1533

Μάκης Μηνδρινός

Μικρή η δεξαμενή

Χαιρετώ από τα πάτρια εδάφη! Μπορεί να αργήσαμε λίγο, αλλά επιστρέψαμε. Δεν έχω παράπονο όμως, ήταν μία εβδομάδα γεμάτη. Από δουλειά και βραβεία μέχρι κορωνοϊούς και τυφώνες. Και μπαλίτσα βεβαίως.

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι όσο πιο… χαμηλά πηγαίνεις για να βλέπεις ποδόσφαιρο στην Αγγλία, τόσο μεγαλύτερη εμπειρία είναι.

Αγώνα της Λιγκ 2 δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί και όντως ήταν κάτι ξεχωριστό. Σίγουρα δεν είχα δει ματς της Λέιτον Οριεντ, το γηπεδάκι της τα… σπάει. Και μόνο ότι σε κάθε γωνία του γηπέδου έχει σπίτια και μένουν κανονικά άνθρωποι είναι ξεχωριστό. Να είσαι στο πέταλο και να βλέπεις δίπλα τον άλλον να αράζει στο καθιστικό του σπιτιού του.

Άλλο που δεν είχα ξαναδεί: στο ημίχρονο σκάει delivery μηχανάκι, το οποίο διέσχισε το γήπεδο παράλληλα με τον αγωνιστικό χώρο και παρέδωσε πίτσες σε κάτι τύπους κοντά στο κόρνερ! Και όταν έφαγαν τα παλικάρια και περίσσεψε πίτσα, τη μοίραζαν στους security του γηπέδου και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Τρομερά πράγματα!

Το εύχομαι πραγματικά όσοι έχετε τη δυνατότητα και μπορέσετε κάποια στιγμή, να το κάνετε.

Να ζήσετε τέτοιου είδους παιχνίδια, είναι άλλον να τα λέμε εμείς και άλλο να τα βλέπετε από κοντά.

Στα στοιχηματικά, η Μπάρνετ έχασε στο Σόλιχαλ 1-0, σε ένα ματς με ευκαιρίες εκατέρωθεν που μάλλον δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Το σκορ διαμορφώθηκε από ένα… αστείο πέναλτι! Πάμε στα φρέσκα, φουλ αγωνιστική δράση, ή σχεδόν φουλ, αφού στην Πρέμιερ Λιγκ έχουμε το χειμερινό ρεπό των μισών ομάδων.

Αλλά στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα, μετριότατο το πρόγραμμα, λίγα πράγματα στοιχηματικά.

Πρέμιερ Λιγκ

Ξεκίνημα σήμερα με Γουλβς – Λέστερ, πολύ ενδιαφέρον ματς και ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, κάτι άλλωστε που φαίνεται και από τις αποδόσεις. Ισως εδώ υπάρχει αξία στο over, το οποίο είναι σε αποδόσεις αουτσάιντερ (2,00).

Η Λέστερ έρχεται από 8 διαδοχικά over στο πρωτάθλημα, η Γουλβς έχει τρία στα 4 τελευταία εντός, γενικά είναι ομάδες που επιθετικά είναι δύναμη.

Στο Σαουθάμπτον – Μπέρνλι, οι αποδόσεις αδικούν τη φιλοξενούμενη, παραείναι μεγάλο το 4,75, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τις καλές της εμφανίσεις η Σαουθάμπτον τις έχει κάνει εκτός έδρας.

Και η Μπέρνλι είναι ύπουλη ομάδα. Υπενθυμίζω ότι στα τελευταία παιχνίδια της νίκησε 2-1 τη Λέστερ, 2-0 τη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και κράτησε στο 0-0 την Αρσεναλ. Αυτή η ομάδα, λοιπό, δεν μπορεί να δίνει σχεδόν 5 μονάδες (4,75) κόντρα στη Σαουθάμπτον των μόλις τριών εντός έδρας νικών (7 ήττες σε 12 εντός έδρας ματς).

Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής είναι τη Δευτέρα το βράδυ, Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αλλά να γίνουν προγνωστικά εδώ δεν γίνεται. Εχουν και οι δύο τα προβλήματά τους, προέρχονται από μίνι προετοιμασία, γενικά όλα παίζουν. Δεν την ξεγράφω πάντως τη Γιουνάιτεντ…

Τσάμπιονσιπ

Γουέστ Μπρομ – Νότιγχαμ: Θυμίζει πολύ εκείνο το Μπρέντφορντ – Νότιγχαμ, που είχαμε αναλύσεις πριν από καμιά 10αριά μέρες.

Δεν θα πω κάτι διαφορετικό σε σχέση με όσα είπαμε τότε. Η Νότιγχαμ είναι ομάδα που έχει χτιστεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Όταν παίζει με τη στάμπα του αουτσάιντερ είναι ίσως η πιο αποτελεσματική στην κατηγορία. Τα προβλήματα τα έχει όταν καλείται να σηκώσει το βάρος του φαβορί. Το είδαμε και μεσοβδόμαδα, όταν έχασε εντός έδρας από την Τσάρλτον (κάπου στο 1,50 έδινε ο άσος).

Νωρίτερα κέρδισε τη Λιντς (κοντά στο 4,00 έδινε) και πιο πριν πέρασε νικηφόρα και από το Μπρέντφορντ. Νέα δοκιμασία μπροστά της, στην έδρα της φορμαρισμένης Γουέστ Μπρομ.

Η οποία Γουέστ Μπρομ θεωρώ ότι εύκολα-δύσκολα θα βρεθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι κάτι που είχαμε επισημάνει από το ξεκίνημα της σεζόν. Καλός προπονητής, καλό ρόστερ, δεν είναι τυχαία στην κορυφή.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι ανίκητη. Ειδικά εντός έδρας έχει κάμποσες γκέλες και είναι χαρακτηριστικό ότι στα 5 τελευταία εντός νίκησε μόνο την –ουραγό τότε- Λούτον. Στα άλλα τέσσερα: με Στόουκ 0-1, με Λιντς 1-1, με Μίντλεσμπρο 0-2 και με Μπρέντφορντ 1-1. Στο 4,85 το διπλό, προφανώς σηκώνει και κάλυψη.

Τσάρλτον – Μπλάκμπερν: Για την Τσάρλτον μιλήσαμε πρόσφατα, έκανε καλές μεταγραφές και προσπαθεί να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Είναι εκτός ζώνης υποβιβασμού αυτή τη στιγμή, ενώ προέρχεται από μια πολύ μεγάλη νίκη στο Νότιγχαμ μεσοβδόμαδα. Από νίκη έρχεται και η Μπλάκμπερν, 3-0 τη Χαλ, αλλά η αλήθεια είναι ότι τη Χαλ δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, έχασε σημαντικούς παίκτες στο παζάρι και είχε σημαντικές απουσίες. Δεν είναι δηλαδή το ματς αυτό βασικό κριτήριο για να «τρομάξω» από το 3-0.

Εξάλλου, εκτός έδρας η Μπλάκμπερν δέχεται εύκολα γκολ. Στο 3,00 είναι οριακά αποδεκτός ο άσος.

Λιγκ 1

Τι να πούμε εδώ; Η φουλ φορμαρισμένη Πίτερμπορο παίζει στην έδρα της Φλίτγουντ, που επίσης είναι καλά. Οριακά αουτσάιντερ το διπλό, στο 2,70, δεν το λες και ευκαιρία από τη στιγμή που και οι δύο είναι καλά.

Αλλά ΟΚ, αν μου έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό διπλό θα έπαιζα. Δεν είναι μόνο ότι έχει 6 σερί νίκες, είναι ότι στα 4 από αυτά έβαλε 4άρες και γενικά έκανε γεμάτες εμφανίσεις.

Λιγκ 2

Ακόμα χειρότερα εδώ! Τίποτα, κανένα σημείο, χάλια πρόγραμμα. Τη Λέιτον την είδα, δεν ήταν κακή, το πάλευε περισσότερο από τη Μάνσφιλντ αλλά εντάξει, δεν εντυπωσιάστηκα κιόλας.

Τη σκέφτηκα λίγο για το αυριανό στο Τσέλτεναμ, όμως δεν θα το ανέφερα καν αν το πρόγραμμα ήταν καλύτερο…

Νάσιοναλ

Εδώ έκανα μια ακραία σκέψη, την Τσέστερφιλντ στην έδρα της Γέοβιλ. Στα 5 τελευταία η Τσέστερφιλντ έχασε μόνο από τη Νοτς Κάουντι, στο ίδιο διάστημα η Γέοβιλ δεν έχει τρίποντο. Και στο μεσοβδόμαδο με τη Χάρογκεϊτ έφαγε τρία (3-0) και έκανε κακή εμφάνιση.

Πολύ ύπουλο το ματς, το 6άρι ξεφεύγει.

Βορράς/Νότος

Στο Βορρά, η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, η Μπόστον, δίνεται καθαρό αουτσάιντερ (3,40) στην έδρα της Μπρέικλι. Η Μπρέικλι μετά το 0-0 κόντρα στη Σπένιμουρ στο τελευταίο έφτασε τα 5 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (4 στο πρωτάθλημα) που δεν κέρδισε (τρεις ήττες) και που ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕ.

Τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ήταν πριν από περίπου ένα μήνα, στις 18 Ιανουαρίου, κόντρα στην καταδικασμένη Μπράντφορντ ΠΑ (2-1 εκτός). Εντός έδρας είναι τρία ματς χωρίς νίκη και στο πιο πρόσφατο έχασε από τη Φάρσλεϊ 1-0. Αυτή, βέβαια, ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της φέτος. Η Μπόστον έρχεται από 5 σερί νίκες, 7 αήττητη είναι, τελευταία φορά που έχασε ήταν την Πρωτοχρονιά από την πρωτοπόρο Κινγκς Λιν.

Στη σούμα. Είπαμε για Μπέρνλι (4,75) από Πρέμιερ Λιγκ, Νότιγχαμ (4,85) και Τσάρλτον (3,00) από Τσάμπιονσιπ, τίποτα σε Λιγκ 1, Λιγκ 2, Νάσιοναλ και Μπόστον (3,40) στο Βορρά. Μένω με Μπέρνλι και Μπόστον, οριακά εκτός η Νότιγχαμ που έχει και πολύ Χ. Πάλι κρατάω τα σημεία που θεωρώ ότι υπάρχει πιο ξεκάθαρο λάθος. Δεν είναι η Σαουθάμπτον τόσο καυτό φαβορί απέναντι στην Μπέρνλι, δεν είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του Βορρά τόσο αουτσάιντερ κόντρα σε ομάδα που έχει να σκοράρει 5 ματς.

Αυτά τα ολίγα. Τα λέμε και στην εκπομπή, κανονικά στις 17:00 με τον Βασίλη.

ΥΓ. Από σήμερα το βράδυ ξαναχαλάει ο καιρός στην Αγγλία, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα έλεγαν όλη την εβδομάδα στο Νησί. Βροχή και πολύς αέρας στο… μενού, οπότε δεν θα μου κάνει εντύπωση αν έχουμε αναβολές, ειδικά στις μικρές κατηγορίες.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος