1629

Κώστας Ζαφείρης

Με την “σημαία” της στον πάγκο – Update

Γεια χαρά σε όλους… Ο Φώτης Κατσικάρης επέστρεψε στην Ευρώπη (πέρυσι δούλευε στο σταφ των Γιούτα Τζαζ) αναλαμβάνοντας το πρότζεκτ της Γκραν Κανάρια. Βέβαια, 0 52χρονος Ελληνας κόουτς δεν βαδίζει στα τυφλά, καθώς το μεγαλύτερο διάστημα της προπονητικής του ζωής το έχει περάσει στην Ισπανία (Βαλένθια, Μπιλμπάο, Μούρθια, Τενερίφη).

Το καλοκαίρι έχοντας αρκετά μεγάλο μπάτζετ στη διάθεσή του έκανε ποιοτικές προσθήκες (υπέγραψε τους Οκόγιε, Κουκ, Χάρπερ, Σούρμα, Μπουρούση – ο Ελληνας σέντερ δεν θα παίξει απόψε, καθώς έχασε τον πατέρα του και ταξίδεψε στην Ελλάδα για την κηδεία…) και ο μίνιμουμ στόχος της διοίκησης είναι μία θέση στην πρώτη οχτάδα και φυσικά η συμμετοχή στα πλέι οφ.

Μετά από εφτά αγωνιστικές η Γκραν Κανάρια ισοβαθμεί με άλλες έξι ομάδες στην 8η θέση με ρεκόρ 3-4, ενώ ο σημερινός της αντίπαλος η σκληροτράχηλη Μπιλμπάο έχει μία νίκη παραπάνω και ρεκόρ 4-3. Δύο νίκες και δύο ήττες ο απολογισμός έως τώρα για την ομάδα του Κατσικάρη μακριά από το νησί και αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι το διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής στη Βαλένθια (88-86 στην παράταση).

Την ίδια ώρα, η Μπιλμπάο με την «σημαία» της στην άκρη του πάγκου, τον Αλεξ Μούμπρου (φόρεσε τη φανέλα της τα τελευταία 10 χρόνια της καριέρας του και από πέρυσι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Βάσκων) έχει ως στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού. Με την εικόνα που δείχνει μέχρι τώρα και με τις ψαγμένες κινήσεις που έχει κάνει ο Μούμπρου στο μεταγραφικό παζάρι δικαιούται να είναι… λίγο πιο αισιόδοξη.

Οι Βάσκοι είναι αήττητοι στη φωλιά τους μέχρι τώρα (έχουν νικήσει Βαλένθια, Μπασκόνια, Φουενλαμπράδα) και γενικότερα αν εξαιρέσουμε την εκτός έδρας ήττα από την Σαραγόσα, σε όλα τα υπόλοιπα ήταν σούπερ ανταγωνιστικοί. Η Γκραν Κανάρια δεν είναι (ακόμα) στο επίπεδο που θέλει ο Κατσικάρης, πιο… πεινασμένη και έτοιμη δείχνει στα μάτια μου η Μπιλμπάο και θα την στηρίξω…

======================================================================================================================================

Καλησπέρα.

Οι αλλαγές σε κάποιες τιμές, με οδήγησαν σε μία δυαδούλα από την Ιταλία με απόδοση 2,00.

Τον μικρό άσο στους -3,5 πόντους της αήττητης και πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα, Βίρτους Μπολόνια (7-0) κόντρα στην Τρεβίζο (3-4) που παλεύει αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, μαζί με το under 167,5 π. στο Τριέστε – Μπρίντιζι. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν την δεύτερη χειρότερη επίθεση και την τρίτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, την ίδια ώρα που η Μπρίντιζι σκοράρει περισσότερο και πιο εύκολα από το… αναμενόμενο (βάσει του ρόστερ και της φιλοσοφίας της) στο ξεκίνημα του μαραθωνίου.

Νομίζω, ότι ήρθε η ώρα να πέσει ο μέσος όρος της στο σκοράρισμα.

Τα λέμε από Τρίτη για το ευρωπαϊκό μενού.

Καλό απόγευμα σε όλους.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης