1829

Κώστας Ζαφείρης

Με κομμένη την ανάσα

Γεια χαρά… Σήμερα το μενού στην Ευρωλίγκα περιλαμβάνει δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια, τα οποία θα διεξαχθούν στο Κάουνας (Ζαλγκίρις – Φενέρ 1-1) και στην Αθήνα (Παναθηναϊκός – Ρεάλ 0-2).

Στο πρώτο βλέπω νίκη των Τούρκων. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μπροστά σε κάποια δεδομένα που κάνουν πολύ επικίνδυνους τους Λιθουανούς εν όψει του αποψινού αγώνα (έδρα, μαχητικότητα, Σάρας), όμως θα θυμάστε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα στο πινακάκι την Φενέρ για κατάκτηση της Ευρωλίγκας με δυνατό ποντάρισμα.

Ε, δεν θα την… προδώσω τώρα στα δύσκολα, τώρα που θα παιχθεί η «μισή» πρόκριση στο Final Four της Βιτόρια.

Στο ΟΑΚΑ, εκτιμώ πως ο Παναθηναϊκός θα επιβάλει τον ρυθμό του (ο Καλάθης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν στην κνήμη και θα παίξει κανονικά) και θα μειώσει σε 2-1. Μόνο από στατιστικής άποψης να το δει κανείς, το βλέπω δύσκολο οι πράσινοι να χάνουν για τέταρτη κολλητή φορά μέσα σε 25 ημέρες από τους Μαδριλένους (στην αποστολή τους ο Γιουλ), δεύτερη μέσα στο γήπεδό τους και… όγδοη συνολικά αν αρχίσουμε να μετράμε από τα περσινά πλέι οφ (η ομάδα του Λάσο είχε «καθαρίσει» τον Παναθηναϊκό με 3-1), μπροστά σε 18.

000 φιλάθλους τους.

Μόνο με τις… δηλώσεις δεν νίκησε ποτέ κανείς, όμως αυτό που έγραψε ο Πιτίνο στο twitter («Η ώρα να κάνουμε το αδύνατο δυνατό είναι τώρα») δείχνει το κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο των πράσινων εν όψει των δύο αναμετρήσεων στο ΟΑΚΑ. Οπου αδύνατο βάλτε ότι στο παρελθόν καμία ομάδα (σε 22 περιπτώσεις) που βρέθηκε στο 0-2 στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας δεν κατάφερε να προκριθεί στο Final Four.

Πολύ δύσκολο να το καταφέρει αυτό ο Παναθηναϊκός, ειδικά κόντρα στην κάτοχο του τίτλου, όμως ένα ενδιαφέρον στη σειρά μπορεί να το δώσει.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης