605

Tzini

Μια πρώτη και μια τελευταία αγωνιστική! (UPDATE)

Καλησπέρα σε όλους σας! Έχουμε επιστροφή στις στήλες και για το Tzini μετά το αφρικανικό μπρέικ του Αυγούστου, όπου πήραμε τις ανάσες που ενόψει της νέας σεζόν. Πάμε να δούμε λίγο περιληπτικά τι γίνεται και τι θα περιμένουμε τις επόμενες μέρες στο δικό μας στοιχηματικό κόσμο, αυτόν της Αφρικής!

Ξεκινάμε με την αδυναμία μας το πρωτάθλημα του Μαρόκου το οποίο ξεκινάει την Πέμπτη με την Berkane να ανοίγει το χορό.

Όπως κάθε χρόνο, οι αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων είναι πολλές με τη Raja να έχει κλέψει προς το παρόν τις εντυπώσεις. Και οι δύο ομάδες της Καζαμπλάνκα θα είναι ενισχυμένες, σε αντίθεση με τις ομάδες από το Ραμπάτ που προς το παρόν έχουν χάσει αρκετούς παίκτες κλειδιά. Στο μακρινό, από τις δύο αυτές κοσμοπολίτικες πόλεις, στο Μπερκάν, η ομώνυμη ομάδα έχει ενισχυθεί και αυτή καθώς τα οικονομικά της βρίσκονται στα καλύτερα τους μετά την κατάκτηση του CAF Confederation Cup αλλά και του κυπέλλου.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν εδώ την εκκίνηση του πρωταθλήματος τις επόμενες μέρες, προφανώς τιμές για τα ματς δεν υπάρχουν πουθενά ακόμα.

Στη γειτονική Αλγερία, το πρωτάθλημα ξεκίνησε το προηγούμενο ΣΚ με πολλές ομάδες να έχουν οικονομικά προβλήματα και να μην έχουν ενισχυθεί όσο θα ήθελαν, ενώ άλλες δεν έχουν κάνει ακόμα μεταγραφές και έχουν μόνο αποχωρήσεις.

Γενικά είναι ένα πρωτάθλημα που είναι πάντα στα ραντάρ μου αλλά είναι και αρκετά αναξιόπιστο στοιχηματικά γι αυτό και οι επιλογές από εκεί σπανίζουν. Δύσκολα να αλλάξει κάτι φέτος καθώς μου φαίνεται ότι γίνονται βήματα προς τα πίσω στο Αλγερινό εγχώριο πρωτάθλημα.

Παραδίπλα στην Τυνησία, αυτό το ΣΚ θα έχουμε κάποια παιχνίδια κυπέλλου και τις επόμενες μέρες αναμένουμε και εκεί την εκκίνηση του πρωταθλήματος.

Οι περσινές αλλαγές στη δομή δεν βοήθησαν καθόλου τις μεγάλες ομάδες να πιάσουν φόρμα μέσα στη σεζόν καθώς έπαιζαν μια στο τόσο και ενώ όλοι περίμεναν αυτό να αλλάξει, δεν έγινε τίποτα! Οι δύο όμιλοι των 7 ομάδων παρέμειναν και το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι οι κόντρα των μεγάλων στις CAF διοργανώσεις.

Μιας και αναφέραμε τo CAF, το επόμενο ΣΚ θα έχουμε τον πρώτο προκριματικό γύρω για το Champions League και το Confederation Cup με ομάδες από απίθανα μέρη της Αφρικής! Το μόνο θέμα (που ελπίζω να μην έχουμε) εδώ είναι η προσφορά των αγώνων από τις εταιρίες.

Πέρσι κάποια ματς δεν προσφέρθηκαν ποτέ για στοιχηματισμό, πράγμα που ελπίζω να αλλάξει προς το καλύτερο φέτος.

Ακόμα πιο ανατολικά, έχουμε τους Αιγύπτιους οι οποίοι έχουν πρωτοτυπήσει. Το πρωτάθλημα της περσινής σεζόν τελειώνει σήμερα! Ένα πρωτάθλημα κανονική παρωδία και ένα ατελείωτο μαρτύριο για τις ομάδες φτάνει στο τέλος του και στα καπάκια σχεδόν ξεκινάει το νέο, πρωτάθλημα ή μαρτύριο θα δείξει! Η μόνη εκκρεμότητα βρίσκεται στον υποβιβασμό, με τρεις ομάδες να να διεκδικούν τις δύο θέσεις παραμονής στην πρώτη κατηγορία.

Ίσως να υπάρχει κάτι στο live εδώ αν βοηθάνε τα αποτελέσματα, να το έχετε στο νου σας για σήμερα το βράδυ στις 22.30. Τιμής ένεκεν αυτής της χρονιάς, λέω να πάρω ένα φαν μπετ με γκολ σε δύο αδιάφορα παιχνίδια να συνοδευτεί και η στήλη με ένα χαλαρό ποντάρισμα.

Α και μη ξεχάσετε να κάνετε τις αλλαγές σας στο fantasy, έχουμε αγωνιστική σήμερα!

UPDATE

Καλησπέρα σας! Με το αριστερό μπήκαμε στο νέο πρωτάθλημα του Μαρόκου αλλά προφανώς και δεν λέει κάτι αυτό αφού έχουν βγει ήδη τα πρώτα συμπεράσματα.

Η Berkane ήταν αρκετά μέτρια για εντός έδρας παιχνίδι της και για να μην αδικήσω την Agadir, ήταν εξαιρετική! Δίκαιο διπλό, θέλω να την ξαναδώ και εντός έδρας, πάντως άφησε απρόσμενα θετικές εντυπώσεις με τον Βραζιλιάνο(!!!) Paqueta στον πάγκο της. Η Wydad από την άλλη ήταν και αυτή κατώτερη των περιστάσεων. Σε ένα ματς σε ουδέτερο γήπεδο και κατάμεστο με οπαδούς της έμεινε στο 1-1 με μια μέτρια FUS.

Οι αποχωρήσεις στην επιθετική γραμμή φαίνεται να στοιχίζουν προς το παρόν. Η FAR πήρε το διπλό στην έδρα της Mouloudia σχετικά εύκολα, και η Jadida κέρδισε τη νεοφώτιστη Touarga χωρίς να ενθουσιάσει. Σήμερα έχουμε το FES-Tetouan όπου έχουμε δύο ομάδες έδρας. Η FES έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι και φαίνεται να είναι ακόμα πιο ενισχυμένη για φέτος. Θυμίζω ότι η FES έχει να χάσει στο πρωτάθλημα από πέρσι το Δεκέμβρη και μάλιστα έμεινε αήττητη εντός έδρας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο άσσος στο 2,25 δεν περνάει απαρατήρητος και θα παιχτεί. Αυτό θα είναι και το πρώτο σοβαρό ποντάρισμα για φέτος, μετά από τις δυαδούλες fun bet που δεν πήγαν καλά. Πιθανό νέο update και αύριο, μέχρι τότε τα λέμε!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini