357

Μάκης Μηνδρινός

Μια δυαδούλα για αρχή

Χαιρετώ! Μεσοβδόμαδα έγιναν τα αναμενόμενα στην Ευρώπη. Η Σίτι επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Ο ορισμός της γεμάτης εμφάνισης, απέναντι όχι σε όποιον κι όποιον, αλλά στην ομάδα που έχει συνδυάσει το όνομά της με το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ μπορεί να μην έκανε καλή σεζόν φέτος, αλλά είναι Ρεάλ. Θυμηθείτε λίγο τι έγινε πέρσι.

Η Ιντερ ήταν πολύ δύσκολο να δεχθεί την ανατροπή από αυτή τη Μίλαν, πέτυχε δεύτερη νίκη, και θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Σίτι. Ναι, οι τελικοί έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες, ναι η Ιντερ έχει πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη από τη Σίτι, αλλά καθαρά αγωνιστικά, θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν πάρα πολλά για να μη πάρει αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ξεκάθαρο φαβορί, νομίζω το πιο ξεκάθαρο φαβορί σε τελικό τα τελευταία 10 χρόνια. Από εκεί το Μπάγερν – Ντόρτμουντ το 2013, που και πάλι ήταν εμφύλιος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ακόμα και στο Λίβερπουλ – Τότεναμ το 2019, δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο φαβορί η Λίβερπουλ.

Στο Γιουρόπα, γουστάρω με χίλια Σεβίλλη – Ρόμα. Πήγαινα πολύ εύκολα στις 31 Μαΐου στη Βουδαπέστη να δω αυτόν τον τελικό.

Πολύ πιο εύκολα θα το έβλεπα από κοντά, συγκριτικά με το Σίτι – Ιντερ. Είναι σχεδόν μαγικό αυτό που γίνεται με τη Σεβίλλη και το Γιουρόπα Λιγκ. Αν κάποιοι δεν πιστεύουν σε φανέλες κ.λπ., ε, ας σκεφτούν τι έχει κάνει στη συγκεκριμένη διοργάνωση η ισπανική ομάδα.

Στο Κόνφερενς η Φιορεντίνα έκανε τη μεγάλη ανατροπή, αλλά επίσης νομίζω δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν, καθότι η Βασιλεία είναι πολύ κάτω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τρεις ευρωπαϊκοί τελικοί, με ισάριθμες ιταλικές ομάδες! Αυτό κι αν είναι είδηση. Είχαμε συνηθίσει Ισπανούς και Αγγλους να τα μονοπωλούν αυτά.

Το απόλυτο ματς, όμως, στο μεσοβδόμαδο δεν έγινε ούτε στο Τσου Λου, ούτε σε Γιουρόπα και Κόνφερενς. Χάζευα το λεπτό-λεπτό χθες στα ευρωπαϊκά, αλλά μόλις είδα 2-0 η Σέφιλντ την Πίτερμπορο, το γύρισα! Το έβλεπες να έρχεται.

Και γιατί η Πίτερμπορο έχει δώσει δικαιώματα στο παρελθόν και στα ματς της έχουμε δει κατά καιρούς επικές ανατροπές, αλλά και γιατί τη Σέφιλντ εντός έδρας δεν πρέπει να τη διαγράφεις. Και έγινε το… έπος. Η Σέφιλντ ανέτρεψε το 4-0 του πρώτου αγώνα, νικώντας 4-0 με γκολ στο 98’! 5-1 μετά την παράταση και πρόκριση Σέφιλντ στα πέναλτι. Επος!

Σε μικρότερο βαθμό είχαμε δει εκπλήξεις και στην Τσάμπιονσιπ νωρίτερα.

Η Λούτον ανέτρεψε το πρώτο σκορ και απέκλεισε τη Σάντερλαντ, η δε Κόβεντρι προκρίθηκε εις βάρος της Μίντλεσμπρο. Τα δύο αουτσάιντερ πέρασαν τα δύο φαβορί. Πόσο Τσάμπιονσιπ!

Αυτά με τα όσα ωραία έγιναν στο μεσοβδόμαδο. Σε αυτά που έρχονται, πάμε να τα δούμε επιγραμματικά:

  • Ωραίο over και καλοπληρωμένο το Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας (πάνω από 2,00): αδιάφορες βαθμολογικά, τα περισσότερα εντός της Φούλαμ έχουν καλό ρυθμό.

  • Εποχιακό διπλό είναι της Εβερτον, στη Γουλβς, στο 2,60. Η Εβερτον είναι αυτή που καίγεται, το παλεύει και αγωνιστικά, στην τελευταία της έξοδο έριξε 5άρα στην Μπράιτον. Τελευταία αγωνιστική έχει την Μπόρνμουθ εντός. Με δύο στα δύο σώζεται σίγουρα, ό,τι και να κάνουν οι υπόλοιποι. Το καλό είναι ότι παίζει Σάββατο, ενώ η Λιντς Κυριακή.

  • Στο 2,85 η Λιντς στην έδρα της Γουέστ Χαμ. Σημείο καθαρά κινήτρου, καθώς μόνο με νίκη η Λιντς θα μείνει ζωντανή. Ειδικά αν έχει κερδίσει η Εβερτον το Σάββατο. Η Γουέστ Χαμ πέρασε στον τελικό του Κόνφερενς, είναι… αλλού. Και έχει σωθεί. Το ερώτημα εδώ είναι αυτονόητο: Μπορεί η Λιντς;
  • Στον αποψινό ημιτελικό της Λιγκ 1 ανάμεσα σε Μπάρνσλεϊ και Μπόλτον, δίνω προβάδισμα στη φιλοξενούμενη.

    Θεωρώ ότι οι μπουκ την αδικούν (3,85) και αν έμπαινα στη διαδικασία να μπλέξω με τον ημιτελικό θα πήγαινα στα δεξιά, έστω και με κάλυψη.

  • Στη Γερμανία, η λογική λέει ότι με το Χ, Χόφενχαϊμ και Ουνιόν Βερολίνου θα είναι ΟΚ. Δεν εξασφαλίζονται (εξαρτάται και από τα άλλα αποτελέσματα), αλλά θα παραμείνουν καβάλα στο άλογο. Αγωνιστικά βέβαια, η Ουνιόν είναι καλύτερη.

  • Στην Ιταλία, βάσει φόρμας και απόδοσης στέκεται το διπλό της Μόντσα στη Σασσουόλο (αλλά δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο), νορμάλ και ο άσος της Τορίνο απέναντι στη Φιορεντίνα. Η Φιορεντίνα έχει μπροστά της τελικό Κυπέλλου και τελικό Κόνφερενς Λιγκ, ενώ είναι αδιάφορη στο πρωτάθλημα. Όπως αδιάφορη είναι και η Τορίνο βέβαια. Αλλά έχει δείξει ότι δεν χαρίζεται.

    Σε πτώση ο άσος, στο 1,95 είναι τώρα. Στην ίδια λογική, ότι δηλαδή έχει μπροστά της τελικό Κυπέλλου και τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να κοντραριστεί η Ιντερ, που δίνεται φαβορί στην έδρα της πρωταθλήτρια Νάπολι.

  • Στην Ισπανία, δύο over: Τζιρόνα – Βιγιαρεάλ αλλά δίνει λίγο (1,65) και Βαγιεκάνο – Εσπανιόλ που για κάποιο λόγο είναι στο 2,00.

    Δείτε τα αποτελέσματά τους και θα καταλάβετε…

  • Στη Γαλλία πάλι είναι αουτσάιντερ η Κλερμόν. Ναι, αδιάφορη, ναι η Μπρεστ καίγεται, αλλά όπως βλέπουμε η Κλερμόν δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Αυτά είναι, θα τα πούμε σε λίγο και ραδιφωνικά. Λέω να κάνω μια δυάδα με τα over σε Φούλαμ και Βαγιεκάνο. Και αν παίξω κάτι από τα σημεία θα κάνω update.

Μια δυάδα, λοιπόν, και βλέπουμε.

Καλό βόλι, καλή ψήφο εύχομαι!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος