπωσδήποτε την νίκη ώστε να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις και αναμένεται ένα δυνατό παιχνίδι με την επιλογή της κόκκινης να μοιάζει ένα σωστό μπετ εδώ αν και το 3,35 σαν απόδοση έχει οριακά αξία.

Τέλος για να κλείσουμε σε ότι αφορά το κεφάλαιο ΄΄κόκκινες΄΄ υπάρχει ένα ματς από τα πρωταθλήματα  που δεν συνηθίζουν να έχουν πολλές κόκκινες αλλά οι δύο ομάδες έχουν χτίσει μια καλή παράδοση με 5 κόκκινες στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις τους. Αναφέρομαι στον αγώνα ανάμεσα στην Λίγκμπι και τη Βέϊλε όπου η Λίγκμπι βρίσκεται στο πάτο της Βαθμολογίας χωρίς νίκη ακόμη και έχει να αποδείξει πολλά σήμερα απέναντι σε έναν αντίπαλο στα δικά της κυβικά.

Αναμένεται σκληρό παιχνίδι με την Λίγκμπι φέτος να έχει δει 2 κόκκινες κάρτες και τη Βέϊλε να είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο καρτών στα εκτός έδρας παιχνίδια στη κατηγορία. Κάτι άλλο δεν ξεχώρισα για κόκκινη κάρτα στο σημερινό πρόγραμμα (ίσως  το Πάκος Φερέιρα  – Μποαβίστα καθώς χθες η Πορτογάλοι μας έδειξαν ότι ξαναμπήκαν γερά στο παιχνίδι με 4 κόκκινες σε 3 ματς αλλά θα το αφήσω για το live).

Φεύγουμε και πάμε στο κεφάλαιο των ‘’πέναλτι’’ όπου και εδώ σήμερα το πρόγραμμα είναι καλύτερο με τις επιλογές να είναι πιο πολλές και μένει μόνο η διαλογή. Λέστερ , Μαν Γιουν , Μονακό , Στρασβούργο , Μίλαν και Πόρτο είναι όλες υποψήφιες ομάδες να σκοράρουν πέναλτι . Αφήνω εκτός παιχνιδιού τα ματς των Λέστερ , Στρασβούργο και Πόρτο καθώς οι διαιτητές δεν με εμπνέουν ιδιαίτερα για πέναλτι ενώ και η απόδοση στο παιχνίδι της Πόρτο είναι απαγορευτική.

Έτσι μείναμε με 3 ματς για να κάνουμε παιχνίδι αλλά και πάλι λέω να πέσω στα δύο καθώς δεν θέλω να ξεφύγω σε μπετ και μονάδες. Θα αφαιρέσω λοιπόν και το  παιχνίδι στο Μάντσεστερ και τον αγαπημένο Antony Taylor καθώς η Μαν Γιουν έχει να κερδίσει πέναλτι από εκείνον τον αγώνα με την Μπασακσεχίρ αλλά ίσως κρατήσουμε κάτι άλλο από αυτό το ματσάκι που θα το δούμε αργότερα.

Οπότε έμεινα με τη Μονακό και με τη Μίλαν . Στη Γαλλία η Μονακό είναι το φαβορί της αναμέτρησης και περιμένω να έχει την κατοχή του παιχνιδιού και να πιέσει τη Ντιζόν .Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Jeremy Stinat που έχει καταλογίσει πέναλτι και στα τρία τελευταία του ματς με αποτέλεσμα το 4,20 που βρίσκω στο να σκοράρει πέναλτι η Μονακό (5 φέτος ήδη) να είναι στις επιλογές μου.

Στην Ιταλία και στον αγώνα της Σασουόλο με τη Μίλαν  έχουμε την φιλοξενούμενη που είναι η ομάδα που έχει σκοράρει τα περισσότερα πέναλτι στη Κατηγορία (5 γκολ ) με τον ρέφερι (Maurizio Mariani) να έχει καταλογίσει φέτος 2 πέναλτι σε 5 αγώνες και το 4,5 που βρίσκω σαν απόδοση νομίζω ότι έχει αξία . Τέλος η Σασουόλο είναι και αυτή ομάδα που σκοράρει πέναλτι (4 φορές φέτος) οπότε από κοντά και το ειδικό να κερδίσουν πέναλτι και οι δύο ομάδες σε απόδοση 14.

Αν κάποιος θέλει κάνει παιχνίδι με κίτρινες κάρτες (ας πούμε το ειδικό όβερ 1,5 κάρτες η κάθε ομάδα)  θεωρώ ότι τα ματς των Μπενεβέντο – Τζένοα και Λιλ – Παρι πληρούν όλα τα κριτήρια. Στο δεύτερο μάλιστα σφυρίζει και ο αγαπημένος Letexier που βγάζει και κόκκινες ενώ  δίνει και πέναλτι αλλά στο πριγκέιμ παιχνίδι μου δεν θα έχω τίποτα εγώ.

Θα είναι όμως ένα από αυτά τα ματς που θα περιμένω στο live μήπως και ποντάρω κάτι εκεί. Και τέλος άφησα το ντέρμπι ανάμεσα σε Μαν Γιουν και Λιντς για να δούμε το παιχνίδι που θα κάνω εκεί. Όπως ανέφερα δεν θα ασχοληθώ με πέναλτι στο συγκεκριμένο αγώνα ενώ το’’ όβερ 1,5 κάρτες η κάθε ομάδα’’ που βρίσκω στο 2,80 έχει αξία μεν αλλά με το Taylor ρέφερι που κρατάει φέτος χαμηλά το μέσο όρο καρτών λέω να πάω πάσο.

Ωστόσο με αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά εντός έδρας της Μαν Γιουν δεν αποκλείεται να φύγει με το διπλό από εκεί η Λιντς. Άμα το αποτέλεσμα προς το τέλος του αγώνα είναι διπλό νομίζω πως θα ροκανίσουν όσο χρόνο μπορούν οι φιλοξενούμενοι και να κάνουν ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο στους φίλαθλούς (όπως ανέφερε και ο Μάκης τη παρασκευή η Γιουνάιτεντ είναι η μεγάλη αντίπαλος της Λιντς) με αυτό το διπλό στο ντέρμπι.

Οπότε το κόμπο  ‘’2 + κάρτα ο Meslier’’ (τερματοφύλακας της Λιντς) σε απόδοση 86 θα είναι το funbet της ημέρας μήπως και γίνει κανένα καλό.

Αυτά λοιπόν θα είναι το κυρίως μενού της ημέρας ενώ για τους φίλους που θέλουν να αναφέρω και τα παιχνίδια που ξεχώρισα σε γκολ ή κόμπο είναι το g/g ημιχρόνου ανάμεσα σε Γιαβόρ Ιβάνιτσα – Μπάτσκα Τόπολα  από Σερβία(σε απόδοση 4,50 αυτό) και το 1+ ΝG στο παιχνίδι της Χέρενφεν  (στο 3,60 αυτό).

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS