1372

Μάκης Μηνδρινός

Μια τελευταία ζαριά

Χαιρετώ! Ωραία πράγματα στο φινάλε της Τσάμπιονσιπ την Τετάρτη, της μουρλής έγινε για μία ακόμα φορά. Αδιάφορες τα έδωσαν όλα, άλλες που έψαχναν νίκη λύγισαν από την πίεση, ανατροπές στις καθυστερήσεις, γενικά this is Championship!

Η μεγαλύτερη αυτοκτονία όλων νομίζω είναι της Νότιγχαμ. Να θες ένα βαθμό κόντρα σε αδιάφορη ομάδα, να έχεις και καβάτζα πέντε γκολ σε περίπτωση ήττας και τελικά να καταφέρνεις να φας τέσσερα εντός έδρας (1-4) και να χάνεις τα πλέι οφ στο φινάλε.

Και όλα αυτά ενώ μέχρι τη διακοπή διεκδικούσες απευθείας άνοδο. Η Νότιγχαμ έκλεισε τη σεζόν με 6 ματς χωρίς νίκη! Τρομερά πράγματα…

Πιο ψηλά, για την απευθείας άνοδο, Γουέστ Μπρομ και Μπρέντφορντ έδιναν η μία στην άλλη το εισιτήριο, και η άλλη το επέστρεφε! Η Γουέστ Μπρομ έκλεισε τη σεζόν με τέσσερα ματς χωρίς νίκη, η Μπρέντφορντ πήγαινε τρένο μέχρι δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε και έμοιαζε έτοιμη να την προσπεράσει, αλλά στις δύο αυτές τελευταίες αγωνιστικές, εκεί δηλαδή που θα έκανε το προσπέρασμα, υπέστη ισάριθμες ήττες από την αδιάφορη Στόουκ και την Μπάρνσλεϊ που πάλευε να σωθεί! Η ιστορία έχει δείξει πως ομάδες που πάνε απογοητευμένες στα πλέι οφ δεν παίρνουν την άνοδο (περσινό παράδειγμα η Λιντς).

Στην ουρά η Μπάρνσλεϊ έκανε το κόλπο γκρόσο με τη νίκη της στο Μπρέντφορντ. Την ίδια ώρα η Τσάρλτον δεν μπορούσε να πάρει τίποτα από τη Λιντς (της αρκούσε και η ισοπαλία όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα) και έπεφτε, μαζί με τη Γουίγκαν (λόγω -12) και τη Χαλ. Αν η Γουίγκαν δικαιωθεί (σχεδόν απίθανο), θα πέσει και η Μπάρνσλεϊ. Αν φάει πάνω από -8 η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, τότε θα πέσει και θα σωθεί η Τσάρλτον!

Αυτά μέσες-άκρες με τη μεσοβδόμαδη αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ.

Μπροστά μας έχουμε τα πλέι οφ, με τη Σουόνσι να υποδέχεται τη Μπρέντφορντ την Κυριακή και την Κάρντιφ τη Φούλαμ τη Δευτέρα. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει, αλλά θα είχε… πλάκα τελικός Κάρντιφ – Σουόνσι, με την Ουαλία να κόβεται στα δύο! Τι βλέπω; Ένα κλικ στη Φούλαμ θα έδινα, γενικά πιστεύω ότι έχει περισσότερες πιθανότητες όποιος περάσει από το Φούλαμ – Κάρντιφ.

Αλλά ως εκεί δεν παίζω κάτι.

Είπα και προηγουμένως ότι οι ομάδες που πηγαίνουν απογοητευμένες στα πλέι οφ σπάνια τα καταφέρνουν. Οπότε θα μου προκαλέσει έκπληξη αν δω την Μπρέντφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι μπουκ βέβαια πάνε με βάση τη βαθμολογία και έχουν φαβορί για άνοδο τη Μπρέντφορντ και μετά τη Φούλαμ.

Πρέμιερ Λιγκ

Σειρά παίρνει η Πρέμιερ Λιγκ, την Κυριακή έχουμε την τελευταία αγωνιστική με διάφορα μέτωπα ανοιχτά.

Μόνο τέσσερα από τα έξι παιχνίδια είναι εντελώς αδιάφορα: Μπέρνλι – Μπράιτον, Σίτι – Νόριτς, Νιουκάστλ – Λίβερπουλ, Σαουθάμπτον – Σέφιλντ. Με αυτά προφανώς δεν αξίζει να ασχοληθούμε.

Αρσεναλ – Γουότφορντ. Προσωπική επιθυμία να πέσει η Γουότφορντ. Καλά να πάθει και αυτή και η διοίκησή της. Όταν δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε αποφασίζεις να διώξεις τον προπονητή σου, ο οποίος σε έχει πάρει τελευταίο και σε έχει φέρει κοντά στην παραμονή, να πέσεις και καλά να πάθεις.

Η Αρσεναλ μπορεί να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο, αλλά νομίζω και μόνο ότι έχει βρεθεί στη 10η θέση είναι κίνητρο για να κλείσει καλά τη σεζόν. Ασε που και αγωνιστικά η Γουότφορντ δεν με ψήνει, δεν μου κάνει και το 3,65.

Πάλας – Τότεναμ. Λονδρέζικο, με την Πάλας αδιάφορη και την Τότεναμ να χρειάζεται νίκη αλλά και παράλληλα γκέλα της Γουλβς (παίζει στην Τσέλσι) για να πάρει την 6η θέση.

Μπορεί και η 7η να δώσει εισιτήριο για το Γιουρόπα αλλά αφενός δεν γνωρίζουμε αν η Τσέλσι πάρει το Κύπελλο (αν το πάρει η Αρσεναλ δεν ανοίγει η 7η θέση, θα βγει στην Ευρώπη η Αρσεναλ), αφετέρου αν βγει στην Ευρώπη από την 7η θέση θα ξεκινήσει μέσα από τα προκριματικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν βλέπω κάτι. ΟΚ, θεωρητικά η Τότεναμ γίνεται αδιάφορη αν η Γουλβς κερδίζει, όμως έχει «σβήσει» εδώ και καιρό η Κρίσταλ Πάλας.

Οπότε μόνο στο live αν προκύψει κάτι.

Εβερτον – Μπόρνμουθ. Ενα σενάριο σώζει την Μπόρνμουθ: να κερδίσει την Εβερτον και παράλληλα να χάσουν και η Αστον Βίλα και η Γουότφορντ. Αν μιλούσαμε για την Μπόρνμουθ των προηγούμενων ετών, θα έλεγα ότι όντως μπορεί να κερδίσει την αδιάφορη Εβερτον και να περιμένει τους άλλους. Ετσι όπως είναι φέτος, όμως, δεν με πείθει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Και ειδικά με το 3,00, γελάω! Τόσο που αρχίζει και έχει αξία ο άσος!

Γουέστ Χαμ – Αστον Βίλα. Και εδώ μονόπλευρο το βαθμολογικό κίνητρο. Η Γουέστ Χαμ σώθηκε οριστικά με την ισοπαλία στο Μάντσεστερ την Τετάρτη. Η Αστον Βίλα, που πήρε 7 βαθμούς στα τρία τελευταία, με νίκη σώζεται αρκεί την ίδια ώρα να μην κερδίσει η Γουότφορντ με περισσότερα γκολ διαφορά απ’ ότι θα επικρατήσει η ίδια της Αστον Βίλα.

Εδώ που το έφτασε το αξίζει η Αστον Βίλα και γνώμη μου είναι ότι μπορεί να σωθεί ακόμα κι αν δεν νικήσει γιατί δεν βλέπω να κερδίζει και η Γουότφορντ. Ετσι κι αλλιώς οι όποιες σκέψεις για διπλό πάνε περίπατο, από τη στιγμή που μιλάμε για ένα σημείο φαβορί (2,25). Και εδώ ίσως έχει ζουμί το live.

Λέστερ – Γιουνάιτεντ. Η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να έχει καθαρίσει με την τετράδα.

Μιλάμε για δύο ματς εντελώς στα μέτρα της, αμφότερα εντός έδρας, τα οποία δεν μπόρεσε να κερδίσει: 2-2 με Σαουθάμπτον και 1-1 με Γουέστ Χαμ. Πλέον πάει στο Λέστερ με στόχο να μη χάσει, της αρκεί και η ισοπαλία για να είναι στην τετράδα. Εβγαλε προβλήματα στα τελευταία, θύμισε αρκετά την ομάδα που είδαμε στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, όμως την ίδια ώρα δεν είναι καλά και η Λέστερ.

Θεωρώ ότι η Γιουνάιτεντ θα πάρει αυτό που θέλει. Μπορεί όμως να μην είναι η νίκη, αλλά η ισοπαλία.

Τσέλσι – Γουλβς. Είναι το μοναδικό ματς που μπορώ να σκεφτώ πιο σοβαρά για στοίχημα. Το δεδομένο είναι ότι η Τσέλσι μόνο με νίκη θα είναι σίγουρα στην τετράδα και ότι η Γουλβς μόνο με νίκη θα είναι σίγουρα στην εξάδα άρα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Από ‘κει και πέρα εξασφαλίζουν το στόχο τους και με άλλα αποτελέσματα, όμως θα εξαρτώνται και από άλλα παιχνίδια (Λέστερ – Γιουνάιτεντ, Πάλας – Τότεναμ).

Σκεπτόμενος με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, βλέπω την Τσέλσι να δίνει ματς υψηλού ρυθμού την Τετάρτη και να χάνει 5-3 από τη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ, τη στιγμή που η Γουλβς ξεκουράστηκε μετά από καιρό καθώς δεν είχε μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις.

Η εικόνα της Τσέλσι στο Ανφιλντ ήταν ενδεικτική του τι βλέπουμε γενικότερα φέτος από τους «μπλε» στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν: μία ομάδα που αν βρει ρυθμό επιθετικά μπορεί να σε… γονατίσει, αλλά και παράλληλα μία ομάδα με πολύ χτυπητές αμυντικές αδυναμίες. Ολο αυτά τα σκαμπανεβάσματα βγάζουν αναξιοπιστία.

Η Γουλβς θεωρώ ότι θα πάρει τα λιγότερα δυνατά ρίσκα.

Θα περιμένει την Τσέλσι και όταν βρει ελεύθερο πεδίο θα χτυπήσει το ματς. Μπορεί να το κάνει, αυτό είναι το αγαπημένο της παιχνίδι. Πέρσι στο ίδιο γήπεδο πήρε 1-1.

Στο 4,25 το συζητάμε το διπλό, αν και η αλήθεια είναι ότι έχει και ισοπαλία μέσα.

Με τα της Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο, δεν θα μπλέξω. Βορρά και Νότο δεν έχουμε ιδέα τι θα δούμε, έχουμε… ξεχάσει τις ομάδες! Στη Νάσιοναλ Λιγκ αν έκανα ένα μικρό ποντάρισμα για άνοδο θα το έκανα στην Μπάρνετ που είναι και το απόλυτο αουτσάιντερ (δίνει 5,00).

Ομάδες που γενικά δεν χάνουν εύκολα, τις σέβομαι όταν μπαίνουμε σε διαδικασία πλέι οφ και σε νοκ άουτ παιχνίδια.

Ένα μικρό τελευταίο ποντάρισμα θα κάνω, στη Γουλβς. Μια τελευταία ζαριά και τέλος η σεζόν. Για μένα από σήμερα κλείνουν οι υπολογιστές, ολοκληρώνεται και η στοιχηματική σεζόν. Λόγω των συνθηκών βέβαια, οι φετινές διακοπές θα συνδυαστούν και με μπάλα, καθώς έχουμε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν αποκλείω να ανεβάσω καμιά στήλη-σφήνα μέσα στις διακοπές μου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στο Σ/Κ του 15Αυγουστου. Και να ανεβάσω, όμως, θα είναι σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Για τους τελικούς του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ θα τα πούμε όταν με το καλό γυρίσω, θα κάνουμε και μια σύνοψη της σεζόν αλλά και κουβέντα ενόψει της επόμενης.

Οσοι ξεκινάτε διακοπές να περάσετε όμορφα, να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε όσο μπορείτε. Οι υπόλοιποι υπομονή, βρείτε τρόπους για ανάσες δροσιές τα Σ/Κ! Τα λέμε μετά τον 15Αυγουστο, ίσως και νωρίτερα αν οι συνθήκες βοηθήσουν. Τα φιλιά μου!

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος