1265

Μάκης Μηνδρινός

Με Τσάμπιονσιπ για αρχή

Χαιρετώ! Καλή αρχή δεύτερης καραντίνας να ευχηθώ, μαζί με υπομονή και ψυχραιμία. Δεν θα είναι εύκολο και αν θέλετε την προσωπική μου άποψη δεν πρόκειται να κρατήσει τρεις εβδομάδες και μετά τέλος. Ισως τραβήξει λίγο παραπάνω, μετά θα ανοίξουν όλα για να κινηθεί η αγορά τον Δεκέμβρη και μετά… άντε πάλι!

Ενας χειμώνας είναι, θα περάσει, που θα πάει! Τουλάχιστον έχουμε μπάλα να ασχολούμαστε, να ξεφεύγει λίγο το μυαλό από τα υπόλοιπα.

Στην πρώτη καραντίνα δεν είχαμε μπάλα και είχαμε καταντήσει να βλέπουμε μέχρι και Fifa E-sports για να δούμε λίγο το τόπι να τσουλάει!

Στα δικά μας, όπως βλέπετε είμαι λίγο εκτός προγραμματισμού, δεν ανέβηκε η στήλη χθες, ανεβαίνει σήμερα. Δεν αλλάζει κάτι, δεν βλέπω και ιδιαίτερες αλλαγές στις αποδόσεις σε σχέση με αυτά που είχα σταμπάρει από την αρχή, οπότε κομπλέ είμαστε.

Όπως βλέπετε στο κουπόνι έχουμε τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, με αρκετές ιδιαιτερότητες φέτος. Σημαντικότερη όλων ότι τα ματς είναι νοκ άουτ, δεν υπάρχουν επαναληπτικοί. Επίσης όλες οι ομάδες έρχονται από πολύ βαρύ πρόγραμμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (ροτέισον, κ.λπ.). Τέλος, σημαντική η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι τα οικονομικά, αισθητά χαμηλότερα (λόγω των συνθηκών βεβαίως) απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει.

Το παιχνίδι μου σήμερα θα περιοριστεί στην Τσάμπιονσιπ. Είναι τρία ματς που προκαλούν, που σηκώνουν σοβαρή κουβέντα: Μπρέντφορντ – Μίντλεσμπρο και Νόριτς – Σουόνσι που μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, συν το Νότιγχαμ – Γουίκομ. Στο Κύπελλο Αγγλίας η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά δεν μπόρεσα να βρω χρόνο να… ξετρυπώσω ιστορίες όπως τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στοιχηματικά δύο είναι οι μπόμπες που κοίταξα περισσότερο: Στίβενειτζ – Κόνκορντ σήμερα με το διπλό στο 9,00 και Γουίγκαν – Τσόρλι αύριο, με το διπλό στο 8,00.

Σήμερα θα παίξω Μίντλεσμπρο (4,50) και Σουόνσι (3,75). Εγραφα παραπάνω ότι τα δύο ματς έχουν κοινά στοιχεία: Μπρέντφορντ και Νόριτς αν και είναι καλές ομάδες και διεκδικήτριες της ανόδου, δεν πείθουν ακόμα. Ηδη με αρκετές εντός έδρας γκέλες για τα δικά τους δεδομένα (αμφότερες έχουν εντός 2-2-1 απολογισμό) και πέρα από τα στατιστικά είναι η εικόνα τους που δεν έχει πείσει ακόμα.

Η Νόριτς ας πούμε, τις δύο νίκες που έκανε, τις έκανε με γκολ στο τέλος απέναντι σε Γουίκομ και Μπέρμιγχαμ, δύο ομάδες δηλαδή που δεν τις λες και θηρία.

Από την άλλη, η Μίντλεσμπρο έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με μόλις 5 γκολ παθητικό και στα 6 τελευταία γκολ έφαγε μόνο από την Κάρντιφ. Η Σουόνσι έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με 6 γκολ και εκτός έδρας είναι αήττητη (2-3-0).

Νομίζω ότι και στα δύο υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Το άλλο, το Νότιγχαμ – Γουίκομ, είναι λίγο πιο ζόρικο, από την άποψη ότι γνωρίζουμε πως η Γουίκομ δεν είναι κάνα θηρίο και όποιος ακολουθήσει πηγαίνει απλά στο μομέντουμ, με τη Γουίκομ να προέρχεται από τρία αήττητη και δύο σερί νίκες, την ώρα που η Νότιγχαμ έχει ακόμα προβλήματα.

Με αυτά τα δύο πηγαίνω σήμερα και παίζει σοβαρά αύριο να κάνω update με την Τσόρλι. Βλέποντας και κάνοντας…

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος