121

Tzini

Με το Μαρόκο στην Ακτή! (UPDATE)

Καλησπέρα σας! Πραγματικά δεν έχω λόγια για την Cleopatra στο χθεσινό μας bet, ματς του 0-3 κατάφερε να το χάσει κιόλας στα πέναλτι! Άπειρες φάσεις, οι Pyramids δεν κατέβηκαν ποτέ στο ματς όπως περιμέναμε άλλωστε, που έτυχε απλά να ισοφαρίσει με ένα κρέμασμα εκτός περιοχής από ένα τραγικό λάθος των αμυντικών. Δείτε και την παρακάτω εικόνα με μια από τις χαμένες ευκαιρίες της Cleopatra.

Ahmed Yasser Rayan o κύριος σε περίπτωση που θέλει κάποιος να τον ψάξει και να πάρει τα κέρδη που μας στέρησε! Πέρασε τον τερματοφύλακα πολύ νωρίτερα, έξω από τη μεγάλη περιοχή και περπατώντας εριστικά στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι!

Και πάμε στο σήμερα, με 4 παιχνίδια στο πρωτάθλημα του Μαρόκου όπου όλα έχουν λαθάκια. Και αυτό γιατί ο κόσμος δεν έχει τι να παίξει αυτές τις μέρες, η μάζα (9/10) παίζουν φαβορί, οπότε απλά πάνε και παίζουν δίχως να έχουν ιδέα τι παίζουν και γιατί.

Στο τέλος της βραδιάς θα έχουν μια Wydad ή FAR να βρίζουν που τους έστειλε κουβά και όλα καλά! Εμείς τους ευχαριστούμε πάντως γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να ποντάρουμε σε outsiders σε πολύ καλές τιμές και αυτό θα κάνουμε και σήμερα. Προσωπικά θα πάω ξανά με την Agadir και ξανά με την κόντρα της Wydad. Η πρώτη υποδέχεται τη FES που ενώ ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρωτάθλημα, έρχεται από 3 σερί ήττες με τα αποδυτήρια να μυρίζουν μπαρούτι πλέον.

H Agadir δεν είναι τίποτα σπουδαίο, ακόμα ψάχνει την πρώτη της νίκη και νομίζω δε θα βρει καλύτερη ευκαιρία από αυτήν στο άμεσο μέλλον. Στο 3,25 ο άσος εδώ, που τον περίμενα κάπου στο 2,60-2,70.

Η Wydad απο την άλλη, είχε που είχε τα προβλήματά της, ήρθε και ένα ακόμα νέο να ταράξει την ομάδα. Ο πρόεδρός της συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών! Ο Escobar της Ερήμου όπως τον αποκαλούν, ήταν χρόνια τώρα υπό παρακολούθηση από τις αρχές και να που ήρθε η στιγμή για την πρώτη σύλληψή του! Η ομάδα πάει στη Safi, σε μια από τις πιο καυτές και αγαπημένες μου έδρες όπου κάθε χρόνο περνάει τα πάνδεινα εκεί.

Στο 3,60 εδώ ο άσος, κάτω από 3,00 θεωρώ τη σωστή τιμή.

Για το τέλος σας έχω τα πρώτα μακροχρόνια στοιχήματα για το Africa Cup of Nations που θα γίνει στην Ακτή Ελεφαντοστού από τις 13/01! Αν και τα ρόστερ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, εκτός από μερικά με τις εκπλήξεις να είναι ήδη μεγάλες (Zaha και Choupo-Moting εκτός από Ακτή και Καμερούν) υπάρχουν κάποιες τιμές στα μακροχρόνια που βγάζουν μάτι ανεξαρτήτως ρόστερ.

Καταρχάς υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση και αυτό είναι το Μαρόκο. H bet365 μας το δίνει τριτοτέταρτο φαβορί μαζί με την Ακτή και λίγο πίσω από Σενεγάλη και Αλγερία. Το Μαρόκο μετά και το πρόσφατο Mundial έχει αλλάξει επίπεδο, σχεδόν όλη η ενδεκάδα αγωνίζεται στα τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης και η κατάκτηση είναι ξεκάθαρα στο χέρι τους.

To 8ρι της bet365 θεωρώ ότι θα πάει κάπου στο 4-5 (εκεί βρίσκεται σε novibet και stoiximan) μέχρι να ξεκινήσει η διοργάνωση και θα είναι καθαρό πρώτο φαβορί.

Στους ομίλους έχω εντοπίσει κάποια λαθάκια που τα βρίσκουμε κυρίως στη Novibet. Απ’ ότι φαίνεται οι traders έχουν τη δική τους άποψη και στη Novibet και στην Stoiximan αλλά και στην bet365 με αρκετές διαφοροποιήσεις και αυτό μας αρέσει πολύ! Πραγματικά ο καθένας έχει βγάλει ότι θέλει και απλά ελπίζω να μη σκαρφιστούν κάποια δικαιολογία και μας ακυρώσουν τα bets.

Μας το έχουν ξανακάνει γι αυτό και είμαι λίγο διστακτικός, αλλά αν θέλεις να σε θεωρούν σοβαρή εταιρεία και από τη στιγμή που παίρνεις το ρίσκο και βγάζεις τιμές μόνος σου θα πρέπει να παραδεχθείς και να αποδεχθείς τα όποια λάθη κάνεις και όχι να τα κρύψεις κάτω από το χαλάκι, ακυρώνοντας στοιχήματα και όλα μέλι-γάλα!

Αρχικά το μεγαλύτερο value βρίσκεται στον αποκλεισμό της Αγκόλας.

Η 365 την έχει φαβορί για την τελευταία θέση του ομίλου, ο stoiximan τη βλέπει στην 3η θέση και η novi στη 2η! Κυρίως συμφωνώ με την 365 και τον stoiximan και διαφωνώ κάθετα με τη novi. Μας δίνει στο 4,00 να μη τερματίσει στο top 2 του ομίλου (Αλγερία, Μπουρκίνα Φάσο και Μαυριτανία οι άλλες), που είναι τεράστιο στα μάτια μου. Από τους 6 ομίλους θα περάσουν και οι 4 καλύτεροι 3οι αυτών για να σχηματίσουν τη νοκ-αουτ φάση των 16.

Το άλλο σημείο με αξία είναι η Γουινέα. Σε δυσκολότερο όμιλο αυτή με Σενεγάλη, Καμερούν και Γκάμπια, δεν θα μου κάνει όμως καθόλου εντύπωση να περάσει και να αφήσει έξω το Καμερούν που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Με προπονητή τον Rigobert Song και έναν αστείο όμιλο των 3 ομάδων στα προκριματικά, όπου περνούσαν οι 2, κόντεψαν να αποκλειστούν από Ναμίμπια και Μπουρουντί.

Στην ουσία πέρασαν χάρη στον Mbeumo της Brendford, ο οποίος όμως θα λείψει λόγω τραυματισμού. Επιστρέφει και ο τεράστιο Ονάνα στο τέρμα που τον είχαν ξεγράψει μετά από τις κλασικές του γκέλες που κάνει και στη United, οπότε πως να μην τους κοντράρουμε! Η Γουινέα πολύ τίμια ομάδα, πέρασε άνετα από τον όμιλό της και το 4,50 για το top 2 του ομίλου με υπερκαλύπτει.

Σταματάω εδώ προς το παρόν, σχεδόν όλη η προσοχή μου πλέον είναι στο Africa Cup of Nations και αναμένουμε τα τελικά ρόστερ και περισσότερα ειδικά στοιχήματα σε σκορερς.

UPDATE

Πανικός! Είναι η λέξη που συνοδεύει τα πρώτα μακροχρόνια στοιχήματά μας για το Africa Cup of Nations. Δυστυχώς ελάχιστοι πρόλαβαν την τιμή της Αγκόλας, (5-6 απ’ ότι έμαθα) γι αυτό και θα διευθετηθεί ως void στον πίνακα.

Για την ιστορία το 4,00 έγινε 1,50. Void και η δυάδα με τη Γουινέα, αλλά θα κρατήσω το μονό της στο 3,70 αντί για 4,50, όπου η πτώση της τιμής έγινε σταδιακά και έχει παιχτεί από αρκετούς κυρίως στο 3,70 και 3,50, ενώ σήμερα το βρίσκουμε στο 2,35 που το θεωρώ ακραία χαμηλό. Αυτό πιστεύω ότι είναι το δικαίο και τίμιο για όλους μας.

Το οξύμωρο της υπόθεσης εδώ που δείχνει και το επίπεδο των traders είναι η απόδοση του Καμερούν για να μην τερματίσει στην πρώτη δυάδα του ομίλου.

Ναι μεν το 4,50 της Γουινέας έγινε 2,35 αλλά το 3,50 του οχι του Καμερούν έγινε μόλις 3,30! Πραγματικά δεν έχω λόγια. Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι δεν ακυρώθηκαν τα στοιχήματα και όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Το 8ρι του Μαρόκου από την άλλη, έγινε ήδη 6ρι και πιστεύω θα πέσει ακόμα λίγο. Αυτά ήταν τα στοιχήματα που έβγαζαν μάτι κατευθείαν, όμως η μελέτη συνεχίστηκε και σας έχω δύο ακόμα που θεωρώ ότι έχουν αξία.

Αυτή τη φορά θα πάμε στην stoiximan να δούμε μήπως έχουμε καλύτερη τύχη από τη novibet. Τα στοιχήματα υπάρχουν και στις δύο εταιρείες πάντως. Στον όμιλο του Μαρόκου (Group F) θεωρώ ότι οι τιμές της Ζάμπιας και του Κογκό για το top 2 είναι ανάποδες. Η Ζάμπια θα έπρεπε να είναι οριακό φαβορί για τη δεύτερη θέση και όχι οι Κογκολέζοι. Στο 2,50 το ΝΑΙ της Ζάμπιας για το top 2, το υπολογίζω κοντά στο 2,00 στα αρχειάκια μου.

Στον όμιλο Ε, Τυνησία και Μάλι είναι τα αδιαμφισβήτητα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και το 2,08 του ΟΧΙ της Ν. Αφρικής θα έπρεπε να είναι κάτω από 1,70. Αυτά από εμένα, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους σας σε περίπτωση που δεν τα ξαναπούμε αύριο!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini