1946

Κώστας Ζαφείρης

Με την αύρα του Περάσοβιτς

Γεια χαρά… Χρόνια πολλά σε όλους! Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω να… προσφέρω κάτι περισσότερο σε ευχές. Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από την υγεία, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται αυτό. Και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, παρά την τρέλα που κυριαρχεί στην καθημερινότητα. Ε και καλό θα είναι να υπάρχουν και κάποια ευρώ στην τσέπη για να κάνει τα «δικά» του ο καθένας από εμάς.

Υγεία, λοιπόν! Για τα υπόλοιπα κάτι θα κάνουμε…

 

Ευρωλίγκα έχει σήμερα το μενού, με τα παιχνίδια Κίμκι – Μπασκόνια, Νταρουσάφακα – Ολυμπιακός, Μακάμπι – Μιλάνο και Μπαρτσελόνα – Εφές να ανοίγουν την αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής (15η) του πρώτου γύρου.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Νταρουσάφακα στην Τουρκία, στην επιστροφή του Ντέιβιντ Μπλατ στο γήπεδο που πέρυσι έζησε μεγάλες στιγμές με την κατάκτηση του Γιούροκαπ (γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η «Ντάρου» συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση).

Με γεμάτο το οπλοστάσιό τους οι «ερυθρόλευκοι», από την δική τους απόδοση και… όρεξη θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα. Η Νταρουσάφακα έχει γίνει πιο μαχητική και γενικότερα πιο ανταγωνιστική με τον Σελτσούκ Ερνάκ στον πάγκο της, αλλά μέχρι εκεί… Δεν θα μπορούσε να προσφέρεται σε μεγαλύτερες αποδόσεις από το 1,35-1,40 το διπλό της παρέας του Σπανούλη.

 

Στις 7 μ.μ. στη Μόσχα, θα γίνει το τζάμπολ στο παιχνίδι Κίμκι – Μπασκόνια. Σταθερά χωρίς τον ηγέτη της Σβεντ η ομάδα του Μπαρτζώκα, έχει κάποιες λίγες ελπίδες να προλάβει το σημερινό ο βασικότατος φόργουορντ, Γκιλ. Από την άλλη πλευρά, στους Βάσκους δεν υπάρχουν φρέσκα αγωνιστικά προβλήματα, με τον Περάσοβιτς να έχει βάλει ήδη την σφραγίδα του στην Μπασκόνια αυτές τις λίγες εβδομάδες που βρίσκεται ξανά στην Βιτόρια.

Μεγάλο ματς, με τους Βάσκους να είναι στα μάτια μου καλύτερη ομάδα.

 

Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι υποδέχεται το Μιλάνο, με τον Σφαιρόπουλο να τονίζει στις δηλώσεις του ότι η «ομάδα του λαού» μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να μπει «σφήνα» στην πρώτη οχτάδα. Η Αρμάνι πήρε τα πάνω της με τη νίκη στο ΟΑΚΑ και αν δεν είχε τον «λίγο» Πιανιτζιάνι στον πάγκο της θα ποντάρα υπέρ της.

Όμως, δεν θα το κάνω σήμερα. Το αφήνω στην άκρη.

 

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με το σπουδαίο ματς που θα διεξαχθεί στην Βαρκελώνη ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Εφές. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν οξυγόνο την προηγούμενη εβδομάδα με τη σπουδαία νίκη τους στην Βιτόρια, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως έλυσαν δια μαγείας όλα τα προβλήματά τους.

Ειδικά το «αγκάθι» της επίθεσης είναι… εκεί και τρελαίνει τον Πέσιτς. Από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι βρίσκουν με ευκολία τον δρόμο προς το καλάθι, όμως η άμυνά τους άρχισε να… μπάζει νερά. Αν έπαιζα κάτι σ’ αυτό το ματς θα ήταν το +5,5 της ομάδας του Αταμάν.

 

Αυτά για την ώρα. Χρόνια πολλά! Τα λέμε ξανά αύριο…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης