205

Tzini

Με το μαγικό χαλί! (UPDATE)

Τρία σερί ματς στις προτάσεις όλα στο μηδέν! Τρομερό στατιστικό δε θυμάμαι να μου έχει ξανατύχει να έχω ποντάρει σε τρία σερί 0-0! Και άντε για το Berkane-Wydad να το καταλάβω, πήγε στο ξύλο το ματς κατευθείαν με κόκκινη από το πρώτο ημίχρονο και τέλος. Όπως και για το FAR-Berkane να το καταλάβω όπου απλά συμβιβαζόντουσαν όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα.

Αλλά το Al Ahli-Al Ittifaq είναι από τα 0-0 που λες what the f*ck στο τέλος! Αλλά μπάλα είναι, τα έχουμε μάθει τα τερτίπια της και προχωράμε με αυτό ακριβώς το χαμόγελο που βλέπετε και στη φωτο του Tzini!

Μεγάλη μέρα για το Αφρικάνικο ποδόσφαιρο καθώς όλοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία την κλήρωση του Champions League και του Confederation Cup στο Γιοχάνεσμπουργκ της Nοτίου Αφρικής.

Κόσμος και κοσμάκης θα μαζευτεί και φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς την παρουσία του Tzini! Καλό τεστ και για το χαλάκι μου αυτό το ταξίδι, έχουμε καιρό να κάνουμε τόσο μεγάλη απόσταση. Ελπίζω να μην τρέχουμε πάλι στον Thassio γιατί έχουμε ωραίο ΣΚ μπροστά μας πριν τη διακοπή για τις εθνικές! Καρφί μετά την κλήρωση το μεσημεράκι ξανά στο χαλάκι, άραγμα στο λυχνάρι και ολοταχώς για Σαουδική παρέα με Billara και Άγγελο! Εννοείται ότι δε θα τους κουβαλάω μαζί μου γιατί μας βλέπω να φουντάρουμε κάπου στα ανοιχτά της Μαδαγασκάρης, αλλά θα τους έχω στο ράδιο, όπως και όλοι εσείς! Η καλύτερη παρέα για ένα τέτοιο ταξίδι, αυτό είναι άχαστο!

Έχουν καθιερωθεί πλέον οι Παρασκευές μας να είναι κάπου μεταξύ Τζέντας, Μέκκας και Ριάντ αφού οι Άραβες αποφεύγουν να βάζουν τα καλά τους ματς μέσα στο ΣΚ, αλλά Παρασκευές ή Δευτέρες για καλύτερα νούμερα τηλεθέασης, μεγαλύτερα έσοδα κλπ.

Προς το παρόν δεν τους πολυβγαίνει γενικά το όλο εγχείρημα, τα νούμερα και τα έσοδα είναι ακόμα πολύ χαμηλά, αλλά έχουν πίστη! Στα αγωνιστικά του πρωταθλήματος, η Al Hilal του Neymar, του Mitrovic και του coach Jorge Jesus ξεχωρίζει λίγο από τις υπόλοιπες και δικαίως μας δίνεται ως πρώτο φαβορί για κατάκτηση. Από κοντά και οι υπόλοιπες τρεις, με την Al Nassr του Ronaldo να φαίνεται πλέον να βρίσκει καλύτερα τα πατήματά της και να έχει βελτιωθεί αρκετά.

Η δική μας Al Ahli από την άλλη, μετά το 4/4 στην αρχή του πρωταθλήματος, έχει πέσει κάπως η απόδοσή της, ο Mendy μέχρι τώρα είναι ο χειρότερος τερματοφύλακας της λίγκας και ο Firmino μετά το hat-trick της πρώτης αγωνιστικής δεν έχει ξαναβρεί δίχτυα!

Σήμερα το βράδυ κιόλας έχουμε το τρίτο μας σερί ντέρμπι και μάλιστα τοπικό της Τζέντα! Μετά την ήττα με 4-3 στο Ριαντ από την Al Nassr (εδώ είχαμε πληρωθεί καλά), ήρθε το 0-0 της προηγούμενης βδομάδας κόντρα στην ομάδα του Gerrard (εδώ δεν πήγαμε και πολύ καλά) και τώρα έρχεται η ώρα της Al Ittihad και του Benzema.

Αυτό θα είναι το δεύτερο ντέρμπι για φέτος για την ομάδα του Nuno Espirito Santo μετά την ήττα με 3-4 από την Al Hilal. Νομίζω είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θα πάμε σε παρόμοια πονταρίσματα στα γκολ του αγώνα όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Ιδιαίτερη ανάλυση δεν χρειάζεται, απλά ας ελπίσουμε να έχουν όρεξη σήμερα! Φυσικά και μπορείτε να παίξετε οτιδήποτε σας αρέσει σε γκολ στο παιχνίδι, αρκεί να έχετε μέσα κάτι από γκολ ημιχρόνου, αλλιώς οι τιμές δεν πολυαξίζουν.

Με αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε Γιοχάνεσμπουργκ και μη σας πω αργήσαμε κιόλας βλέπω τον Μοτσέπε να φωνάζει! Τα λέμεεε!

ΥΓ. H φωτο της στήλης ειναι απο τα εγκαίνια του κοινού γηπέδου της Al Ittihad και της Al Ahli στη Τζεντα, ένα απο τα πιο εντυπωσικά γήπεδα ολόκληρης της Αραβικής περιοχής!

UPDATE

Άλλη μια στιγμή ατυχίας χθες στη Σαουδική Αραβία, σε ένα ματς που τα xGoals μετά τον αγώνα ήταν στο 2,6! Δηλαδή 3 γκολ θα μπορούσαν να είχαν μπει βάση των τελικών των ομάδων, χωρίς να μετράνε σε αυτά οι τρεις φάσεις με τα τρία άκυρα γκολ.

Γίνεται να έχουμε παρόμοια νούμερα και επόμενα ντέρμπι; Μακάρι θα πω εγώ και εδώ είμαστε!

Στα καλά νέα της ημέρας, έχουμε τιμές για σχεδόν όλα τα παιχνίδια που μας απασχολούν. Μακάρι, θα ξαναπώ εγώ, να συνεχιστεί αυτό και μετά το break των εθνικών! Ήδη φτάσαμε στις δύο ευχές οπότε πάμε να δούμε τι έχουμε για σήμερα μη ξεμείνουμε και τις έχουμε ανάγκη αργότερα το βράδυ! Φεύγουμε από Σαουδική λοιπόν και πάμε στην πολύ αγαπημένη πόλη της Ταγγέρης στο Μαρόκο για το Tanger-Wydad φυσικά! Εδώ έχουμε μια Wydad που είναι σε ρηχά νερά ακόμα, μια Tanger με νέο κόουτς εδώ και 3 ματς όπου πέτυχε την πρώτη της νίκη και δεν έχει χάσει ακόμα.

Έχουμε και απουσίες για τη Wydad μπροστά και το διπλό από το 1,85 που άνοιξε πήγε στο 1,60. Κρατάω το άσο DNB στο 4,00 για μονό ποντάρισμα και ένα κόμπο που θα δείτε στον πίνακα. Για τους λάτρεις των ασιατικών, το +0,75 κοντά στο 2,00 είναι επίσης εξαιρετικό.

Δεύτερη στάση στην περιφέρεια του Berrechid και στην μικρή πόλη του Soualem ή Salmi όπως συνηθίζουν να το λένε οι ντόπιοι.

Και ο λόγος που πάμε εκεί είναι η κόντρα της FUS. Το κλίμα είναι κάκιστο στην ομάδα για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Η FUS αν θυμάστε πριν 3 χρόνια είχε ξεκινήσει ένα project μαζεύοντας παίκτες από τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας και έφτασε να διεκδικεί ότι τίτλος βρισκόταν στο δρόμο της. Τώρα όμως που οι απαιτήσεις ανέβηκαν και ήρθαν οι πρώτες καλές σφαλιάρες με τον αποκλεισμό από το Confederations Cup, βγήκε ο κόουτς και έδωσε στεγνά τους παίκτες! Τις περισσότερες φορές που θα συμβεί αυτό, οι παίκτες θα αντιδράσουν, δε θα αποδίδουν τα αναμενόμενα στα παιχνίδια τους, μέχρι να αλλάξει ο προπονητής.

Η Salmi από την άλλη δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά η τιμή της είναι μεγάλη και μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση της FUS. Ίσως τα ξαναπούμε αυρίο!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini