1592

Κώστας Ζαφείρης

Με το πρώτο σενάριο

Γεια χαρά σε όλους… Εξι ματς περιλαμβάνει το μενού σήμερα στην Ευρωλίγκα, στην πρώτη ημέρα της 3ης «διαβολοβδομάδας» της διοργάνωσης.

Πάμε να δούμε τι μένει…

Σε λίγη ώρα θα γίνει το τζάμπολ στο Νίζνι – Μακάμπι. Χωρίς τον πολύτιμο φόργουορντ Πονίτκα οι γηπεδούχοι, «μισή» η «ομάδα του λαού» (έξω οι Γουόλτερς, Κάσπι, ΝτιΜπαρτολομέο και Μπλακ).

Δεν στέκεται το 1,35 με αυτές τις απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Σφαιρόπουλος.

Στο Ζαλγκίρις – Εφές υπάρχει φαβορί και οι είναι οι Τούρκοι που καταπίνουν όποιον βρουν στο δρόμο τους. Χωρίς τον 2ο σκόρερ τους Γκριγκόνις οι Λιθουανοί (7 σερί ήττες), σταθερά στα πιτς ο βασικός σέντερ της ομάδας του Αταμάν, Ντάνστον. Κοντά στο 1,50 το διπλό, το οποίο παίζεται.

Η Ρεάλ έχει ανεβάσει για τα καλά στροφές (8 κολλητές νίκες) από 4 διαδοχικές ήττες προέρχεται η Αρμάνι, με τον Μεσίνα να μην έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Νέντοβιτς.

Αφεντικό οι Μαδριλένοι, όχι όμως στο 1,15.

Ο άσος του Παναθηναϊκού ανέβηκε μόλις ανακοινώθηκε ότι η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκας τον τιμώρησε με ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών (την ποινή θα εκτίσει απόψε με την Φενέρ) αλλά από χθες το βράδυ και μετά πήρε την κάτω βόλτα (ξανά).

Χωρίς ουσιαστικές απουσίες οι πράσινοι, σταθερά έξω ο Βέσελι στους Τούρκους. Δεν βλέπεται η ομάδα του Ζοτς, όμως ούτε ο Παναθηναϊκός με «ψήνει» για να βάλω τα χρήματά μου. Ισως, η Φενέρ εκμεταλλευθεί την συγκυρία (κεκλεισμένων των θυρών) και το παλέψει. Αν έπαιζα κάτι εδώ θα ήταν το under με το line στους 165,5 πόντους. Αυτό που έχω κρατήσει είναι το under στους 13,5 π.

του Ντέρικ Γουίλιαμς, στον οποίο λογικά ο Πιτίνο θα προσφέρει το σουτ… απλόχερα. Ποντάρω στο ότι ο Αμερικανός δεν θα βρεθεί στη μέρα του. Αν βρεθεί, μπορεί να βάλει και 25. Πάω με το πρώτο σενάριο. Under θα παίξω και τον Κάλινιτς, το line του οποίου βρίσκεται στους 7,5 πόντους. Δεν είναι στο καλύτερο φεγγάρι του ο Σέρβος φόργουορντ, αλλά ούτως ή άλλως… μία ζωή αμυντικός εξολοθρευτής ήταν και όχι «μπόμπερ».

Από ‘κει και πέρα, η Μπάρτσα δε νομίζω ότι θα το κάνει ντέρμπι με την αξιόμαχη, κατά τα άλλα, Βιλερμπάν, ενώ στον ισπανικό «εμφύλιο» η μπίλια μπορεί να καθίσει οπουδήποτε.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης