903

Μάκης Μηνδρινός

Με Κύπελλο και μία έμπνευση

Χαιρετώ! Μια χαρά έπαιξε η Τσάρλτον, στα ίσια ήταν το παιχνίδι με τη φορμαρισμένη Ρόδεραμ, αν ήταν περισσότερο αποτελεσματική θα μπορούσε ακόμα και τη νίκη. Οντως, πάντως, η Τσάρλτον είναι μια ομάδα που πρέπει να έχει στο μυαλό μας από ‘δω και πέρα, φαίνεται να επηρεάζεται πολύ θετικά με την αλλαγή προπονητή…

Στο εγγλέζικο πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας, θα δείτε ότι κανονικές αγωνιστικές διεξάγονται μόνο σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ, καθώς από ‘κει και κάτω οι ομάδες παίζουν Κύπελλο.

Είναι ο πρώτος γύρος, όπου συμμετέχουν ομάδες από τη Λιγκ 1 μέχρι τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Θυμάστε, ότι πάντα στους συγκεκριμένους γύρους γεννιούνται τρομερές ιστορίες, που θυμίζουν παραμύθι!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η μικρότερη ομάδα που συμμετέχει στον πρώτο γύρο είναι η Σάντμπερι (8η κατηγορία), η οποία αντιμετωπίζει την Κόλτσεστερ μπροστά στις κάμερες του BBC (μιλάμε για ιστορικές στιγμές!).

Η οποία Κόλτσεστερ πέρσι αποκλείστηκε στον ίδιο γύρο από επίσης ομάδα 8ης κατηγορίας, την Μαρίν!

Αναφέραμε ήδη ότι το Σάντμπερι – Κόλτσεστερ είναι αποψινό, τηλεοπτικό. Τα άλλα τηλεοπτικά είναι τα Μπράνμπερι – Μπάροου αύριο στις 19:15, Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Πλίμουθ την Κυριακή στις 14:15, Στράντφορντ – Σριούσμπερι την Κυριακή στις 17:00, Σεντ Αλμπανς – Φόρεστ Γκριν την Κυριακή στις 19:15 και Ντάγκεναμ – Σάλφορντ τη Δευτέρα στις 21:45.

Προφανώς τα δύο ματς των Σάντμπερι, Μπράνμπερι και Στράντφορντ είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, καθώς παίζουν οι πολύ μικρούλες, με παίκτες που προφανώς παίζουν μπάλα από χόμπι!

Να παίξουμε κάποια από αυτές; Εντάξει, αν σας πω ότι έχω εικόνα, προφανώς θα σας πω ψέματα! Αν θέλουμε να παίξουμε για το χαβαλέ, για την ομορφιά και τον ρομαντισμό του ποδοσφαίρου που θα κάτσουμε να τα δούμε, ΟΚ, άντε να ρίξεις κάνα ψιλό.

Αλλά όπως είπαμε είναι σαν να μαζεύεται μια παρέα και να παίζει μπάλα. Εχουν γίνει εκπλήξεις στο παρελθόν, ήδη αναφέραμε την Κόλτσεστερ πέρσι, αλλά δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό για να σας πω. Πέρα από τη δεδομένα δίψα των ομάδων αυτών και το όνειρο ζωής, καθώς δεν νομίζω ότι θα τους ξαναδοθεί η δυνατότητα να παίξουν μπροστά στις κάμερες!

Διάβαζα, πάντως, κάτι δηλώσεις του Ντάνι Πότερ, προπονητή τερματοφυλάκων της Σάντμπερι, με παρελθόν στο… γυαλί (έπαιξε πριν πολλά χρόνια σε μια γνωστή αγγλική τηλεοπτική σειρά ποδοσφαιρικού περιεχομένου όσο έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο), που είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

Ότι η ομάδα ανεβαίνει συνεχώς, ότι έχει εξαιρετικές ακαδημίες και οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας προέρχονται από αυτές και είναι ηλικίας 18-20, ότι έχει καλές εγκαταστάσεις για τα δεδομένα και πως έχει προγραμματιστεί ταξίδι στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2022 για προπονήσεις, εμπειρίες και φιλικά. Και, μάλιστα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος κόντρα στην Κόλτσεστερ, ήταν κάτι που ήδη είχε προγραμματιστεί!

Anyway, αν αρχίσουμε τις ιστορίες τώρα δεν θα τελειώσουμε ποτέ και ο χρόνος πιέζει! Εχουμε και εκπομπή σήμερα, στις 16:00.

Πάμε στα δικά μας. Στην Πρέμιερ Λιγκ λίγα πράγματα. Προφανώς οι μπουκ αδικούν τη Γουέστ Χαμ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλό το timing να κοντράρεις τη Λίβερπουλ. Με αυτό που έχω φάει σκάλωμα και θα περιμένω να δω αν θα ακολουθήσω την έμπνευσή μου, είναι η Νιουκάστλ. Δεν προκύπτει αγωνιστικά, η Μπράιτον είναι πολύ καλύτερη ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή και έρχεται και από σπουδαίο αποτέλεσμα με τη Λίβερπουλ (2-2) στο Ανφιλντ.

Από την άλλη μια ομάδα χωρίς νίκη τις προηγούμενες 5 αγωνιστικές και με το ειδικό βάρος της Μπράιτον, δεν μπορεί να δίνει 1.60. Αγγλία είναι! Εχουμε ξαναπεί ότι δεν αρκεί η αλλαγή ιδιοκτησίας για να στρίψει η Νιουκάστλ. Χρειάζονται αλλαγές και στο προπονητικό σταφ και σε παίκτες. Παίκτες προφανώς δεν μπορεί να πάρει τώρα. Προπονητή όμως μπορεί και διαβάζω ότι είναι μία ανάσα από τη συμφωνία με τον Εντι Χάουι, πρώην της Μπόρνμουθ.

Μακάρι να γίνει! Τον έχω σε εκτίμηση, νομίζω είναι εξαιρετική επιλογή για τα δεδομένα της Νιουκάστλ, κι ας περίμενε ο κόσμος κάτι πιο φανταχτερό. Πολλοί λένε, μάλιστα, ότι ο Χάουι παίζει να προλάβει να είναι στον πάγκο αύριο! Δεν ξέρω αν όντως συμφωνήσει τόσο γρήγορα και καθίσει άμεσα στον πάγκο, όμως περιμένω μια αντίδραση από τη Νιουκάστλ.

Και στο 6,00 λέω μήπως πάρω το ρίσκο. Ξαναλέω, αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει αγωνιστικά διπλό. Είναι μία έμπνευση. Ειδικά αν ανακοινωθεί ο Χάουι, θα είμαι ακόμα πιο ζεστός!

Στην Τσάμπιονσιπ, υπερβολικό το 5άρι της Σουόνσι στο Μπόρνμουθ. Οσο καλή ομάδα κι αν είναι η Μπόρνμουθ (που είναι), οι μπουκ δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψιν τους ούτε τη φόρμα της Σουόνσι (4 νίκες στα 5 τελευταία), ούτε ότι η Μπόρνμουθ προέρχεται από ήττα μεσοβδόμαδα.

Δεν είναι εύκολο, αλλά η απόδοση είναι λάθος, το διπλό έπρεπε να είναι κοντά στο 4,00.

Και η Στόουκ μπορεί να συζητηθεί σοβαρά, στο 3,10 στο Λούτον. Δεν είναι εύκολη ομάδα η Λούτον, ειδικά εντός έδρας, αν και η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα στα εντός έδρας την ευνόησε έως τώρα. Οσο καλή πορεία κι αν πραγματοποιεί η Λούτον δεν είναι ομάδα φτιαγμένη για πλέι οφ και άνοδο.

Είναι όντως από τις καλές μικρομεσαίες ομάδες, ως εκεί. Η Στόουκ είναι φτιαγμένη για πλέι οφ, είναι η πρώτη φορά από τότε που έπεσε από την Πρέμιερ Λιγκ που δείχνει ότι πραγματικά μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο. Επέστρεψε στις νίκες μεσοβδόμαδα μετά από ένα κακό διάστημα που προηγήθηκε και πιστεύω ότι θα αρχίσει να ξαναπαίρνει μπρος.

Στο Κύπελλο, γνωρίζετε πολύ καλά τη φιλοσοφία μετά από τόσα χρόνια! Εμπνευση και… βουρ. Χωρίς πολλά πολλά λοιπόν, η αρχική μου διαλογή είχε Σουίντον, Γκέιτσχεντ, Ρέξαμ, Χάρτλπουλ, Νιούπορτ, Μάνσφιλντ, Πλίμουθ, Νοτς Κάουντι. Πιο πολύ απ’ όλα μ’ αρέσουν Γκέιτσχεντ, Νιούπορτ και Νοτς Κάουντι.

Η Γκέιτσχεντ υποδέχεται την Ολτριγχαμ, ο άσος στο 3,20.

Στο Βορρά της Νάσιοναλ η πρώτη, στη Νάσιοναλ η δεύτερη. Για άνοδο πηγαίνει η Γκέιτσχεντ, εντός έδρας έχει μόνο νίκες. Από τρεις σερί ήττες η Ολτριγχαμ, η οποία δέχεται εύκολα γκολ. Η Νιούπορτ (Λιγκ 2) είναι με νέο προπονητή και η αντίδρασή της ήταν εξαιρετική, σημειώνοντας δύο νίκες κόντρα σε Μπρίστολ Ρόβερς (3-1) και Στίβενεϊτζ (5-0). Η Μόρκαμ είναι μια κατηγορία πιο πάνω, αλλά ντεφορμέ (χωρίς νίκη από τις 28/09) και πιο κουρασμένη (έπαιζε μεσοβδόμαδα ενώ η Νιούπορτ όχι).

Στο 3,30 το διπλό. Η Νοτς Κάουντι είναι καλά και διεκδικεί επιστροφή στη Φούτμπολ Λιγκ, πολύ μεγάλο όνομα, το γνωρίζετε. Παίζει εκτός με την Ρότσντεϊλ η οποία μεσοβδόμαδα υπέστη βαριά ήττα από την Μπόλτον στο Τρόφι 0-3 (ΟΚ, δεν πολυασχολούμαστε με το Τρόφι), όμως επιβεβαιώθηκε ότι εντός έδρας τα έχει τα θεματάκια της (τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία).

Στο 4,05 το διπλό, σε πολλές εταιρίες έχει πέσει κάτω από 4,00.

Σε αυτά τα τρία είμαι και θέλω να δω ξανά και τα Νιουκάστλ, να δούμε αν θα υπάρχουν εξελίξεις με τον Χάουι. Σε μονά αποδεκτά θα πάω, όποιος θέλει να βάλει στήλες, ας πάει σε σύστημα 2-3. Τα λέμε και ραδιοφωνικά στις 16:00.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος