1568

Μάκης Μηνδρινός

Μονά και δυάδα

Χαιρετώ! Είδαμε αρκετά πραγματάκια στο μεσοβδόμαδο, παρά το γεγονός ότι δεν μπλέξαμε στοιχηματικά με κάποιο ματς. Είδαμε τη Σίτι να δίνει παράσταση στο Μάντσεστερ κόντρα στην απογοητευτική Γιουνάιτεντ, είδαμε την Αστον Βίλα να ζορίζει πολύ τη Λέστερ, είδαμε την Μπαρτσελόνα να δέχεται ανατροπή στα τελευταία λεπτά και τον Βαλβέρδε να φτάνει ακόμα πιο κοντά στην έξοδο.

Είδαμε και τα περισσότερα φαβορί στο Κύπελλο Ελλάδος να κερδίζουν αρκετά εύκολα πλην του Παναθηναϊκού που ηττήθηκε στα Γιάννενα.

Αυτά νομίζω μέσες-άκρες. Κατά τ’ άλλα έχουμε μπει σε μεταγραφική περίοδο, οι ομάδες κινούνται για να κάνουν τις κινήσεις τους και ειδικά στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας η κινητικότητα είναι αρκετά μεγάλη.

Είναι γνωστό πως ο Ιανουάριος είναι επικίνδυνος μήνας για στοίχημα και επειδή πολλά πρωταθλήματα επαναρχίζουν μετά από διακοπή και λόγω των μεταγραφών. Θέλει προσοχή.

Πάμε στα δικά μας, Αγγλία φουλ και αυτό το Σ/Κ, αν και λόγω του «μικρού» Κυπέλλου, θα δείτε ότι σε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο τα ματς είναι λίγα. Πάμε να τα δούμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Ετσι όπως είναι τα ζευγαρώματα δύο είναι οι δρόμοι: ή ρίσκο, ή πάσο. Θεωρώ πως όλα τα μικρούλια (Αρσεναλ, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Γουλβς, Λίβερπουλ και Σίτι) είναι επίφοβα. Αλλά λιγότερο, άλλα περισσότερο. Σε όλα αυτά που προανέφερα αποφάσισα να μην μπλέξω, δεν βλέπω κάποιο τόσο ζεστά. Αντίθετα, θεωρώ ότι υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις για έκπληξη στα Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ (σημερινό) και Λέστερ – Σαουθάμπτον (σαββατιάτικο).

Στο ματς του Σέφιλντ, έχουμε μιλήσει πολλές φορές με κολακευτικά λόγια για τη Γιουνάιτεντ. Το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό διαψεύδει τα προγνωστικά και με ένα μέτριο ρόστερ κάνει εξαιρετικό σεζόν, στο +9 από τη ζώνη υποβιβασμού. Ή, για να το δούμε ανάποδα, η Σέφιλντ έχει 29 βαθμούς και χρειάζεται περίπου 10 ακόμα σε 17 παιχνίδια για να εξασφαλίσει την παραμονή της (αν υπολογίσουμε ότι παραδοσιακά το όριο παραμονής είναι 38-40 βαθμοί).

Δεν είναι τυχαία λοιπόν όλα αυτά. Από την άλλη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει… τρένο έως το φινάλε. Ηδη κάνει κάποια… νερά στα τελευταία όχι τόσο ως προς τα αποτελέσματα (είχε δύσκολο πρόγραμμα έτσι κι αλλιώς), όσο προς την εικόνα και την ενέργεια που βγάζει.

Η Γουέστ Χαμ είναι ομάδα που χτίστηκε για να φτάσει ψηλά, αλλά όλα πήγαν στραβά στο πρώτο μισό.

Ο Πελεγκρίνι αποτελεί παρελθόν και με τον ερχομό του Μόγιες οι Λονδρέζοι δείχνουν κάποια σημάδια βελτίωσης. Την άποψή μου για τον Μόγιες την έχω καταθέσει, είναι ένας ξεπερασμένος προπονητής και απορώ πως η Γουέστ Χαμ κατέφυγε στη συγκεκριμένη λύση. Από την άλλη, κάθε αλλαγή προπονητή μπορεί αρχικά να φέρει νέο αέρα και αποτελέσματα.

Η Γουέστ Χαμ με τον Μόγιες νίκησε 4-0 την Μπόρνμουθ και 2-0 την Τζίλιγχαμ στο Κύπελλο. Στο 3,90 το διπλό, είναι υπό συζήτηση.

Στο Λέστερ – Σαουθάμπτον με μια γυμνή ματιά δεν μπορεί να σταθεί κάποιος εύκολα. Κι αυτό γιατί η Λέστερ εξακολουθεί να πηγαίνει καλά, παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τη Λίβερπουλ και γενικά δεν έχει δώσει πολλά δικαιώματα για κόντρα.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια επί μέρους πράγματα που πρέπει να πέσουν στο τραπέζι. Το ένα και πολύ σημαντικό για μένα, είναι ότι η Λέστερ έπαιξε την Τετάρτη με βασικούς τον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ με την Αστον Βίλα (1-1), την ώρα που η Σαουθάμπτον έπαιρνε ανάσες. Ετσι κι αλλιώς τα υπολογίζω αυτά, ακόμα περισσότερο τώρα που οι ομάδες προέρχονται από ένα πολύ κοπιαστικό εορταστικό πρόγραμμα.

Ένα ακόμα που μπορούμε να πούμε είναι η εικόνα της Σαουθάμπτον στα τελευταία της παιχνίδια. Αήττητη στα 4 πιο πρόσφατα στο πρωτάθλημα, δίχως ήττα στα 5 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις (4-1-0), δύο σερί νίκες εκτός (σε Αστον Βίλα και Τσέλσι). Γενικά τις καλές της εμφανίσεις φέτος, η Σαουθάμπτον τις έχει κάνει εκτός έδρας: Όπως είπαμε δύο σερί νίκες σε Τσέλσι (0-2) και Αστον Βίλα (1-3).

Νωρίτερα, δύσκολη ήττα με ανατροπή από τη Νιουκάστλ (2-1, το 2ο στο 87’), 2-2 στην έδρα της Αρσεναλ όπου ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, ήττα 2-1 επίσης με ανατροπή από τη Σίτι (στο 86’ δέχθηκε το δεύτερο). Ακόμα πιο πριν, πήρε 1-1 στη Γουλβς, έχασε δύσκολα 2-1 από την Τότεναμ, κέρδισε στο Σέφιλντ (1-0), κέρδισε και στο Μπράιτον (2-0)!

Και κλείνω με μία ακόμα λεπτομέρεια που ίσως δεν θυμούνται πολύ.

Το Σαουθάμπτον – Λέστερ στον πρώτο γύρο έληξε 0-9. Η απόλυτη ντροπή για τη Σαουθάμπτον, υπέστη την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της. Το όνομά της γράφτηκε με μαύρα γράμματα σε πολλά ρεκόρ που σημειώθηκαν εκείνη την ημέρα. Όπως γράφω και στη σημερινή Kingbet, αν ήμουν παίκτης της Σαουθάμπτον και είχα φάει 9 γκολ από τη Λέστερ, στο επόμενο παιχνίδι που θα την έβρισκα θα έδινα ό,τι είχα για να της κάνω ζημιά.

Να ξεπλύνω έστω και λίγο τη ντροπή και για μένα και για τον κόσμο της ομάδας μου. Δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα, αλλά θα τα έδινα όλα!

Αυτό περιμένω ότι θα κάνει και η Σαουθάμπτον. Στο 5,25 το διπλό είναι μία σοβαρή σκέψη και φυσικά σηκώνει κάλυψη.

Τσάμπιονσιπ

Καταρχάς να αναφέρω ότι μεσοβδόμαδα παίζουν ρεβάνς Κυπέλλου η Μίντλεσμπρο, η Ρέντινγκ, η Μπρίστολ Σίτι και η Κάρντιφ.

Πολλές φορές βασίζουμε το παιχνίδι μας πάνω σε τέτοιου είδους πρόγραμμα, ειδικά όταν οι «μικρές» αντιμετωπίζουν πιο «μεγάλες». Στη συγκεκριμένη κατηγορία, όμως, δεν βοηθούν τα ζευγαρώματα. Ισως μόνο την κόντρα της Μίντλεσμπρο θα μπορούσε να παίξει κάποιος, στη λογική ότι η Ντέρμπι θεωρητικά είναι σε ανοδική πορεία, όμως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν θέλω να την κοντράρω την «Μπόρο».

Είναι και αυτή καλά.

Περισσότερο κοιτάζω το Στόουκ – Μίλγουολ. Είναι ιδιαίτερο ματς λόγω του Γκάρι Ρόουετ, ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε από τη Στόουκ, έφυγε ως αποτυχημένος και τώρα κάνει ωραία πράγματα στη Μίλγουολ. Προφανώς δεν αρκεί μόνο αυτό. Αγωνιστικά, η Στόουκ είναι ο ορισμός του πάνω-κάτω, μια ματιά στα αποτελέσματά της αρκεί.

Καθαρά αγωνιστικά, βλέπουμε μια ομάδα με δυνατότητες, αλλά και με… ασήκωτο βάρος, πολλές φορές αυτό της έχει στοιχίσει φέτος. Εντός έδρας έχει μόλις 4 νίκες σε 13 ματς.

Από την άλλη, η Μίλγουολ είναι πάρα πολύ καλά. Εχει καθιερωθεί στο μυαλό μας ως ομάδα που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην έδρα της, όμως φέτος δείχνει αρκετά αποτελεσματική και μακριά από το σπίτι της.

Το δε σερί της έχει φτάσει στο 6-4-1 (μόλις μία ήττα στα 11 πιο πρόσφατα) στο πρωτάθλημα, ενώ εκτός έδρας είναι αήττητη 5 ματς (3 νίκες), από τις 2 Νοέμβρη έχει να χάσει. Το 4άρι ξεφεύγει…

Λιγκ 1

Στη λογική που αναφέραμε και παραπάνω για το Κύπελλο, να πούμε εδώ ότι μεσοβδόμαδα έχουν τους επαναληπτικούς Κόβεντρι, Ρότσντεϊλ, Σριούσμπερι, Τρανμίρ και Μπρίστολ Ρόβερς.

Εδώ νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα παιχνίδι, βοηθούν τα ζευγαρώματα.

Η Κόβεντρι έχει την Τρίτη τη ρεβάνς με την Μπρίστολ Ρόβερς, το πρώτο ματς έληξε 2-2, και ο νικητής θα υποδεχθεί την Μπέρμιγχαμ, μια ομάδα που δεν αποτελεί φόβητρο και θεωρητικά ανοίγει ο δρόμος για νέα πρόκριση. Ισως, λοιπόν, η Κόβεντρι να έχει το πίσω μέρος του μυαλού της και εκεί.

Υποδέχεται αύριο τους Ντονς, οι οποίοι έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες στήλες ότι δείχνουν σημάδια βελτίωσης, έχουν μόλις μία ήττα στα 6 τελευταία. Υπάρχει βέβαια το κλασικά πρόβλημα με τα εκτός έδρας ματς, όπου πολλές φορές «εξαφανίζονται». Χτυπάει λίγο στο μάτι το 5,50.

Η Ρότσντεϊλ έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τη Νιουκάστλ και άξιζε τη νίκη πρόκριση (1-1).

Η ρεβάνς είναι την Τρίτη. Ισως λοιπόν και αυτή να μην είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στο σαββατιάτικο με την Μπόλτον, έστω κι αν το ματς είναι κρίσιμο (στο +4 η Ρότσντεϊλ από τη γραμμή υποβιβασμού). Στο πρωτάθλημα εντός έδρας έχει μόλις 2 νίκες σε 11 ματς. Τα θέματα της Μπόλτον, από την άλλη, είναι γνωστά. Παρά την αφαίρεση βαθμών το παλεύει, έστρωσε διοικητικά, ψάχνεται μεταγραφικά, γενικά δείχνει μία διάθεση να το παλέψει με όσες δυνάμεις έχει.

Φαίνεται, άλλωστε, και στα αποτελέσματά της το τελευταίο διάστημα (στα 6 τελευταία έχασε δύσκολα από Μπέρτον 3-4 και από Πίτερμπορο εκτός έδρας 1-0). Αν τσιμπούσε και λίγο παραπάνω η απόδοση (3,45) θα ήμασταν σούπερ (άνοιξε κοντά στο 4,00).

Παρόμοιο και το Σριούσμπερι – Λίνκολν. Η Σριούσμπερι παίζει με την Μπρίστολ Σίτι μεσοβδόμαδα και αν προκριθεί θα υποδεχθεί τη Λίβερπουλ, σε ένα ματς απόλυτη πρόκληση! Ηταν καλή κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι, θα μπορούσε να κερδίσει, όμως στο πρωτάθλημα η πορεία της και η εικόνα δεν είναι τόσο καλή τελευταία (τρία χωρίς νίκη).

Η Λίνκολν είναι ένα από τα ερωτηματικά φέτος, ειδικά μετά την απομάκρυνση του προπονητή της. Αργησε να συνέλθει μετά την αποχώρησή του και τώρα είναι σε φάση που προσπαθεί να βρει ρυθμό. Δεν το έχει καταφέρει και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα εμφανιστεί το καλό πρόσωπο της Λίνκολν θα έπαιζα διπλό χωρίς να το σκεφτώ παραπάνω.

Εστω και στο υπό συζήτηση 3,10. Αλλά θα είναι η Λίνκολν αυτή που πρέπει ή θα εμφανιστεί όπως στο τελευταίο της στο Σάντερλαντ (3-1);

Υπουλο και το Πίτερμπορο – Τζίλιγχαμ, αν και εδώ δεν εμπλέκονται σε Κύπελλα. Είναι στη μέση, όμως, ο Εβανς, νυν προπονητής της Τζίλιγχαμ και πρώην της Πίτερμπορο. Και η γηπεδούχος έχει θεματάκια τελευταία, τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

Και η Τζίλιγχαμ μετράει 6 ματς αήττητη στη Λιγκ 1, ενώ εκτός έδρας ναι μεν δεν κερδίζει εύκολα (μόλις μία νίκη), αλλά δεν χάνει κιόλας (τρεις ήττες και 7 ισοπαλίες).

Λιγκ 2

Ένα μου αρέσει, ένα κάνει… μπαμ. Η Γκρίμσμπι του Ιαν Χόλογουεϊ. Την αναφέραμε και την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βασίλης την τόλμησε, εγώ είχα κάποιες επιφυλάξεις για το πόσο γρήγορα ο έμπειρος προπονητής θα την κάνει ομάδα.

Και, όμως, τα σημάδια φάνηκαν με το… καλημέρα. Δεύτερη νίκη με 1-0 και μάλιστα στην έδρα της Μάνσφιλντ σκόραρε ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Δεύτερο ματς με τον Χόλογουεϊ στον πάγκο και αυτό εκτός έδρας, αυτή τη φορά στην έδρα της Λέιτον Οριεντ. Η οποία έχει δύο νίκες όλες κι όλες φέτος στο σπίτι της και μόλις μία στα 11 πιο πρόσφατα εντός-εκτός.

Στο 3,00 το διπλό.

Από τα υπόλοιπα (Νάσιοναλ, Βορρά και Νότο) λίγα πράγματα, έτσι κι αλλιώς είναι λίγα τα ματς.

Στη σούμα. Από Πρέμιερ Λιγκ είπαμε για Γουέστ Χαμ (3,90) και Σαουθάμπτον (5,25), από Τσάμπιονσιπ Μίλγουολ (4,00), από Λιγκ 1 Ντονς (5,50),  Μπόλτον (3,45), Λίνκολν (3,10) και Γκρίμσμπι (3,00). Θα κρατήσω τα δύο που μου αρέσουν περισσότερο: Μπόλτον και Γκρίμσμπι.

Μονά και λίγα στη δυάδα. Προφανώς δεν λέω όχι σε όποιον επιλέξει ένα τριξάκι με Μπόλτον, Λίνκολν, Γκρίμσμπι. Είναι θέμα χημείας. Τα λέμε την Τρίτη, εκτός αν προκύψει κάτι εκτός προγράμματος!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος