1147

Κώστας Ζαφείρης

Να βάλει την πινελιά του – Update (9/3)

Γεια χαρά σε όλους!

Μπαίνω με τη μία στο «ζουμί»,  γιατί σε περίπου τρεις ώρες θα γίνει το τζάμπολ στο ματς που (μετά από πολλή σκέψη) μπήκε στο πινακάκι.

Στις 7 μ.μ. η Γκραν Κανάρια (ρεκόρ 8-14) υποδέχεται την Εστουδιάντες (6-15), σε ένα αρκετά περίεργο παιχνίδι.

Από τη μία έχουμε τους γηπεδούχους που θα παίξουν αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο είναι στην τσίτα κι αυτό γιατί δίνουν μάχη στο Γιούροκαπ για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Μάλιστα, μεσοβδόμαδα έφυγαν με σημαντικό διπλό από το Μαυροβούνιο (85-81 την Μόρναρ) και αν νικήσουν την τελευταία αγωνιστική (εντός) την αδιάφορη Ούνιξ θα πάρουν το εισιτήριο για τους «8» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οπότε είναι λογικό το μυαλό τους να βρίσκεται και… λίγο εκεί.

Από την άλλη, η Εστουδιάντες, μετά τις αλλαγές που έκανε σε όλα τα επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, προσπαθεί να βρει βηματισμό.

Μεσοβδόμαδα πήρε βαθιά ανάσα με το διπλό στην έδρα της Ομπραντόιρο, ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα δεν φτάνει. Χρειάζεται και άλλα εκτός προγράμματος ροζ φύλλα για να βρει την ηρεμία της.

Γεννημένος για τέτοιες καταστάσεις ο νέος ηγέτης των “φοιτητών” Τζέι Τζέι Μπαρέα.

Ο 36χρονος Πορτορικάνος γκαρντ (πρωταθλητής με τους Μάβερικς το 2011, έχοντας ενεργό ρόλο/με 881 ματς στην πλάτη του συνολικά στο NBA) μπορεί απόψε να βάλει την πινελιά του στα Κανάρια Νησιά και να το κάνει ντέρμπι.

 

—–

Καλησπέρα σε όλους.

Τελικός πρόκρισης στο Μαυροβούνιο για την είσοδο στα προημιτελικά του Γιούροκαπ, σε δύο ώρες από τώρα, ανάμεσα στην Μπούντουτσνοστ και την Τσεντεβίτα/Ολίμπια Λουμπλιάνα.

Οι Μαυροβούνιοι θέλουν νίκη με 4 ή παραπάνω πόντους για να πάρουν το εισιτήριο, νίκη ή ήττα μέχρι 3 π.

ψάχνει η ομάδα του Γιούριτσα Γκόλεματς.

Στα μάτια μου η Τσεντεβίτα είναι πιο γεμάτη, με περισσότερες λύσεις στον πάγκο και το πιο σημαντικό μου φαίνεται πιο «πεινασμένη» για κάτι καλό στο σούπερ ανταγωνιστικό Γιούροκαπ. Πήρα το «μαξιλαράκι» των 3,5 πόντων.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης